11 January 2012

Cum poate o astfel de doamnă să reziste lângă un om ca Traian Băsescu


Am spus, de mai multe ori, că aş fi preferat ca în acest mandat prezidenţial 2009-2014, să fie preşedinte doamna Maria Băsescu în locul actualului preşedinte. Cum să nu admiri o astfel de femeie?

Priviţi acest filmuleţ...



Mai întâi m-a impresionat cât de corect coboară doamna Băsescu din maşină. Nu râdeţi, nu este deloc uşor să cobori, mai ales de pe locul din spate, fără să-ţi crăcănezi picioarele... ceea ce în fustă este dezastruos.

Priviţi îmbrăcămintea cu gust, un pic în stil Jackie Kennedy, sobru, dar nu bătrânesc, o culoare decentă, nimic ţipător, nimic ostentativ, nimic "ultima modă" de zeci de mii de euro. Absolut în concordanţă cu momentul şi cu stilul gazdei.

Priviţi cât de naturală este discuţia dintre doamna Băsescu şi ziarişti, deşi ziariştii sunt impertinenţi, îi scotocesc prin sacoşe, îi pun întrebări legate de preşedinte...

Doamna Băsescu însă e sinceră, dă un răspuns riscant, spune că preşedintele nu vine la aniversările propriilor fete... Este cumplit, acest răspuns face din Traian Băsescu un om lipsit de calităţi umane. Ce tată nu vine la aniversările copiilor săi? Ce contează dacă îţi plac aniversările, ce contează dacă îţi place să dai cadouri, să nu doreşti să-şi îmbrăţişezi copii la aniversarea lor... nici nu pot să calific...

Îmi aduc aminte cum presa spunea că Traian Băsescu nu a venit la ziua fiicei sale...


(http://webtv.realitatea.net/actual/ioana-basescu-si-a-sarbatorit-ziua-de-nastere-fara-traian-basescu)

Şi acum un pic de presă...
Soţia preşedintelui Traian Băsescu, Maria, l-a vizitat, miercuri, pe finul său, Carol Ferdinand, care împlineşte doi ani, căruia i-a adus, printre altele, un scăunel pentru învăţarea cântecelor şi a poveştilor, ea spunând că şeful statului nu dă prea mare importanţă aniversărilor.

Despre absenţa şefului statului de la aniversarea finului, Maria Băsescu a spus: "Vine cu altă ocazie. El nu prea a fost prezent la aniversările fiicelor lui pentru că a navigat, a fost plecat din ţară... Nu dă prea mare importanţă, să fiu sinceră. Îi urează multă, multă sănătate".

Printre cadourile aduse de Maria Băsescu se aflau un scăunel pentru învăţarea cântecelor şi a poveştilor, baloane, coifuri şi un pulover, potrivit Mediafax.

De asemenea, soţia şefului statului a mai adus o orhidee în ghiveci, pentru prinţesa Lia.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201201/w460/printul_paul_81091800.jpg
(www.printulpaulderomania.ro)

"A primit mai multe cadouri. Un tren, un scaun special, câteva mici cadouri. Foarte frumos şi sentimental. A fost o foarte mare plăcere că a putut să vină doamna Băsescu pentru ziua lui de doi. A spus câteva cuvinte. A spus "doi ani", a spus "doi", chiar de trei ori. A fost foarte simpatic", a declarat prinţul Paul, după ce naşa lui Carol Ferdinand, Maria Băsescu, a plecat de la finul său.

De asemenea, el a afirmat că naşul copilului, Traian Băsescu, are un program încărcat în timpul zilei de miercuri, precizând că şeful statului îşi va vizita finul zilele următoare.

La rândul său, prinţesa Lia a afirmat că în cursul după-amiezei se va desfăşura "un festin regal" mai restrâns.

"Ea este o prietenă. Prima doamnă este o persoană foartă importantă pentru prinţul Ferdinand. Este o doamnă", a spus ea.

Prinţesa Lia a fost completată de prinţul Paul: "El acum are doi ani şi s-a apropiat de doamna Băsescu. El înţelege exact cine e naşa, cine e tata, cine e mama, cine e Cecilia, cine e Ana".

Ei au mai spus că băiatul a avut anul acesta un tort în forma trenuleţului Thomas.

Totodată, cei doi au precizat că au făcut cadouri pentru naşii copilului: "Pentru naşi... Unul a fost această cremă pentru masaj şi alte produse din sala de frumuseţe. Al doilea a fost, (pentru că - n.r.) fiecărui bărbat îi plac jucăriile, o ramă foto digitală cu toate pozele de la botez, de la tăiat moţul".

Carol Ferdinand s-a născut pe 11 ianuarie 2010, la Maternitatea "Regina Maria" din Bucureşti şi a fost botezat pe data de 22 mai 2010, în religia ortodoxă.
(http://www.realitatea.net/maria-basescu-la-ziua-micului-print-ce-cadouri-i-a-adus_903135.html)
http://media.rtv.net/image/201201/w500/maria_basescu_cadou_mediafax_foto_octav_ganea_79551100.jpg
(http://www.rtv.net/maria-basescu-la-petrecerea-finului-presedintele-nu-da-prea-mare-importanta-aniversarilor_10216.html)

7 comments:

Vasile, said...

Pai cum sa nu reziste , daca dansa nu a avut nimic de spus cu ocazia acestei uniuni duhovnicesti pseudo-filiale ?

Daca dansa nu a inteles ce rost a avut aceasta mascarada si aceasta mizerabila alianta ..bineinteles ca razista...!

Bibliotecaru said...

Nu mă refeream numai la acest eveniment... vorbeam în general, de la revoluţie încoace mai ales...

Vasile, said...

E invatata , doar era sotie de marinar , si sotul lipsea cam tot asa de desc de acasa ca si acum cind este presedinte, deci scazand perioadele lipsa raman comasati doar doi trei ani!

Bibliotecaru said...

Pai tocmai că acum stă prea mult acasă :D

Vasile, said...

Sta acasa doar cind petrece revelionul si cu doamna Udrea, ca pe saraca Maria nu am vazuto in pozele de familie postate pe internet!

Bibliotecaru said...

Să nu intrăm cu bocanci în intimitatea omului. Se prea poate ca familia Băsescu să aibă o viaţă frumoasă şi fericită atunci când camerele video se sting.

Vasile, said...

Nu intram de loc , eu doar am redat ceace doamna Udrea a redat pe blog , ca poze "de famiglie"!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.