29 November 2011

Doamna Mekel începe să se prindă...


Există un moment al ţărilor bogate în care politicienii nu prea realizează ce se întâmplă... De ce? Pentru că sunt cuprinşi de frenezia propagandei de tipul "suntem cei mai tari, suntem economii supra-dezvoltate, suntem democraţia la care alţii privesc cu jind"... o efervescenţa a visului occidental care conduce, firesc, la "nu ni se poate întâmpla nimic".

http://www.thelocal.de/articleImages/39167.jpg

La o conferinţă de presă obişnuită şi care nu anunţa nimic, s-a făcut cunoscut un punct de vedere al cancelarului Angela Merkel (prin vocea lui Steffen Seibert) cu o nuanţă ceva mai puţin obişnuită:
"Germania este solidară cu partenerii europeni şi deja a furnizat o cantitate enormă de resurse. Dar, de asemenea, avem şi noi datorii cu care trebuie să ne descurcăm.".
Şi încă ceva care mi-a adus aminte de dl. Emil Boc...
"Suntem pe drumul bun în a face asta... dar nu avem resurse financiare nelimitate"
Mai multe pe http://www.thelocal.de/politics/20111128-39167.html

Iată că încep şi ei să se prindă că ieşirea asta din criză nu prea e aşa simplă şi banală cum se credea la început. Vine o recesiune ce va scădea abrupt nivelul de trai occidental. Politicienii lumii economiilor avansate încep să vadă semnele viitoarelor mizerii şi revoluţii. Şi peste toate astea, "comuniştii" din est par să le râdă în nas cu creşterile lor economice ce par să sfideze criza mondială. Evident, "par" nu este acelaşi lucru cu "realitatea"... dar aparenţele lovesc la fel de tare, nu-i aşa?

6 comments:

Anonymous said...

Voi muta aici raspunsul pe care cu o oarecare intirziere il voi da domnului Vasile,pt ca nu-i asa obraznicia,minciuna si deziformarea nu trebuie lasata nesanctionata,pt ca in timp ea poate avea pretentii si minciuni sfruntate vor deveni adevaruri irefutabile,obiceiuri din recuzita fostilor bolsevici,dar si a urmasilor lor romani USELISTII.
Asadar sa purcedem la niscaiva raspunsuri si lamuriri:
Dle vasile cu mintea imbicsita de tot felul de diversiuni,voi ridica ,MANUSA'si voi raspunde provocari.
FLOTA ZICI MATALE,AI?????Pai cel mai corect raspuns la intrebarea cine a PRADUIT FLOTA IL AFLII DIN STENOGRAMELE DIN 2004,IN CARE RODICA STANOIU ,intr-o discutie la ,PARTID' CU ADRIAN NASTASE CEREA O.K.-UL,UNDA VERDE PT A DA DRUMUL UNUI DOSAR SUPER MINCINOS.
Iti mai reamintesc ca ,TRAIAN BASESCU si-a dat demisia si s-a pus la dispozitia justitiei in 1995,ca in intervalul 2000-2004,psd era stapinul romaniei,ca SERVITORUL AMARIEI DE LA PNA,era sluga lui ADRIAN NASTASE .
Si iti mai amintesc ceva-PRIMUL MINISTRU NICOLAIE VACAROIU SI PRES. ION ILIESCU-ERAU STAPINII ROMANIEI IN TIMPUL IN CARE FLOTA A FOST DEVALIZATA SI VINDUTA,iar ministrii,NOVAC SI PAUL TEODORU,ar trebui intrebati........
Si atunci iata si intrebarea firesca,pe care TU VASILE O EVITI PT CA TI-AR STA IN GIT;
CUM DRAK SE FACE CA ADRIAN NASTASE SI AL SAU PSD,CARE ATENTIE ISI PROPUSESE SA DISTRUGA POLITIC SI FIZIC PD,ATI UITAT MAI DERBEDEILOR,NU A FOST IN STARE CU RODICA STANOIU CU AMARIEI SEFUL PNA SA PRODUCA NIMIK,CEL MULT UN MARE FIS?AI,CE ZICI TOV. VASILE?
Deocamdata ajunge,daca e cazul mai aduc completari.
A sa nu uit,DAN IOAN POPESCU MINISTRU PSD IN GUVERNUL ROMANIEI IN INTERVALUL 2000-2004,I-A FOST CONFISCAT 1 CMILION DE EURO DIN AVERE ,BANI CARE NU AU PUTUT FI DOVEDETI.
Cazul RAFO-10 ANI DE INCHISOARE PT UNUL DIN SPONSORII PSD-MARIAN IANCU-ATENTIE VASILE,ATENTIE.....


FRANK ZAPA[KING]

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Vă rog încă o dată, foarte insistent... nu mai folosiţi invective în discuţiile pe care le aveţi pe acest blog. Puteţi foarte bine să exprimaţi orice doriţi păstrând un ton civilizat.

nimrod said...

:))) Pe mine asta cu Marian Iancu m-a uns la suflet. Acum vreo trei-patru ani ăsta îşi trăsese companie aeriană şi intrase pe piaţa charter (companie care, de altfel, a şi falimentat scurt ca şi o alta, mai de mult, a altor locotenenţi financiari ai PSD). Să mor, într-o seară, când am aflat că din neştiinţa unor agenţi de turism, soţia mea venea acasă de la Antalya într-unul din MD-urile ăstuia, vechi de peste 15 ani. Am trăit trei ore de groază. Personal mă simt răzbunat. :)))

Vasile, said...

anonimule nu exagera si nu duce politica infantila cu mine. Eu stiu nu din stenograme ca dumneata ci "de la fata locului" cum a falimentat si cit din flota i se poate imputa direct lui Traian.
Du-te te rog si convinge pe altineva , pentru ca tara-i plina de tampiti si iti vei gasi acoliti destui!
Flota a fost pierduta in mai multe etape, Novac nu o putea vinde, instraina, da in management la firme interesate in management pentru ca nu aparuse legea ipotecarii , lege promovata direct de Traian ca o conditie paramount a firmelor care investii in cadrul unor asocieri, Novac a facut alte magarii, a urmat Traian care a separat o parte din cele mai bune nave pentru amicii de la Petroklav si Alafusos
sau prieteni personali ,acum miliardari in dolari,sau cu firme care asa cum declara Traian in confruntarea cu Geoana taia miliardul in doua pentru un gazoduct cu rusii.A urmat Thedoru cu 13 sau 14 nave pentru Katounis, dar a revenit intre 96-2000 Traian cu distrugerea totala a flotei , prin inchirirea masiva a acesteia in contracte paguboase de bare boat cu amicii comandanti de alta data.
In total domnule anonimus nu vorbim de propaganda portocalie ci de un mare adevar adica de peste 240 de nave din care putem spune ca cel putin 20 erau deja fier vechi de pe vremea lui Ceausescu!
Ma intreb cum credeti ca veti convinge pe cineva cu o ganditre analitica,logica ca flota a fost totalmente pierduta in circa 10 ani din care aproape 7 ani ministrul transporturilor a fost numasi Traian, fara ca acesta sa fie vinovat cel putin de neglijenta ?Chiar sunteti copil ?

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Pe la începutul anilor '90 mergeam pe drumurile patriei. Era un moment de linişte lungă şi, la un moment dat, şoferul a spus cu un mic oftat:
- Are lumea bani!
L-am privit uimit, că nu înţelegeam ce vrea să zică. M-a scos tot el din încurcătură arătându-mi nişte tractoare care arau orizontul...
- Nu vezi, au bani de benzină!

Şi atunci i-am dat dreptate, în România ca să existe ceva normal trebuie să ai mult mai mulţi bani decât ceilalţi.

Când aud că nu ştiu cine cumpără aşa ceva, nu pot să nu mă întreb "de unde bani"? Astăzi am auzit despre o cauţiune plătită de un milion de lei, am auzit şi cum un fost politician a cumpărat un mastodont care se ocupă cu petrol.

Are lumea bani!

Vasile, said...

Anonymule,

Nu doresc sa-ti dau nici lectii de cultura nici de morala,saui de alt fel!
Fiecare guvernare incepind cu PSDReul si-a creat proprii monstrii ,acestia au fost plusul adaugat acelora care au mers pe linga toate guvernarile si au profitat din plin jecmanind statul si sub protectia statului jecmanind amarasteanul, victima colaterala mai putin insemnata sau cit de cit insemnata pe vremea guvernarii PSDRista, CDRista sau PSDista si aruncata complet la gunoiul ignorantei de guvernarea lui Traian Basescu.
DIP face parte intradevar dintre aceia care au abuzat si au jecmanit prin abuz de putere si nu numai si statul si amarasteanul , un om inteligent dar un mare bandit,dar ce se intampla azi cu familia portocalie a intrecut orice imaginatie.
Nici chiar marii romancieri ai lumii sau marii scenaristi nu ar fi fost in stare sa-si imagineze o asemenea realitate ca aceea in care a ajuns aceasta tara pe mina unor oameni pe care dumneata ii aplauzi!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.