18 January 2012

Gleznele de lut se sfărâmă


Cu toţii ne-am obişnuit ca doamna Rodica Culcer să fie unul dintre ziariştii ce pun întrebări comode preşedintelui. Unii adaugă şi apelative precum "ziarişti băsişti", eu unul nu aş merge atât de departe, dar opinia publică deja este formată. Ei bine, pentru doamna Culcer lucrurile au început să se năruie...

Iată ştirea:
Consiliul de Administraţie al TVR a decis, astăzi, cu 7 voturi pentru şi 6 contra, la capătul unui scandal monstru, încetarea mandatului Rodicăi Culcer la şefia ştirilor TVR.

Vom reveni cu amănunte, atât privind culisele scandalului, cât şi despre amânările repetate şi nejustificate ale desfăşurării concursului pentru succesiunea Rodicăi Culcer.

Reprezentanţii Departamentului de Comunicare al TVR au aflat vestea debarcării lui Culcer de la reporterii Jurnalului Naţional. Au promis, ca de obicei, că se interesează şi revin cu informaţii.

Presedintele Consiliului de Administratie a primit mandat sa-i retraga atributiile Rodicai Culcer si, la pachet, sa-i rezilieze contractul de realizator de emisiuni.

Informaţia a fost confirmată, în direct, la Antena 3, de Anne Jugănaru, membru al Consiliului de Administraţie TVR din partea PSD.
(http://www.jurnalul.ro/media/culcer-tvr-601810.htm)
Foaie verde şi-o lalea, Rodica Culcer va pleca... dar unde anume va pleca Rodica Culcer?

Am căutat pe blogul doamnei Culcer cu speranţa unor amănunte. Am găsit un post mai vechi numit INCA O REVOLUTIE. Am reţinut prima şi ultimele fraze:
Ca orice om preocupat de actualitate, ma intereseaza noua lege a sanatatii si cred ca trebuie dezbatuta sine ira et studio.
(...)
In concluzie, to cut a long story short, cred ca reforma sistemului de sanatate nu poate fi completa si autentica daca nu se asigura si independenta financiara a sistemului. Ar mai fi nevoie asadar de inca o revolutie – profunda, de aceasta data.


Bre, ce risipă de limbă cultă, latină, engleză. Sunt impresionat, cineva mai citeşte Analele lui Tacitus.

Amănunte suplimentare:
Consiliul de Administraţie al TVR a decis, miercuri, cu 7 voturi "pentru" şi 6 "contra", la capătul unui scandal monstru, încetarea mandatului Rodicăi Culcer la şefia ştirilor TVR, potrivit Jurnalul naţional.

"Azi am aflat că are un contract atât în calitate de director interimar la ştiri şi un contract pe 3 ani pentru calitatea de realizator de televiziune, ceea ce, vă spun cinstit, nu cred că este în regulă", a declarat, la Antena 3, Anne Jugănaru, membru CA al TVR.

De cealaltă parte, Ada Meseşan, membru CA al TVR, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că în şedinţă nu s-a discutat despre Rodica Culcer.

Rodica Culcer a fost dată afară de la TVR
Foto: Intact Images


Ulterior, Meseşan a spus că ce s-a forţat azi prin vot asupra Rodicăi Culcer este nul juridic.

"S-a cerut rezilierea contractului de director la ştiri al Rodicăi Culcer. Am atras atenţia că acest vot este ilegal, conform legii, pentru că CA nu are voie să demită nici un jurnalist sau angajat", a adăugat Meseşan.

Ada Meseşan a mai spus în intervenţia la Antena 3 că TVR are foarte mulţi angajaţi, funcţionează ca o uzină şi are pierderi nejustificate.
(http://www.antena3.ro/life-show/media/rodica-culcer-a-fost-data-afara-de-la-tvr-152030.html)
Cea mai pertinentă întrebare ar fi... al cui om vine în loc?

2 comments:

ADRIAN said...

Ar fi foarte interesant, ca principiu, de vazut cum un consiliu de admiistratie nu poate lua decizii in privinta personalului societatii pe care o ... administreaza.
Chiar asa sa fie? Da' maturi si farase au voie sa decida daca se cumpara?

Bibliotecaru said...

Din ce am înţeles eu sunt două probleme.
1. Nu sunt deloc informaţi cum trebuie.
2. Scorul e foarte strâns.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.