19 January 2012

Politica fură, încă o dată, mesajul popular


Am spus USL-ului... Dacă vreţi să faceţi manifestaţie, să o faceţi ca cei din Piaţa Universităţii. Ocupaţi un loc, deputaţi, primari, consilieri... şi strigaţi păziţi de jandarmi, ca şi cei din Piaţa Universităţii.

Dar nu, ei sunt altfel... au nevoie de tribune, de megafoane, de aplauze, de propagandă...

Iată, au furat manifestaţia, nu mai dă nimeni ce este la Universitate, îi arată pe ei, pe lideri "OPOZIŢIEI". Mi-e ruşine cu aceşti politicieni care nu înţeleg deloc ce se întâmplă, care nu înţeleg că poporul nu mai vrea deloc propagandă şi politicianism. Este o demonstraţie că USL este la fel de orb ca şi PDL. Şi ei se consideră super-cetăţeni.

TREZIŢI-VĂ!


Gheorghe Zamfir la discursul USL spune că noi i-am romanizat pe romani, nu ei pe noi... că noi vorbeam limba înaintea lor. Este insuportabil.

30 comments:

Augustin Radescu said...

Bizar! Pe-asta cu USL e la fel cu PDL am auzit-o mereu la Basescu si slugile lui. Acum o aud la cineva care-mi parea ca gindeste! Nu stiu ce sa mai cred.
Daca toti sint la fel, n-are rost sa-l schimbam pe basescu si boc. Daca opozantii trebuie mentinuti separati (pentru a putea fi invinsi mai usor, nu-i asa?)victoria nu va mai veni niciodata. Basescu asta face de cind a venit la putere: ne tine separati.Asta va doriti?
Am inteles ca o admirati pe Udrea - si mie imi place cum da cu mopul - dar macar nu va mai dati dupa cires!
O tara nu se guverneaza din strada, nici din Piata Universitatii. O tara se conduce cu partide politice. Dupa dumneavoastra, care ar fi acela (acelea)? S-ar putea un raspuns clar, va rog?

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Nu ştiu de ce intraţi tot timpul în spam...

Stimate domn,
Eu am spus la fel de orb, nu am spus că este "la fel". În unele locuri PDL şi USL se aseamănă, în altele se diferenţiază...

Astăzi toate televiziunile au dat discursurile liderilor USL. Ei au fost acolo sus şi nu printre oameni, alături de oameni. Protestul a fost, vrând sau nu, politizat, USL-ul a acoperit protestul din Piaţa Universităţii. Ceea ce a fost periculos pentru Traian Băsescu şi Emil Boc a dispărut, acum protestatarii au în spate motivaţia alianţei USL, deja protestele nu mai sunt publice, ci politice iar PDL-ul poate motiva că protestele sunt de fapt organizate de USL. De acum PDL nu mai are de ce să se teamă, deja poate argumenta că protestele sunt atacurile USL, se reintră în logica protestelor de până acum care nu au tulburat deloc guvernul şi preşedinţia.

Părerea mea este că USL a stricat tot efortul celor care au stat în Piaţa Universităţii şi care reuşiseră fie independenţi şi rupţi de politică. Şi asta numai pentru că liderii politici nu se pot duce ei nicăieri fără să apare un pic cu microfonul la gură pe o scenă adresându-se poporului.

Iată de ce spuneam că USL-ul a fost la fel de orb.

Dacă însă USL-ul organiza un miting cu puţini oameni, mai ales parlamentari, primari, consilieri... frunte partidelor... şi mergeau la Arcul de Triumf, fără, megafoane, fără lideri vorbitori, fără a anunţa mass-media... la fel ca în Piaţa Universităţii, dacă lideri ar fi fost pentru câteva ore măcar "simplu cetăţeni"... mesajul ar fi fost altul. Eu cred că aşa ar fi câştigat mult mai mult, în special simpatia cetăţenilor. Aşa, ce anume au văzut cetăţenii... un miting electoral.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Eu vă înţeleg ironia, dar eu nu fac schimb de principii doar că îmi convine un partid sau altul, un personaj sau altul.

România merge prost şi USL nu face nimic să pună în funcţie democraţia.
Citiţi De ce nu este îndejuns votul pentru a restabili democraţia dacă doriţi să-mi cunoaşteţi punctul de vedere.

Cât despre... "Am inteles ca o admirati pe Udrea - si mie imi place cum da cu mopul - dar macar nu va mai dati dupa cires!"... mă văd nevoit să constat că aveţi reacţia pe care de obicei o primesc de la admiratorii lui Traian Băsescu. Cred că m-am grăbit puţin în ceea ce vă priveşte, nu aveţi încă maturitatea cu care v-am creditat şi nu puteţi să vă extrageţi încă din problemă pentru a privi din afara ei.

Partidele Politice sunt destul de noi în istorie şi logica lor vine din orient. România astăzi ar trebui să se conducă cu poporul, pentru că acest lucru reprezintă democraţia. Nu uitaţi că şi pe timpul lui Ceauşescu ţara se conducea cu partidul politic şi de la politizare apărea şi dictatură, asta deşi se spunea că este democraţie, deşi se alegea Marea Adunare Naţională, chiar şi preşedintele.

Bănuiesc însă că nu aveţi încă maturitatea să înţelegeţi astfel de lucruri pentru că sunteţi blocat încă în "cine nu-i cu noi e împotriva noastră". Poate când va veni timpul. Oricum eu nu mă supăr.

Augustin Radescu said...

Multumesc de raspuns, oricum. Desi la intrebarea principala, faceti ce faceti si refuzati un raspuns transant. O fi insemnind si asta ceva. Probabil, ca romanul, impartial! Cu aia care cistiga ... Eu unul, mai imatur, asa: ce-i in gusa, si-n capusa! Chestie de optiune, nu va condamn!

nimrod said...

Biblio,

Cred că, totuşi, maestrul Gheorghe Zamfir binemerită circumstanţe atenuante... Cântă, încă, extraordinar.L-am ascultat în decembrie trecut la mine în târg, în Catedrala Arhiepiscopală. M-a rupt cu "Trei păstori se întâlniră...". Altfel, protocronismul dânsului, faţă de al altora, e inofensiv.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

În 2008, după alegerile parlamentare, eu am propus un guvern de uniune naţională care să conducă la o linişte politică de patru ani, o conlucrare a partidelor politice menită să scoată ţara din criza care se contura.

Sincer m-am bucurat (dar pe jumătate) şi de uniunea naţională mică PDL-PSD, pentru că mă gândeam că o colaborare a acestor partide mari tot oferă o stabilitate politică suficientă. După o lună m-am lămurit de impotenţa politicienilor de a ţinti un ţel naţional evitând interesul personal.

S-a dovedit deci că interesele de partid nu lasă partidele să conlucreze.

În acest moment USL reprezintă, pe termen scurt, o alternativă la PDL. Dar ar fi inevitabil ca, după alegerile prezidenţiale, lucrurile să meargă spre aceiaşi situaţie.

Lumea se învârte acum după alegerile comasate, necomasate, anticipate... nimeni nu înţelege că primordial este schimbarea la faţă a democraţiei. Avem nevoie de alt tip de partide, de alt tip de politicieni, de altă reacţie civică a cetăţeanului...

Personal cred că în acest moment soluţia cea mai bună ar fi ca alegerile să fie duse la termen (deci fără alegeri anticipate), aşa cum ar fi normal (necomasat) şi, între timp, un guvern apolitic de specialişti să conducă România pentru a avea cumva şi supoziţia unor alegeri mai puţin manipulate (prin intervenţii foarte drastice pe linia cumpărării şi fraudării voturilor). Mai cred că ar trebui să se revină la votul majoritar în două tururi de scrutin la primari.

Aceasta era întrebarea?

Bibliotecaru said...

@ nimrod
:D

Pe mine nu m-a deranjat discursul maestrului ci faptul că politica l-a înfipt strategic în faţă "să rupă gura târgului", vezi doamne se simţea larga respiraţie culturală. Din acelaşi motiv a vorbit şi maestrul Mircea Diaconu...

Părerea mea este că nu trebuia să vorbească nimeni. Nu era cazul ca cineva să dea un mesaj şi nici nu a fost transmis un mesaj real... s-au recondiţionat nişte ziceri mai vechi.

Anonymous said...

Augustin Radescu, spui ca ai auzit ca USL este la fel cu PDL de la Basescu & slugile. Cred ca am explicatia de ce manifestantii JOS BASESCU au aceeasi idee ca toti politicienii sunt la fel. Zilele astea multi dintre prietenii si cunostintele mele fosti mari basisti (atat de mari basisti ca erau in stare sa se supere pe mine ca eu nu-l iubeam pe nefericit ) m-au chemat la manifestatii. Eu am tot refuzat invitatiile si le-am spus ca eu mi-am facut datoria de cetatean la alegeri, atunci cand am stat sa cantaresc bine ce sa votez, acum sa se duca ei.Dar acum au dilema care le-a fost picurata insidios cum ca toti politicienii sunt la fel. Si unii sunt, dar cetatenii ( nu poporul ) trebuie sa nu-i scape nici un pic din haturi. Nici un pic. Si sa aiba grija sa nu mai voteze politicieni "curajosi" pe pielea altora .
Biblio, inteleg ce spui, ai dreptate, dar inca nu a venit timpul, nici la noi nici in alta parte. Rabdare, poate nepotii mei... sau ai tai. Rabdare si propaganda. Nu am gasit alt cuvant :) .Li

Augustin Radescu said...

Cu scuzele de rigoare, constat un adevarat haos in raspunsul dvs. Sa ma explic:
-imi raspundeti la 6-7 ipotetice intrebari, iar in final ma intrebati: “aceasta era intrebarea?”
-evident, la adevarata mea intrebare TOT nu raspundeti. O repet, asa, ca sa vedeti ca am rabdare: ce forta politica ar trebui sa conduca / ar fi de dorit sa conduca Romania dupa viitoarele alegeri?
-ati propus in 2008 un guvern de uniune naţională menit să scoată ţara din criza care se contura, deci sa scoata tara dintr-o criza in care nu era??
-v-ati lămurit de impotenţa politicienilor (in general) de a ţinti un ţel national, dar nu scoateti o vorba despre impotenta (in acelasi sens) celui mai mare actor al scenei politice. N-ati reusit sa va edificati pina acum? Aveti argumente sa sustineti ca lucrurile ar fi evoluat la fel (sau chiar mai rau) cu un alt presedinte?
-E o gafa sa spui ca USL reprezinta o alternativa la PDL. Si asta pentru simplul fapt ca PDL nu mai reprezinta, acum, nimic. Sau, ma rog, nimic bun!
-E o simpla afirmatie ca, dupa prezidentiale, “lucrurile vor merge spre aceeasi situatie”. Aveti si argumente?
-Alegeri la termen (deci peste 11 luni) si, pina atunci, un guvern tehnocrat (inteleg ca demisia presedintelui nu vi se pare necesara, gresesc?) este o solutie foarte proasta, si o sa va explic de ce: Romania se afla ACUM intr-o situatie dramatica (sper ca macar asta nu veti contesta), incepe grosul platilor si nu se intrevede de unde vom da banii. Strinsi cu usa, ni se va cere sa vindem, pe nimic, cam tot ce mai avem. E momentul deciziilor istorice. Peste 11 luni, multe vor fi tardive. Numai ca un guvern provizoriu nu poate lua decit masuri provizorii.
-In fine, sint de acord ca avem nevoie de democratie (iar nu de “schimbarea la faţă a democraţiei”), de alt tip de partide, de alt tip de politicieni, de altă reacţie civică a cetăţeanului. Din pacate, nu putem opri caruta pina cind vom face rost de toate astea. Asa incit, vom fi nevoiti sa gindim, DIN MERS, masurile care sa ne conduca, incet incet, la asa ceva. Pina atunci, nu ne putem lua concediu de odihna (cu atit mai putin “fara plata”) si, deci, va trebui sa apelam la “raul cel mai mic”. Fiindca “deus ex machina” n-o sa vina sa ne salveze. A incercat el, Basescu, dar ..
Domnule, sint politehnist si jucator de sah. Imi plac lucrurile clare si organizate. In fine, am o virsta la care cuvintul “imatur” chiar nu mi se potriveste.
Desigur, sint nenumarate domenii in care sint (si sint constient de asta) habarnagiu. Sint insa gata oricind sa recunosc si sa iau notite cind constat ca interlocutorul meu este specialist intr-un domeniu pe care eu nu-l stapinesc. Din calificativele pe care mi le-ati acordat, chiar s-ar fi putut crede ca ne aflam intr-o asemenea situatie. Din asertiunile pe care le-ati facut, concluzia mea e alta.
Sigur, n-aveti nicio obligatie sa-mi raspundeti la intrebari sau sa purtati un dialog cu mine (Mai ales ca a trage mortul in Academiei nici nu se cheama dialog). Cu atit mai putin in situatia in care ma considerati imatur. Voi incerca sa ma consolez cumva ca ati ajuns la o asemenea concluzie, indiferent cit de greu voi trece peste aceasta suparare. Webul este destul de larg pentru amindoi, si pentru multi, foarte multi altii.

Vasile, said...

Faptul ca Babiliotecarului i se da dreptate de un presupus anonim de fapt sluga si ardent parship sustinator al ticalosii puterii, spune cam tot despre falsele idealuri propagate de bibliotecsr.


Falsul mesaj este oglidit de textul halucinant Politica fura ,inca o data mesajul popular, care mesaj biblio , mesajul pe care politica sau o parte a politicului il repeta obsedant de 7 ani?

Asa zisul mesaj popular nu este si un mesaj politic?

De cealalta parte mesajele fariseiste ,duplicitare sunt tocmai acestea, prin care biblio isi da mana cu anonimul fara anonimat , sau acelea care aduc PDLeu la un numitor comun cu USLeul.

O vorba populara este sugestiva acestui moment "un prost sau un nebun sau si unul si altul arunca piatra in lac ,si mai multi destepti s-ar putea sa nu o scoata" dar chiar asa bibliotecarului nu avem nici dreptul sa incercam sa scoatem piatra?

Sprijinul fatis al opozitiei a demonstrat ca opozitia nu fura mesajul popular, a demonstrat clar pentru aceia care nu inteleg , si a speriat puterea , ca Basescu poate la o adica sa plece nu cu presiunea strazii pentru , o miscare pe care puterea este pregatita sa o anihileze ,ci cu sprijinul opozitiei pe cai legale chiar daca , dupa cum se vede , nu va prea convin!

Bibliotecaru said...

@ Li

Stimată doamnă,
Eu aş avea răbdare, dar ştiţi cum spune Marin Preda... nu mai are răbdare timpul. Dacă situaţia nu se normalizează, cei ce vor urma după noi nu vor mai avea o ţară în care să fie liberi, vom fi o colonie.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Domnule Vasile,
Iar vă luaţi de cei ce scriu la mine pe blog, nu este frumos.

Mesajul celor ce protestează la Piaţa Universităţii este foarte clar, de aceea şi sperie foarte tare politicienii. Oamenii s-au săturat să fie nişte robi moderni. De mulţi ani o spun, nu este o noutate, doar că acum s-a format o masă critică care scoate oamenii în stradă. Am intrat la toţi politicienii pe bloguri şi le-am spus că nu sărăcia va revolta oamenii, ci faptul că nu sunt respectaţi, că nu lipsa banilor îi va scoate în stradă, ci faptul că o să-şi vadă pe cei apropiaţi murind fără să aibă posibilitatea de a-i trimite la Viena...

Respectul este cheia aici, asta cer cetăţenii şi, cred eu, asta doriţi şi dumneavoastră, dar nu vă daţi seama că vă lipseşte mai întâi şi mai întâi.

Deciziile politice sunt atât de arbitrare şi de personale încât cetăţeanul simte că el nu mai face parte din România reală, ci din România producătoare de bunuri şi servicii, şerbii unor potenţaţi ajunşi în frunte prin fraudă principială. "Votul" astăzi este o minciună, pentru că orice ar vota cetăţeanul... nu se îndreaptă eroarea de sistem. Politicienii vor face acolo sus exact aceleaşi jocuri. În continuare votul nu va conta efectiv, în continuare vorbele goale vor clama poporul şi nu vor ţine cont de el.

Domnule Vasile,
PDL este astăzi o grupare mai absurdă, mai agresivă, mai axată pe interesul personal pentru că anumite personaje, mai vizibile sau mai din umbră, au o calitate umană mai îndoielnică decât cei ce ar putea veni de la USL (deşi asta se va vedea). Sistemul însă, stimate domn, funcţionează astfel încât să permită abuzul. Dacă ascultaţi pe cei de la USL spun că nu pot face nimic pentru că sunt în Opoziţie. Înţelegeţi de ce spun eu că sunt la fel? Pentru că cei de la PDL se constituie în Putere, dar şi cei de la USL se constituie în Opoziţie. Într-o Românie normală nu ar trebuie să existe nici Putere şi nici Opoziţie.

Cei din Piaţa Universităţii vor să restabilească o Românie cu respect pentru cetăţeni. Dacă se schimbă numai personajele de la "butoane", România va merge poate mai bine, poate se va fura mai puţin, poate nu se vor mai da legi aşa de absurde...asta pentru că se simte calitatea omului, dar sistemul Putere-Opoziţie va continua să existe, nu se va rezolva nimic fundamental.

Nu se poate să nu înţelegeţi ce spun. Mesajul unei schimbări reale, menit să restaureze societatea şi România, a fost furat de mesajul unei schimbări politice.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

O daţi un pic "la întors". :D

Mai întâi aţi întrebat aşa:
"O tara nu se guverneaza din strada, nici din Piata Universitatii. O tara se conduce cu partide politice. Dupa dumneavoastra, care ar fi acela (acelea)? S-ar putea un raspuns clar, va rog?"

Eu am spus că după părerea mea soluţia cea mai bună ar fi un guvern de tehnocraţi care să conducă România la alegeri corecte la termen.

Acum spuneţi că tot nu v-am răspuns şi întoarceţi un pic întrebarea:
"ce forta politica ar trebui sa conduca / ar fi de dorit sa conduca Romania dupa viitoarele alegeri?"

Deci aruncaţi deja întrebare "după alegeri"...

Evident, acum cereţi să vă spun ce aş vota eu dacă alegerile ar fi mâine, ceea ce este un pic nepoliticos.

V-am răspuns însă şi la această întrebare, doar că probabil nu aţi sesizat:
"În acest moment USL reprezintă, pe termen scurt, o alternativă la PDL. Dar ar fi inevitabil ca, după alegerile prezidenţiale, lucrurile să meargă spre aceiaşi situaţie."

Dacă nici acesta nu este în răspuns, întrebaţi cu mult mai clar, pentru că nu mă duce capul să înţeleg ce doriţi să vreţi să ştiţi.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Criza nu era poate pentru politicieni în 2008, domnule Rădescu, eu vorbeam prietenilor şi pe internet despre căderea economică a SUA de prin 2006-2007. Mai mult, în 2008 înainte de alegeri chiar şi domnul Tăriceanu vorbea deja de criză, numai domnul Boc punea procente de creştere economică mai mare ca domnul Tăriceanu... aşa, să fie.

În plus de criza mondială, era evidentă şi criza românească ce aştepta să vină cu agresivitate în urma măsurilor prociclice luate de Guvernul Tăriceanu. Noroc că cele ce le-am spus eu stau dovadă undeva pe bloguri, astfel încât nu poate spune nimeni acum că inventez pe parcurs.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Într-o Românie normală preşedintele nu are treabă cu economia, cu modificarea sistemului legislativ... Preşedintele are treabă cu externele, cu securitatea naţională, cu medierea...

Evident că un alt preşedinte, unul normal şi nejucător, ar fi făcut poate lucrurile mult mai normale. Eu l-am votat pe domnul Cernea şi, poate, cu domnia sa ţara ar fi stat altfel. Numai preşedintele, ne-susţinut de Guvern şi Parlament, însă nu poate face nimic. Dacă aţi observat, preşedintele pe vremea Guvernului Tăriceanu a stat în banca lui şi, când a încercat să devină jucător, a fost pus la punct cu suspendarea.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Aţi vrea să spun că USL nu este o alternativă la PDL?

Nu. Nu am să spun asta.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Sistemul nu se schimbă prin rotaţia cadrelor. El lucrează din ce în ce mai agravant din 1990. De atunci s-au tot schimbat oamenii de la "butoane" şi, după cum observaţi... statul a rămas aberant. Nu este un argument?

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Am zis eu că nu mi se pare necesară demisia preşedintelui? Nu cred că ea se va produce nici dacă vor fi în stradă jumătate plus unu din alegători. Nu cred că Traian Băsescu este omul care să-şi dea demisia. Dacă ar fi fost, şi-ar fi dat demisia atunci, după 5 minute.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Un guvern provizoriu va veni cu un alt program de guvernare. Parlamentul spune Guvernului ce trebuie să facă, nu încurcaţi lucrurile.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Imaturitatea politică nu ţine de vârstă, ci de capacitatea de a percepe politica. Dacă vă place şahul ştiţi că un chibiţ ce asistă întâmplător la şah poate da sfaturi şi unui maestru, dar asta nu înseamnă că este mai bun decât un maestru, ci doar că fiind nou în culisele jocului nu reuşeşte să meargă cu îndeajuns de multe mutări înainte ca să înţeleagă jocul la un nivel superior. Dacă însă chibiţul stă îndeajuns de mult pe margine şi observă partidele tuturor, la un moment dat capătă capacitatea de a înţelege jocul, pe de o parte, dar şi de a-şi da seama de propriul nivel.

Eu m-am gândit să trec de la chibiţ şi prinderea "după ureche", al studiu.

Eu nu spun că domnia voastră nu înţelegeţi politica României, spun doar că nu aveţi încă capacitatea să o priviţi la nivel de mecanism, ci doar la nivel de manifestare. Este o părere, poate că totuşi sunteţi o capacitate foarte mare şi eu nu reuşesc să vă înţeleg pe domnia voastră.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Nu mi se pare normal să fiu chestionat, dat fiind că nu sunt o persoană publică... nu mă deranjează însă să răspund la întrebări dacă sunt adresate cu bună-credinţă.

Eu nu am vrut să vă jignesc, am vrut să vă adresez un îndemnă în a nu trata lucrurile superficial.

Vasile, said...

Biblio,

Vorbeam acum citeva zile de sorgintea noastra bola comuna ,eu care ma cred obiectiv , logic...bla bla bla bla am mostenit acest exces de sorginte comunista, dumneata un alt mostenitor ,te transformi in tortionar asezandu-mi opiniile alaturi de sintagma de abuz de opinie.
Pai este normal cind colegii nostri folosesc un limbaj nepotrivit, spui dumneata , spun eu , felul lor de a se exprima,si dumneata incerci sa-mi suprimi dreptul sa-mi exprim o parere despre acest fel de individ, fata de o pozitie a acestuia pe care eu o consider nepotrivita si doresc sa o combat!

Si apoi una peste alta eu il cunosc pe individ de peste 6 -7 ani ,lozincar basist de profesie, cu aparitii care depaseau la JN bunul simt , logica sau pur si simplu capacitatea logica de a judeca oameni si evenimente!
De cealalta parte solutiile oferite de domnia voastra sunt insa hai sa nu le spun lamentabile ci mai degraba curioase!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Mă îndoiesc că cel ce îl cunoaşteţi de ani de zile este doamna care semnează Li.

Eu v-am rugat nu să nu vă spuneţi opinia, ci să o faceţi într-un mod calm şi liniştit. Dacă aveţi o părere despre ce spun eu, este una... dar să criticaţi pe alţii pentru că nu au aceiaşi părere cu a domniei voastre... chiar nu văd rostul. Uneori avem opinii asemănătoare, alteori mai puţin asemănătoare... asta este, nu are rost să nu aprindem din această cauză, nu este un capăt de ţară.

Eu unul nu sunt nici împotriva PDL şi nici pro USL. Nu sunt nici împotriva USL şi pro PDL. Mai mult, consider că cetăţeanul nu ar trebui să fie pro sau contra cineva ci să-şi apere propriile convingeri "aplaudând" pe cel care îi respectă drepturile şi protestând atunci când politicienii îi încalcă drepturile.

Eu nu mă bucur dacă X înlocuieşte pe Y în postul Z, eu mă bucur dacă societatea funcţionează bine, dacă statul funcţionează şi el cu respect faţă de mine ca cetăţean şi cu folos pentru mine ca cetăţean. În acest moment simt că statul nu mă respectă, ba şi mai mult, mă agresează. Părere mea este că de vină este, pe lângă organigrama PDL a statului, însuşi coruperea funcţionării sistemului. De aceea aş vrea să se restaureze mai întâi sistemul şi pe urmă să vină în organigramă alţi oameni capabili să opereze în sistemul restaurat. Cred în continuare că schimbarea de garnitură politică nu va conduce lucrurile până acolo încât se va desfiinţa sistemul Putere/Opoziţie, se va înceta "legiferarea rapidă" folosind OUG-urile, şi nici angajările de răspunderile nu vor înceta, şi nici votul după degetul liderului de grup în Parlament, nici votul politic al CCR... şi aşa mai departe.

Dacă se schimbă garnitura, vine USL-ul şi pleca PDL-ul, lucrurile vor fi mai bune, dar nu bune.

Vasile, said...

Biblio,


Confirma-mi sorgintea nu te lasa... ,,,Eu vorbeam de Frank .. de un el nu de o ea care fie dansa si EU si E BA, ,raman niste femei care nu se pot ridica la un rang superior genului decit daca eventual sunt si mame!

Faptul ca va spun adevarul va deranjeaza ,sau va deranjeaza mai tare faptul ca am constatat ca in spatele unor vorbe admirabile nu sta nici cel putin un lozicar ci doar un pseudo-pamfletar?

Cindva un domn de aici v-a recomandat sa ma ignorati, de ce nu protedati si dumneavoastra ca Traian ignorandu-ma!


Sanatate!


PS.
Impartialitatea este o stare romaneasca mai grav este faptul ca dintre impartiali se pot ridica chiar si leaderi!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Domnule Vasile,

Nu vă înfierbântaţi.

Singurul anonim de pe această pagină este doamna Li (semnătura este la final) care nu are nici cea mai mică legătură cu domnul Frank (eu cel puţin nu ştiu să aibă o asemenea legătură). Dacă recitiţi, la final, semnează.

Vorbiţi cumva de alt anonim din altă parte?

De cele mai multe ori şi domnul Frank semnează la final (când nu o face, domnia sa uită să se semneze, nu că doreşte să fie anonim).

Nu este vorba în acest caz de identităţi ascunse, pur şi simplu cred că le este mai comod cu varianta Anonymous decât cu cea Name/URL pe care o folosiţi şi domnia vostră. Mai sunt şi anonimi care se ascund, dar aceia de obicei înjură, nu spun niciodată de bine.

Habar nu am de ce vă simţiţi provocat şi de ce vă enervaţi... Nici nu înţeleg ce spuneţi, nu înţeleg despre ce sorginte este vorba? Nu înţeleg despre ce adevăr vorbiţi?

Ceea ce v-am rugat eu este să vă exprimaţi fără să-mi jigniţi ceilalţi invitaţi de pe acest blog. După cum vedeţi, v-am rugat şi nu v-am cenzurat în vreun fel. Nu e nici o problemă legată de ceea ce doriţi să comunicaţi. Dacă rugămintea de a vorbi civilizat, fără cuvinte obscene, fără agresivitate excesivă, vă este aşa neplăcută... înjuraţi domnul meu, faceţi ce vreţi.

Augustin Radescu said...

Domnule, e limpede ca acela care “o da la intors” sinteti dvs. Si cu cit va pledati mai mult cauza, cu atit va descopar lacune mai mari. Asadar, eu va intreb cine ar fi apt sa conduca Romania, iar raspunsul dvs. e ca “momentan, un guvern de tehnocrati”. Asta se numeste moment vesel, nu va suparati.
Iata si un exemplu de eschiva pe care l-am tot intilnit la dvs. si care are efecte foarte nocive asupra dialogului. V-am tot intrebat daca T.B. trebuie sa-si dea demisia. Raspuns:
“Am zis eu că nu mi se pare necesară demisia preşedintelui?”
Nu, n-ati zis ca NU vi se pare necesara, DAR NICI ca vi se pare necesara. Din nou aceasta maniera, toxica, de a o da pe dupa cires.

Vad ca insistati cu afirmatia penibila "În acest moment USL reprezintă, pe termen scurt, o alternativă la PDL”. Domnule, in acest moment (si ani buni de-aici incolo), PDL = nimic! E stupid sa gasesti alternativa la nimic. ORICE poate constitui alternativa la NIMIC. Daca nici asta nu intelegeti, inseamna ca exista un partizanat absurd care va face inapt pentru o analiza politica.
Desi va creditez, de principiu, cu capacitatea de a va exprima coerent si corect, constat in ceea ce scrieti aici erori mari de exprimare, care duc si la pierderea limpezimii ideilor. Iata un exemplu:
“Evident că un alt preşedinte, unul normal şi nejucător, ar fi făcut poate ...” Hotariti-va, ori “evident”, ori “poate”
O analiza separata merita propozitia dvs. “Numai preşedintele, ne-susţinut de Guvern şi Parlament, însă nu poate face nimic.” (citat, cu exprimarea dvs)
Ei bine, cu asta spuneti cam totul:
-reluati vaicarelile pe care Basescu le-a presarat peste tot, pe unde a trecut, pentru a justifica de ce nu a facut el mult mai mult decit se poate vedea, si mult mai mult decit legile tarii, in primul rind Constitutia, ii permiteau;
-sustineti ideea draga lui Basescu, aceea de presedinte jucator, de factotum, de tatuc al natiunii;
-incercati sa acreditati ideea ca, in tentativa presedintelui de a face fel si fel de chestii, ar trebui (si nu e, saracul!!) sprijinit de Guvern si Parlament.
Pai hai sa ne intelegem: l-a impiedicat cineva pe Basescu sa faca tot ceea ce legea ii cerea? Aveti exemple? Eu am exemple de lucruri facute impotriva legilor si a Constitutiei. E drept, CC a spus ca Basescu nu a incalcat GRAV Constitutia.
Parca aud o decizie, la tribunal: Instanta constata ca piritul a violat-o, intr-adevar, pe reclamanta, dar nu grav!
Domnule, in tentativa dvs. de a descifra tainele politichiei, incepeti cu aceasta chestie simpla: un presedinte trebuie sa faca TOT ceea ce legea ii cere si NUMAI ceea ce legea ii permite.
Mai amintesc o singura “perla”: “Un guvern provizoriu va veni cu un alt program de guvernare”. Nu, chiar nu dati semne ca ati fi inteles ce e cu acest guvern provizoriu. Mai reflectati!
In fine, am inteles: ma acuzati de imaturitate politica. Pe de alta parte, spuneti ca “Eu m-am gândit să trec de la chibiţ şi prinderea "după ureche", la studiu” Va felicit pentru gindul bun. Treceti! Si, dupa ce avansati, cit de cit, emiteti si calificative pentru altii.

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

În primul moment a crezut că merită să vă dau o replică. Apoi am văzut că luaţi..."Numai preşedintele, ne-susţinut de Guvern şi Parlament, însă nu poate face nimic. Dacă aţi observat, preşedintele pe vremea Guvernului Tăriceanu a stat în banca lui şi, când a încercat să devină jucător, a fost pus la punct cu suspendarea."... care spune foarte clar că ABUZUL DE FORŢĂ al preşedintelui nu se poate face decât cu aportul susţinut al unei majorităţi Parlamentare şi a Guvernului... şi contorsionaţi totul de parcă m-aş fi plâns că Preşedintele nu este ascultat de Guvern sau Parlament ca să facă reformă.

În acest moment am ajuns la concluzia că nu merită să-mi mai pierd timpul. Vă las să credeţi ce doriţi, oricum nu contează ce spun eu. O seară plăcută în continuare vă doresc.

Vasile, said...

Augustin.

Eu nu cred ca exista oameni normali care sa spuna cea ce dumneavoastra afirmati atat de nonsalant.

Daca imi spuneti cine sa-l inlocuiasca pe Basescu eu va pot informa, daca nu cunosteti acest lucru , ca cu exceptia dumneavoastra toti cei vizati ca cetateni ai republicii , pot fi un inlocuitor mai bun de cit alctualul poresedinte, si aici il includ si pe dl. Boc dar si pe domnisoara EBA care cel putin dupa felul in care se exprima liber este sincera!

Este adevaraty ca presedintele tarii trebuie sa aibe o doza de credibilitate, dar credibilitatea nu este acea din sondaje ci rezultatul unior alegeri libere,democratice si corecte!

Nu stiu daca m-ati inteles, deocamdata Traian Basescu , a fost in mai toate campaniile electorale un ales majoritar care s-a folosit insa de minciuna , fals si populism!

Augustin Radescu said...

@ Vasile
Sint de acord ca imensa majoritate a romanilor ar putea fi un presedinte mai bun decit marinelul. Ideal ar fi sa ne alegem unul din primii 40-50.
Inca nu sint convins ca Basescu a cistigat toate alegerile la care a participat, dar admit ca exista destul de multa naivitate si chiar prostie, si el a profitat. Iar faptul ca nu l-am votat NICIODATA pe basescu nu mi se pare suficient pentru a ma scoate din categoria descrisa mai sus.

Augustin Radescu said...

@ bibliotecaru
Domnule, sint ca un catir, nu ca riia!
Stati linistit, n-o sa va/ma mai deranjez. Va doresc binele pe care-l doresc poporului roman si mie personal: JOS BASESCU! (Evident, cu tot cu Udrea si ceilalti)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.