Mai mult, domnia sa spune că banii ar trebui să influenţeze deciziile justiţiei. Nici nu aş putea să mă gândesc câte articole din constituţie încalcă domnul preşedinte. Sigur, vorbim despre separaţia şi echilibrului puterilor în stat, vorbim despre independenţa actului de justiţie, vorbim despre faptul că Justiţia se înfăptuieşte numai în numele legii, despre faptul că justiţia este unică, dar şi imparţială şi egală pentru toţi (statul nu poate fi mai presus de cetăţean), vorbim despre judecătorii care nu se supun politicii ci numai legii, fiind independenţi... Mă opresc aici.
Este incredibil ceea ce spune preşedintele Băsescu. Mai mult, mass-media vorbeşte despre această declaraţie ca despre o ştire de 3 minute.
Hai să vedem articolul (de fişierul video nu am dat încă):
Prezent, joi, la Reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei de la Ministerul Justiţiei, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa magistraţilor. În acelaşi timp, şeful statului a ţinut să trimită un mesaj legat de respectarea echilibrului constituţional între puterile statului.Ai noştri cetăţeni poate că nu conştientizează gravitatea declaraţiilor, sunt deja obişnuiţi cu statul totalitar şi nu le mai pare o grozăvie, dar nici europenii? Europenii nu spun nimic că spuneţi că justiţia trebuie să ţină seama de faptul că statul nu are bani ca să respecte deciziile judecătoreşti şi că legea ar trebui să fie interpretată după cum are statul bani? Oare la ei se iau la fel deciziile în justiţie, dau judecătorii europeni decizii de tipul câştigi numai "dacă sunt bani"? Are cineva milă de cetăţeanul care nu are bani atunci când ajunge în judecată sau numai statul beneficiază de o astfel de "clemenţă"?
Traian Băsescu le declară război judecătorilor care acordă salarii mărite în instanţă.
"Blocăm toate instituţiile statului, de la Ministerul Justiţiei, la toate primăriile. Punerea continuă a statului în dificultate, nu asta se întâmplă, ci nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, pentru că nu există soluţii pentru respectarea lor. Dacă am pune în aplicare hotărârile judecătoreşti, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă. Cine adoptă o lege care vizează adoptarea bugetului de stat trebuie să spună şi sursa de finanţare a hotărârilor judecătoreşti. Unde e raţiunea acestui mod de a proceda?", a declarat Traian Băsescu.
"O ţară care împrumută care să-şi asigure costurile, de unde poate scoate 9 mld. de lei ca să-şi plătească cheltuielile judecătoreşti, ca să-şi arate respectul pentru hotărârile justiţiei?", adaugă şeful statului.
Totodată, Băsescu avertizează că, cine adoptă o lege care vizează adoptarea bugetului de stat trebuie să spună şi sursa de finanţare a hotărârilor judecătoreşti. "Unde e raţiunea acestui mod de a proceda? Punerea statului în dificultate, nu asta se întâmplă, ci nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, pentru că nu exista soluţii pentru respectarea lor", adaugă Băsescu.
În acelaşi timp, şeful statului a ţinut să trimită un mesaj legat de respectarea echilibrului constituţional între puterile statului.
"Dacă am pune în aplicare hotărârile judecătoreşti, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă. Putem avea coduri noi. Dacă abordarea este de "nu-mi pasă de lege", degeaba facem coduri noi. Nu ne putem face că nu le vedem. Se întâmplă lucruri în neregulă între echilibrul puterilor în stat. Atenţie la echilibrul puterilor în stat. Mâine-poimâine veţi decide, prin hotărâri judecătoreşti, cine este preşedintele României. Noi nu avem niciun mecanism de stabilire a echilibrului între executiv, legislativ şi justiţie", adaugă Băsescu.
Revine, apoi, la atacul lansat împotriva magistraţilor. "Am impresia că nu se are în vedere următorul lucru: de câte ori un dosar revine în următoarea şedinţă de judecată. Mai mult de jumătate din ele au avut deja câte 10 termene. Judecătorii nu judecă, amână continuu. Amânarea la nesfârşit face justiţia ineficientă. Nu mă refer nici la toţi judecătorii, nici la toţi procurorii. Sunt foarte mulţi dedicaţi, dar sunt şi destui la care lucrurile nu sunt în regulă", încheie Băsescu.
(http://www.realitatea.net/basescu-ataca-judecatorii-de-unde-credeti-ca-vom-scoate-9-miliarde-de-lei_883793.html#ixzz1cdVz9Eg4)
Dacă nici acest lucru nu este un semn de reîntoarcere la mentalitatea de dinainte de 1989... nu ştiu ce mai poate fi. Chiar preşedintele vede o anormalitate în faptul că nu există separaţia puterilor în stat şi că nu există nici echilibrul lor, ceea ce nu vede domnia sa (sau se face că nu vede) este că preşedintele este în mijlocul acestor probleme, că preşedintele este cauza acestor probleme, pentru că preşedintele îşi subjugă guvernul punându-se cumva în poziţia de super-lider al guvernului, iar guvernul plus preşedintele subjugă Parlamentul. Acum preşedintele vrea să subjuge şi Justiţia şi să interzică justiţiei să ceară bani statului român. Cât se va mai trage de sistemul instituţional până ce 100% dintre români vor recunoaşte, tranşant, dictatura?
Domnule Băsescu,
Justiţia dă dreptate oamenilor şi pune la plată statul pentru că statul, respectiv domnul Boc, abuzează de cetăţenii României. De ce nu v-aţi gândit să interveniţi atunci când domnul Boc sau oricine altcineva abuza de cei care acum câştigă în instanţe? De ce nu v-aţi gândit să opriţi de la promulgare legile care nu au acoperire bugetară, că doar era de datoria domniei voastre în calitate de preşedinte? V-aţi pus semnătura certificând că legile respectă sistemul instituţional şi acum declaraţi că ele nu respectă sistemul instituţional. Ce anume vă face să credeţi că nu dumneavoastră răspundeţi de faptul că aţi certificat, prin promulgare, astfel de legi? Puteţi să răspundeţi la o asemenea întrebare? Dacă nu... încercaţi să vă reţineţi la chestiunile la care aveţi răspunsuri. Părerea mea.
Domnule Băsescu,
Vă aştept cu un răspuns. Dacă nu vă plac televiziunile, haideţi să vorbim, omeneşte, pe bloguri. Cine ştie, poate că ajungem până la urmă la o soluţie. Până una alta arătaţi în dreapta dumneavoastră dar, totodată, în stânga mea... Dumneavoastră tot vorbiţi despre "capitalism" şi la mine se audă şi se vede tot timpul că promovaţi purul stalinism.
(http://www.gandul.info/news/judecatorii-din-dosarul-bordei-sunt-corupti-2539973)
UPDATE:
AM făcut rost şi de filmuleţ. Trebuie să vă avertizez, conţine imagini ŞOCANTE.
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/822247/basescu-catre-magistrati-poate-maine-poimaine-veti-stabili-si-cine-este-presedintele-romaniei)
"Deciziile judecătorilor au putere de lege..."
Din ce în ce mai bine, nu-i aşa?
5 comments:
Biblio,
Cind un presedinte de tara ataca hotararile judecatoresti atunci afirmatia dumitale citez "Părerea mea este că România este condusă de Comisia Trilaterală prin dl. Mugur Isărescu şi dna. Christine Lagarde" este superflu.
Pentru ca sa fie real cea ce afirmi dumneata iti trebui ca presedinte de stat un baiat inteligent nu un autocrat,care se da smecher!
Stimate domn,
Dacă cineva ar vrea să pună un om de paie la conducerea unei ţări, cum credeţi că ar fi acesta? Să fie un băiat inteligent şi greu de controlat, sau cineva care se crede un şmecher şi nu mai poate de fericire când mai mari licurici ai lumii îi dă atenţie? Eu cred că ar pune pe cineva uşor de convins de interesele superioare ale oligarhiei mondiale.
Desigur, totul pleacă de la o presupunere fără nici un fel de acoperire în dovezi, dar care mie îmi pare destul de probabilă şi asta pentru că, la tot pasul, se amestecă diferiţi membri ai Comisiei Trilaterale sau ai Grupului Bilderberg. De acea nici nu spun că aşa este, doar că-mi pare că este.
Doamne ajuta sa intre si basescu in laba justitie...
Cu ce ne ajută asta pe noi? Este nevoie de reacţie instituţională imediată, nu după nu ştiu câţi ani.
epolitikon,
laba nu se stie dar ghiara a puso!
Post a Comment