07 November 2011

Senzaţional!


Pe "surse" aflăm că în această seară Bibliotecaru a fost la doi metri de doamna deputat Monica Iacob Ridzi, într-un cunoscut supermarket bucureştean. Doamna Monica Iacob Ridzi habar nu a avut că s-a aflat atât de aproape de cunoscutul blogger, pur şi simplu şi-a văzut liniştită de cumpărături la raionul de lactate.

Bine Este
Să Nu Te Cunoască Nimeni!


Ha Ha Ha Ha...!


PS.
Şi nu am avut celularul la mine să fac o poză. Aş fi numit articolul... "Contactul politicii cu masele"... deşi, sincer să fiu, domnia sa nu acorda atenţie nimănui din tumultul maselor şi nici altcineva din magazin nu acorda atenţiei domniei sale. :D Cred că mai bine ar fi fost... "Impactul politicii PDL asupra vânzării produselor lactate". Doamna Ridzi era şi îmbrăcată în alb... numai bine de un pictorial tematic. Momentul a trecut, un act ratat.

Dincolo de glumă, aş fi vrut să-i adresez o întrebare în legătură cu blogul domniei sale (care pare ca a dispărut de pe Google)... dar, timid, nu am îndrăznit să o deranjez. Până la urmă era în timpul liber.

18 comments:

ADRIAN said...

Asta imi aduce de o zi friguroasa si ploioasa de la Brugge in urma cu vreo 12 ani, cred ca in februarie 1999. In orice caz, in plina fierbere legata de Kosovo. Adapostit de ploaie, alaturi de alti turisti sub un pasaj boltit, am remarcat pe Sali Berisha. Era cu doua garzi de corp dar, in afara de mine si un coleg roman, nimeni nu parea sa-l recunoasca. L-am intrebat pe unul dintre paznicii sai (erau evidenti) daca este chiar fostul presedinte albanez. Garda s-a luminat entuziasmat ca-l recunoaste cineva pe seful lui asa ca i-a spus ca l-am recunoscut. Omul s-a simtit obligat sa -mi intinda mana si sa ma intrebe de sanatate. Eu nu doream nimic de la el :) I-am spus insa ca n-am vrut sa-l deranjez intr-o probabila vacanta a sa ci ca doar l-am recunoscut si intrebasem ca sa fiu sigur ...
Poate ca intr-adevar era intr-o vacanta insa eu cred ca venise la Bruxelles la NATO si apoi a dat o fuga sa vada Brugge. Destul de curand dupa asta insa sarbii au inceput s-o incaseze ...

Bibliotecaru said...

Brugge este un oraş în care aş vrea să locuiesc doi sau trei ani.

ADRIAN said...

Brugge a ajuns victima propriului sau succes turistic. Milioanele de turisti ii sufoca pe locuitorii din centrul istoric prin vanzoleala permanenta. Sunt unii care si-au luat case cand erau abandonate si ieftine la inceputul anilor '70 pe ideea ca au terasa la malul apei,langa canal si priveliste istorice. Acum de dimineata pana seara le trece vaporasul prin fata si sute de oameni stau la coada sa le faca poza (caselor de fapt dar ei stau in casele alea si nu mai pot iesi pe terasa lor in liniste).

Bibliotecaru said...

Sunt optimist, criza va rezolva şi cu vaporaşul...

Din păcate nu are acel sistem cu fotografii panoramice să-l pot vizita online.

nimrod said...

Din păcate şmecheria asta cu vizualizarea stradală are şi o faţetă întunecată. Zilele trecute în State a fost omorâtă cu zece lovituri de cuţit o puştoaică de 14 ani care s-a întors acasă mai devreme şi a dat peste un hoţ. Se pare că pentru selectarea ţintei şi alegerea orei asasinul se folosise tocmai de acest sistem...

Bibliotecaru said...

Criminalului i-au folosit nişte poze pentru a-şi alege victima şi ora?

Bibliotecaru said...

Din câte am înţeles eu, scopul lor ascuns şi pe urmă "pe faţă" este pentru a face reclamă sau promovare sistemului de comerţ imobiliar.

nimrod said...

Ţinta a fost casa nu puştoaica şi am mai înţeles că era vorba de webcam. Şi eu "pândesc" pe un webcam condiţiile meteo de la St. Moritz, fiindcă vreau să văd dacă în zonă într-adevăr sunt atâtea zile senine pe an câte se laudă elveţienii că ar fi. :)

Bibliotecaru said...

Eu nu vorbesc despre webcam.

Deschideţi Google.

Selectaţi din meniu opţiunea Maps pentru a deschide Google Maps.

Introduceţi la căutare Bucureşti România

Deschideţi harta Bucureştiului

În stânga aveţi un cursor de unde puteţi mări harta.

Măriţi (apropiaţi) harta până puteţi citi ce străzi sunt.

Observaţi că pe hartă unele străzi sunt cu o culoare deosebită, vernil... sau aşa ceva.

Deasupra cursorului este un omuleţ portocaliu.

Trageţi cu mouse-ul omuleţul portocaliu şi puneţi-l pe o stradă (încercaţi pe bulevardele mari, ca să fiţi mai sigur de reuşită).

Aşteptaţi un pic să se deschidă progămelul în flash.

Se va deschide o poză. Trageţi cu mouse-ul de poză şi veţi putea panorama fotografia, atât stânga dreapta cât şi în sus.

Dacă nu reuşiţi cu mouse-ul, aveţi un sistem de navigaţie stânga sus.

Dând clic pe stradă, avansaţi la următoarea fotografie.

Bibliotecaru said...

PS.
Vă puteţi juca aşa cu marile oraşe ale lumii, chiar şi cele din lumea arabă...

Din păcate acesta funcţionează foarte greu şi devine obositor imediat. Este însă foarte util dacă aveţi o adresă anume. De aceea spuneam că este ceva imobiliar. Uneori chiar apar şi nişte oferte de vânzare.

Vasile, said...

Biblio,

Din subconstient , deci sunteti vinovat, ar reprodus o idee care refleca altceva .. "doamna era in timpul ei liber" credeti ca va se va subscrie?

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Eu încercam să subliniez, într-un ton uşor pamfletaro-literar, că există o mare diferenţă de percepţie între persoana reală pe care o vedem la TV şi personajul care apare la TV.

Dacă urmăriţi cu atenţie oamenii, veţi vede că sunt unii cu percepţia despre sine "Bă! Ştii cine sunt eu?", şi aici se înscriu de la nepotul nu ştiu cărui interlop până la preşedinte, şi mai sunt şi ceva oameni care sunt poate cunoscuţi de 80% dintre locuitorii României dar rămân, în viaţa de zic cu zi, "oameni obişnuiţi de pe stradă". M-aş fi aşteptat ca un personaj politic atât de prezent în viaţa publică pe la începuturile Guvernului Boc să stârnească reacţii de tipul celor pe care le stârnesc domnii Boc şi Băsescu... "Să te văd cum trăieşti tu cu o pensie de 500 de lei!"... şi aşa mai departe. Ei bine, mi s-a părut ciudat că doamna Ridzi se comporta normal, ca oricare din magazin, în timp ce "magazinul" se comporta la rândul lui normal...

nimrod said...

:))) Mă faceţi idiot?

Bibliotecaru said...

@ nimrod
?!?!?
Nu ştiu la ce vă referiţi...

nimrod said...

:)))

Mă refer la chestia cu omuleţu' portocaliu! Bineînţeles că ştiu cum funcţionează... Da' să lăsăm asta... Ce rămâne e constatarea că e plină lumea de OMULEŢI PORTOCALII, mai ales la răspântiile esenţiale!

Bibliotecaru said...

Mă scuzaţi. Din discuţiile noastre nu am reţinut care sunt abilităţile dumneavoastră în acest domeniu. Personal, deşi am descoperit NORC-ul pentru Bucureşti destul de devreme, imediat după apariţie, "omuleţul portocaliu" l-am descoperit destul de târziu, deşi ca element grafic îl remarcasem de la început (dar nu ştiam la ce foloseşte). Nu am avut intenţia de a vă jigni.

Respectiv la omuleţii portocalii, aţi remarcat acea reclamă care spune... "dacă vrei să vezi viitorul în roz, pune în el puţin portocaliu"? ING parcă este beneficiarul. Dacă nici reclama aceasta nu îndeamnă subliminal la alegerea PDL, nu ştiu ce să mai zic.

http://www.youtube.com/watch?v=ZKdjceFl-MY

Anonymous said...

Si totusi n-ati urmarit-o sa vedeti daca ciordeste laptele ori ba?

Bibliotecaru said...

:)
NU pot să fac afirmaţii pe care nu e pot justifica prin probe. Eu am plecat imediat şi nu am văzut ce s-a întâmplat la casă. Mă gândesc că probabil că nu...
:lol:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.