10 January 2012

Ha ha ha... Iar am avut dreptate.


V-am indus în eroare, nu e de răs.

Obama Ready to Strike to Stop Nuclear Iran, Ex-Adviser Says

Se pregăteşte Siria.




Fiţi atent pe la 1:20 să vedeţi hal de democraţie, arest pe o perioadă indefinită pentru oricine este "beligerant".



UPDATE:

O instanţă din Iran a condamnat la moarte pe cetăţeanul american de origine iraniană Amir Mirsai Hekmati, suspectat de spionaj în favoarea SUA, a anunţat presa iraniană. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a condamnat energic această hotărâre.

Carney a declarat că acuzaţia formulată la adresa lui Hekmati este lipsită de temei. Oficialul american a solicitat gurvernului de la Teheran să-i permită lui Hekmati primirea de asistenţă juridică şi să-l elibereze cât mai repede.

Amir Mirsai Hekmati, de 28 de ani, s-a născut într-o familie iraniană emigrată în SUA. Potrivit mass media din Iran, Hekmati a recunoscut că a încercat să pătrundă în sistemul informaţiilor iraniene pentru a furniza informaţii CIA. El a mai declarat că a fost înşelat de americani.

(http://romanian.cri.cn/341/2012/01/10/1s123769.htm)

11 comments:

N. Raducanu said...

Daca Obama e gata sa atace Iranul, imi pun doua intrebari:
-ce se intampla cu Premiul Nobel pentru pace? Il returneaza?
-ce rost mai are scutul anti rachete de la Deveselu? Sau se va recunoaste ca el viza Rusia, iar nu Iranul?

Bibliotecaru said...

Păi premiul Nobel rămâne valabil, pentru că războiul este pentru pace. Nu ştiţi? Vom lupta pentru pace, de-ar fi să murim cu toţii.

Asta cu Deveselu este o întrebare interesantă... Tare sunt curios să aflu şi eu răspunsul.

Vasile, said...

Biblio....,

Dumneata ce text/declaratie crezi ca i s-a impus lui Hikmati, ca Iranul ca stat islamnic fundamentalist este un pericol real si continu pentru democratia altor state?

Eu credeam ca dumneata ai sa comentezi multumirile adresate marinei americane de catre fostul primar al capitalei, privitor eliberarea iranienilor rapiti de somalezi!

Vasile, said...

Acum si dumneavoastra domnule Raducanu, eu nu i-am vazut pe rusi transmitind "butonul de lansare" al rachetelor balistice rusesti americanilor, pentru a dovedi ca ele nu vor lovi la o adica, Europa sau America!

Nu stiu cit de eficient va fi la o adica Deveselu dar ceva trebuia inventat , pentru ca una peste alta d'aia a aparut scutul pe la stramosii nostri nu neaparat daci sau romani !

nimrod said...

:)))

Biblio,

Războiul e un lucru foarte mare...

Recent, Royal Navy a ambuscat, ca să zic aşa, marina iraniană cu un singur distrugător. Pe de altă parte, mai toată tehnica de luptă iraniană e ori rusească, deci nu face doi bani, vezi războiul din Jugoslavia, ori americană dar foarte veche deci fără piese de schimb originale, ori home-made dar cu echipamente chinezeşti, deci s-avem pardon... Cât priveşte rachetele, dacă Saddam n-a izbutit să bombardeze precis Israelul, că era mai aproape, credeţi că Ahmadinejad o să nimerească măcar primăria din Deveselu cu panaramele lui de rachete derivate din V-2 ?!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Iranul, şi orice stat din lumea arabă, reprezintă o lume cu care te poţi înţelege cu uşurinţă, totul este să-i tratezi cu respect şi să nu încerci să-i devalizezi de valorile lor milenare şi bogăţiile pe care le au. Să nu credeţi că la ei populaţia suferă că statul este fundamentalist (adică că nu trăiesc într-o democraţie) şi nici că doresc neapărat să islamizeze creştini.

Ei se băteau între ei, nu aveau conflict cu nimeni din lumea exterioară. Mandatul britanic pentru Palestina din 1922, care a culminat cu porţionarea Palestinei în 1947, a însemnat o intromisiune agresivă a Europei în zona arabă şi interesele politice ale zonei, dar şi permanentul joc economic dintre URSS şi SUA pe perioada războiul rece... nu a întors lumea arabă împotriva Europei sau Americii. Nu se poate să nu înţelegeţi cât de răbdători au fost. La un moment dat au fost însă călcaţi în picioare, pentru că nu poţi face mediere susţinând una din părţi şi călcând pe cap cea de a doua parte.

Domnule Vasile,
Veţi vedea, americanii ne vor călca şi nouă pe cap, pentru că aşa le este felul lor arogant ajuns politică de stat. Sunt disperaţi pentru că au o cădere accelerată şi nu au de unde şi cu ce să-şi subvenţioneze stilul de viaţă cu care s-au obişnuit.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Nu am nici o pricepe relativ la echipamente militare dar, văzând nivelul din Irak şi Libia, s-ar putea să fie chiar aşa.

Interesant este însă că iranienilor nu le pasă, ei vor să lupte...

Poate că Iranul nu are "puşcoace" performante, dar războiul nu se mai duce de mult timp pe căile clasice, "tragi tu, trag şi eu". Din păcate, în acest conflict noi suntem deja declaraţi împotriva Iranului şi ne alăturăm SUA pe terenul acestui război neconvenţional direct în poziţia de victimă colaterală care nu obţine nici un fel de avantaj.

Vasile, said...

Biblio,

Despre americani ai ceva dreptate ,dar nici chiar asa!

Deocamdata cei pe care dumneata ii detesti au salvat cea mai mare parte din aceasta lume de un mare dezastru, intoarcerea de care vorbeam la comuna primitiva!Faptul ca-si arata muschi, ca mai si gresesc , citeodata grotesc, ii desconspira ca pina la urma sunt si ei tot oameni!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Să ne înţelegem, ceea ce detest eu este că politica americană face nişte jocuri, deloc transparente, legate de aşa numită oligarhie mondiale. Cetăţeanul american nu are nici un avantaj din fapte că statul trimite oameni în Libia şi Irak şi Afganistan... Nu pentru cetăţean se întâmplă asta.

Vasile, said...

Pai aveti exact punctul de vedere al americanilor , dar nu si al natiunilor care tanjesc dupa democratie!

Bibliotecaru said...

Arabii nu vor democraţie, vor venituri mai mari. Veţi vedea că "eliberaţii" nu se vor democratiza, tot la un fel de "emir" se va limita soluţia, indiferent cum se va numi. Religia lor este despre supunere, nu pot să gândească o construcţie democratică.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.