09 January 2012

Cinste lor, cinste lor, cinste lor chinezilor


Aşa aş vrea şi eu nişte reacţii de la români.

Un cetăţean umilit de un magazin de fiţe (de la care se îmbracă şi mondenii din România). Dorea să facă omul o poză şi magazinul l-a alungat că era doar un chinez sărac. Urmarea?



A pus întâmplarea pe internet şi, în câteva ore, mii de chinezi au venit să facă poze ale magazinului. Apoi chinezii i-au trimis un pic acasă la ei, dacă nu au treabă cu chinezii.

http://www.huffingtonpost.com/2012/01/09/dolce-gabbana-hong-kong_n_1194367.html?ref=style

http://www.jingdaily.com/en/luxury/what-luxury-brands-should-learn-from-dolce-gabbanas-hong-kong-pr-disaster/

De ce nu au şi românii o astfel de demnitate? De ce nu au astfel de reacţii?

13 comments:

nimrod said...

:)))

Biblio,

Mobilul incidentului este discriminarea pe care D&G o face în plan local între chinezii continentali, care au voie să facă poze fiindcă mai şi cumpără şi hongkonghezi, care n-au voie fiindcă doar cască gura deci, nici vorbă de demnitate naţională. Cel mult o neînţelegere în zona PR. Că au venit mai mulţi chinezi, e simplu: la ei şi dacă se ciocnesc două biciclete sunt prin apropiere cel puţin două-trei mii de curioşi care se bulucesc în secunda doi la locul incidentului.
Altfel, nici în bătrâna şi liberala Europă nu poţi face poze la întâmplare, fiindcă spaţiul public e de fapt foarte restrâns. Nu mai vorbesc de muzee... Am asistat în acest registru la Chimsee, în Bavaria, la un incident cu nişte români analfabeţi şi recalcitranţi de mi-a fost ruşine de mine, dacă tot e să vorbim de demnitate.
De fapt cred că doar japonezilor nu le spune nimeni nimic fiindcă vin tare de departe şi deşi se ştie că acasă încearcă să mai facă un ban cu pozele, că aşa e tradiţia la ei, oricum habar n-au ce pozează aşa că sunt inofensivi...

Bibliotecaru said...

Omul a postat pe internet ceva ce l-a suportat, indiferent de context, a simţit că acel "security" l-a discriminat, şi, în câteva ore, la acel magazin s-a întâmplat un "flash mob". Mai mult, chiar statul a luat apărarea celui jignit şi a transmis fiţoşilor să-şi ceară scuze sau să plece în ţari mai de fiţe.

Oricum ar fi, nici un străin nu are voie să de jignească în ţara ta, este o chestie de bun simţ.

Din câte am înţeles eu, nu poza era problema reală ci faptul că era sărac îmbrăcat şi "gonea" clienţii de fiţe ce ar fi putut trece în acel timp pe acolo şi ar fi putut intra să cumpere.

Până una alta ne ard bisericile şi lăcaşurile de cult. Nici nu mai ştiu exact a câta e în ultimele luni. Lumea nu vede în asta un semn.

nimrod said...

Biblio,

a.Nu cred că incendiile de genul ăsta reprezintă vreun semn pentru o structură parastatală in care monahiile nasc gemeni...
Ideea e că bisericile din Muntenia sunt construite în general "din sărăcie" cu turle din lemn şi sunt mai expuse.
b.Despre hongkonghezi, numai de bine! :)

Vasile, said...

Problema ar fi nimrod nu intelege dar nici dumneata,sau doresti sa-ti reamintesc nemuritoarele versuri neaos romanesti "...noi suntem romani noi suntem romani....!

PS.
Din nou word verification imi joaca o festa alegand aleatoriu parola agost , A GOST!

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Biserica Pantelimon din capitală nu avea structură de lemn. Şi a ars mai spre turlă, acolo unde e crucea... sigur nu de la lumânări s-a aprins.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
:D

A GOST... GOST a fost nick-ul meu de forum acum foarte mulţi ani.

nimrod said...

Biblio,

Nu bisericile muntenesti in intregime ci doar turlele lor sunt din lemn, ca si in cazul de fata.

nimrod said...

@Vasile,

Da' dacă doar mă fac niznai...? Ei?!

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Recunosc că nu ştiu, dar dacă este important mă pot interesa. Interesant este însă că a luat foc acolo sus, deşi nu cred că cineva duce nişte fire electrice tocmai acolo, că nu văd de ce?

nimrod said...

:)

Poate firele de la candelabru'...ca nu cred ca turla avea lumina anti-coliziune. Sau poate Iisus Pantokrator sa fi avut beculete in nimb ?!

Bibliotecaru said...

Păi ce să caute candelabrul în turlă?... el este mult mai jos.

nimrod said...

:)
Eu vorbesc de sistemul de prindere, nu de candelabru in sine... Puteti verifica cu niste poze pe net sau intrati in cea mai apropiata biserica...

Bibliotecaru said...

@ nimrod
:D
Se poate.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Biserica_Cre%C5%A3ulescu_-_interior_-_candelabru.jpg

Ultima variantă a pompierilor se pare că ar fi suspecte nişte petarde sau artificii.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.