29 November 2011

Problema Iranului revine


Spuneam că sunt semene că se pregăteşte invazia în Iran.

Mai întâi s-a anunţat că Uniunea Europeană gândeşte noi sancţiuni asupra Iranului, pe surse anunţându-se sancţiuni asupra transportului maritim, ceea ce ar aduce prejudicii economice extrem de importante Iranului (evident, este un pic ciudat din punctul de vedere al dreptului internaţional cum poate UE să interzică transportul maritim iranian). Vezi şi http://www.hotnews.ro/stiri-international-10753967-uniunea-europeana-pregateste-noi-sanctiuni-impotriva-iranului.htm

Apoi Marea Britanie a anunţat că suspenda legăturile cu toate băncile iraniene (nu şi în cazul afacerilor cu petrol...) George Osborne, ministrul de Finanţe britanic: Credem ca actiunile regimului iranian reprezinta o amenintare importanta la adresa sigurantei nationale a Marii Britanii si a sigurantei comunitatii internationale. Anuntul de astazi este un pas in plus pentru a nu permite ca regimul iranian sa obtina arme nucleare

Pretextul acestor sancţiuni este acelaşi raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), despre care am mai vorbit. Vezi şi http://www.hotnews.ro/stiri-international-10753161-marea-britanie-suspenda-legaturile-toate-bancile-iraniene-din-cauza-programului-nuclear-teheranului-sua-pregateste-anunte-inasprirea-sanctiunilor.htm

Iată însă că Iranul reacţionează şi încă reacţionează la nivelul studenţilor.
Mai multi studenti iranieni care participa la o demonstratie anti-britanica au intrat marti in ambasada Marii Britanii de la Teheran, transmite Reuters, care citeaza agentia de presa Mehr. Manifestantii au escaladat poarta misiunii diplomatice, au coborat si au ars steagul britanic, inaltand in locul sau un drapel iranian.
(http://www.hotnews.ro/stiri-international-10818661-ultima-ora-studentii-iranieni-intrat-ambasada-britanica-teheran.htm)
Provocarea este evidentă deoarece în lumea islamului nu este specifică reacţia de tipul "capul plecat sabia nu-l taie"... Ei urmează Legea Talionului.

Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet,
Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,
Arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie.

(Ieşirea 21,23-25)
http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2010/07/557420_orig.jpg
(http://www.mehrnews.com)
Nu este de mirare că domnul Hossein Salami, comandant adjunct al Islamic Revolution Guards Corps, a spus ieri că: Based on the strategy of threat against threat, which was pronounced recently by the Supreme Leader, we are revising our defense doctrine… and this revision meets all our needs for a reliable defense and strong deterrence.

Dacă adăugăm şi reacţia Parlamentului Iranian de a rupe relaţiile cu Marea Britanie... http://www.mehrnews.com/en/newsdetail.aspx?NewsID=1469130
... obţinem o imagine mai completă care arată, din ce în ce mai clar, că Iranul este provocat pentru a putea urma o invazie a "forţelor NATO" în Teheran.

6 comments:

Vasile, said...

Abordam diferit si diametral opus o problema a unei natiuni pierduta pentru universalitate.
Sunt insa si oameni care nu sunt deranjati ca acest furnizor urias de terorism si de fundamentalism ocupa din ce in ce mai mult coastele Africii de nord , inca un pic si islamistii egypteni sustinuti de Iran vor infrange !
Dar nici o grija Biblio, noi avem ,in ciuda licuriciului a tander affection and fatal attraction towards the evil matters, si Iranul este doar una din ele o usa deschisa spre un prea=apropriat iad.
Pe mine nu impresioneaza nici de cum ce a construit Iranul ,ce super autostrazi au sau cit de mult s-a dezvoltat aceasta tara , sau cit de bine traiesc iranieni , pe mine ma intereseaza de exemplu ce ofera aceasta tara mare lumii si dam voie sa aleg nedreptatea americana clamata de dumneata!
Daca tinerii din Iran sunt asa de indocrinati, dumneata spui ca sanctiunile nu se impun? Ma si gandesc cum protestau cu peste 40 de ani in urma niste doamne bine,functionare ,profesoare ,medici,ziaristi ,femei de afaceri imbracate mai mult decit european impotriva shahinshalui Pahlavi,si dam voie sa ma bucur cind ma uit la mumiile de azi ascunse in
spatele invelisului islamic . nici nu sti cit ma bucur!

Bibliotecaru said...

Spun că în cazul unui stat islamic sancţiunile nu vor conduce la "îndreptare". Dimpotrivă, sancţiunile au, aproape întotdeauna, caracterul de a înverşuna şi mai mult. În general sancţiunile nu conduc nicăieri. Eu nu-mi amintesc acum dacă măcar o dată sancţiunile de acest tip şi-au atins scopul şi un stat vizat a renunţat la ceea ce a condus la sancţiune. Iată, spre exemplu, Cuba... este sub sancţiunea SUA de atâţia ani şi totuşi nici ei nu renunţă, nici SUA nu renunţă la sancţiune.

Acum 20 de ani cineva preconiza faptul că România se va proclama stat religios. Restul lucrurilor prezise s-au cam întâmplat de regulă (chiar dacă anii nu prea i-a nimerit, fenomenele celor ce se întâmplă astăzi erau descrise complet fidel). Sunt foarte atent la evoluţiile conflictelor care iau o turnură religioasă, pentru că aici evoluţia poate fi fulminantă.

nimrod said...

Pe mine Ahmedinejad şi al-Assad mă seacă. Din cauza lor, dacă nu-şi vor rupe gâtul în timp util, n-o să apuc să văd Ispahanul şi Palmyra. Da' eu încă mai sper...

Bibliotecaru said...

Păi mimaţi şi dumneavoastră un arab surdo-mut. :)))))))

Anonymous said...

Auleoooooooo,dl. Vasile,in comentariul referitor la IRAN,ma surprinzi in mod placut,bon probabil va trebui sa-mi reconsider,cel putin o parte din atitudinea mea fata de tine.
Bon nu-mi vine greu sa recunosc atunci cind poate am judecat superficial,dar pt a nu scrie o pologhie cit un cearceaf voi spune asa:
1-PSD,are cea mai mare inflatie de :PRADUITORI,FRIPTURISTI,OPORTUNISTI SI DEBEDEI PE METRU PATRAT,este practic un partid care are drept schelet-CORUPTIA SI TICALOSIA.el PSD s-a nascut din ticalosia generala a acestui neam el fiind un fel de rezervor,de lac de acumulare a energiilor negative.
2-Da,si PD-L,are ticalosii si praduitorii lui,numai ca masa critica,majoritara este formata din indivizi carora nu li s-a atrofiat in intregime ,BUNUL SIMT,si care inca sunt frecventabili-citeste pot fi votati.
Nu deschid acum un nou ,FRONT'dar nu ma pot stapinii-SUNT PARTIDE FORMATE DIN ROMANI,AUZI VASILE,DIN ROMANI,CARE GENETIC SUNT REGLATI SA FIE TICALOSI-PROPORTIILE DIFERA,ATIT,DOAR PROPORTIILE.
UNII SUNT 100% TICALOSI SI AU CARNET DE PARTID DE PESEDIST.ALTII DOAR 40% SI AU CARNET DE PARTID DE PEDELIST.PUNCT
Asata-i viata.

P.S.-Acest PARTID STAT-P.S.D.-este un partid eminamente cladit pe BUGETARI SI EVIDENT PENSIONARI-cetateni dependenti de .........BANUL PUBLIC,DECI VICTIME ALE STATULUI ASISTENTIAL DIN MREJELE CARUIA NU VOR SA SCAPE.
deocamdata cam atit-DOSARUL FLOTA,pe care l-ai prezentat ,INTR-O VARIANTA'IMBUNATATITA,DE LABORATOARELE LUI FEIX,nu merita a mai fi dezbatut-CONCLUZIA E CLARA-PSD,a avut 4 ani la dispozitie,si toata justitia la indemina sa-l ingroape pe TRAIAN BASESCU,n-au facut-o...........INSEAMNA CA E O FACATURA.

FRANK ZAPA[KING]

Vasile, said...

Anonimule,
Adevarurile mele va surprind ca orice adevar, placut sau neplacut!

O chestie te rog sa retii ,eu nici o data nu exagerez!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.