21 November 2011

Încă un semn de atacare a Iranului


12 spioni ai CIA, care lucrau în Iran şi Liban, au fost expuşi şi prinşi. Guvernul SUA se tem că viaţa lor este ameninţată. Potrivit raportului, cele două reţele de spionaj vizau activităţile Iranului şi al grupării Hezbollah.
(http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4151181,00.html)

http://www.tarlani.com/wp-content/uploads/2011/05/Iran-claims-to-arrest-30-alleged-CIA-spies.jpg
(http://www.tarlani.com/2011/05/iran-claims-to-arrest-30-alleged-cia-spies/)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgslYvQLGF79_wzMFdpdCkKSzxfduTgKc9lS2Aypg-PJqn7bfUyByxw82LrYPCSCU0a08Mkj-pA77LGPfBzMBbWwK5brSMUAvP3z5Y1AnejpE68ArVaMUvTySmUGZfARX5mroEwhQTTqN0/s320/Iranian+Revolutionary+Guards.jpg
(http://israelmatzav.blogspot.com/2010/04/iranian-secret-agent-to-america-stop.html)

http://www.wired.com/images_blogs/threatlevel/images/2009/01/29/spyspy_2.jpeg
(http://www.wired.com/threatlevel/2009/01/cia-spy-enliste/)

Lucrurile se apropie din ce în ce...

Mai multe amănunte: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2064286/CIA-spies-captured-Iran-Lebanon-Hezbollah-feared-executed.html

11 comments:

Augustin Radescu said...

Semne de atacare a Iranului ar trebui sa provina dinspre potentialii atacatori. Or, prinderea si expunerea spionilor constituie un semn din partea Iranului, deci mesajul este altul.

Bibliotecaru said...

Eu vorbeam despre prezenţa în Iran a unui număr atât de mare de spioni încât sunt prinşi cu duzina. Este normal ca înainte de un atac să fie deplasaţi aceşti spioni pentru a face o "mapă logistică" a acţiunii, în sensul identificării poziţiei liderilor şi a sistemului de reacţie în caz de atac.

Vasile said...

Haha,

Pai de ce rusii ii prind pe toti spionii CIA care pretind ca sunt
de nationalitate rusa?

Bibliotecaru said...

Nu prind ruşii chiar toţi spionii americani şi nici americanii pe toţi spionii ruşi. Şi în SUA şi Rusia sunt spioni de zeci de ani... :D

Augustin Radescu said...

Toti spionii sint acolo de multa vreme. O sporire masiva a numarului lor ar fi, practic, imposibila, in ajunul unor operatiuni. Doar la noi, in '89, au intrat "turistii sovietici" ca la nunta. Dar, evident, ei au fost lasati sa intre, altfel n-ar fi putut s-o faca.
Arestarile si, mai ales, publicitatea care se face in jurul lor sint semnale belicoase ale Iranului.

Bibliotecaru said...

OK, vom vedea dacă SUA va ataca sau nu Iranul or Iranul SUA. :D

Augustin Radescu said...

Nu, asta nu-i corect! Eu n-am zis nicaieri ca SUA nu vor ataca Iranul. Pe de alta parte, daca vor ataca (ceea ce e destul de probabil), asta nu dovedeste faptul ca arestarile respective anticipau asa ceva.
Logica nu mi-e chiar straina, desi uneori nu e foarte liniara!
Contraexemplu: Uite ce jos zboara crocodilii! Asta-i un semn ca SUA vor ataca Iranul.
Nu, nu-i un semn! - zice cineva.
Bine, hai sa vedem daca atacul se va produce!
..... Ei, v-am zis eu? Pisicile astea intotdeauna anunta un razboi!

Bibliotecaru said...

:)
Păi atunci spuneţi-mi domnia voastră ce anume ar putea contrazice supoziţia dumneavoastră că cei prinşi erau nişte cârtiţe prezente în Iran şi Liban de ani de zile.

Augustin Radescu said...

Cum, sa caut argumentele pentru a demonstra ca propriile mele asertiuni sint eronate? Hm, asta s-ar numi masochism. A, daca cineva imi demonstreaza ca gresesc, sint dispus sa fac efortul de a recunoaste. Dar chiar sa ma dau singur legat ... :)))

Bibliotecaru said...

@ Augustin Radescu

Eu nu am spus să căutaţi argumente, ci ceea ce ar demonstra că nu aveţi dreptate.

Spuneţi "toţi spionii sunt acolo de multă vreme". Evident, nu vorbim despre spioni veniţi din america şi infiltraţi... vorbim despre celule/reţele de spionaj. Asta înseamnă că spionii sunt racolaţi la faţa locului. Evident că nativii sunt de mai multă vreme acolo, este evident şi că o reţea nu se poate face în cinci minute, deci spionii americani sunt de mai multă vreme acolo. Faptul că sunt prinşi cu duzina înseamnă că ei s-au activat şi astfel s-au descoperit.

Vedeţi?, aţi închis circuitul "nimeni nu poate demonstra că nu am dreptate" şi "nimic nu poate demonstra că nu am dreptate" în consecinţă "am dreptate".

În acestă situaţie orice aş spune eu nu are importanţă în context. :D

Vasile, said...

Biblio concediu placut,era doar o gluma o intrabare la care nu ati raspuns, o chestie daca vreti care dezvaluia naivitatea demonstrata de multe ori de CIA.
R:
Deoarece scoala americana de spioni trimit afro-americani spioni cu pasapoarte rusesti!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.