23 January 2012

Cum se fâsâie un tsunami anunţat


Politica, în ultimul timp, tot anunţă mişcări tectonice urmate de tsunami ce vor rade clasa politică aşa cum o ştim... dar până la urmă tot un fâsss prelung se obţine.

Au chemat parlamentarii din concediu sau ce făceau ei pe la casele lor, l-au târât şi pe premier în sala de plen a camerelor reunite... şi pentru ce? Demisia unui ministru?

Îmi şi închipui dialogul dintre premier şi preşedinte într-o stenogramă imaginară ce nu va apărea niciodată pe nicăieri, măcar că nu e reală.
- Ce le dau Traiane, că ăştia vor să-mi pună pielea pe băţ...
- Păi de Emile, acum mă iei cu Traiane... dar când v-am spus să vă găsiţi altă locomotivă... mă luai cu domnule Preşedinte...
- Mă scuzaţi, dar chiar sunt îngrijorat...
- Păi de ce urlă ăia în stradă. Vor capul meu şi mai ce?
- S-au supărat că i-au făcut ăştia ai mei viermi şi mai ştiu eu ce, că taxa auto... cam atât... atât mi-au dat "băieţii"...
- Păi dă-l pe Urban afară...
- De unde să-l dau? Din Senat? Nu ţine... că şi aşa suntem puţini...
- Fă-i vânt lui Baconschi, că este e ministru, poţi să-i faci vânt... dă-le un os de ros...
- Păi şi schema cu voturile?
- Lasă măi, că avem deja listele. De acum te descurci şi singur...
- Păi e de ajuns?
- Fă ceva şi cu taxa auto...
- Nu pot că e bugetată.
- De buget îţi arde ţie, dai vina pe uslaşi şi zici că de la ei, de la golani... te descurci.
- Ştiu şi eu... e deja băgată în buget, îmi sar ăştia în cap?
- Cum să-şi sară în cap, ce-s proşti... păi imediat numele lor va fi în format A4 drept în piaţă...
- Şi totuşi...
- Până la alegeri, pe urmă o bagi retroactiv... hai că ştii tu...
Pe urmă nu s-a mai auzit nimic, că suna de intrare în şedinţă...

Şi acum ştiri pe bune:
Boc a făcut anunțul privind revocarea ministrului de Externe la ședința extraordinară a Parlamentului, spre finalul speech-ului, la capitolul ″erori de comunicare și scuze pentru protestatarii jigniți″. Pedeliștii au luat cunoștință de această decizie în același timp cu colegii din Opoziție. O decizie majoră nu pentru că Baconschi este prim-vicepreședintele PDL sau vreo persoană relevantă pentru partid, ci pentru că este prima concesie politică făcută manifestanților din București și din țară a fost luată, din nou, în doi, de către Boc și Traian Băsescu. Premierul n-a catadcisit nici măcar să-și anunțe colegii de Biroul Permanent Național, cu care tocmai se văzuse înainte de ședința Parlamentului. O fi remanierea atributul prim-ministrului, dar guvenul funcționează pe baza sprijinului politic primit de la unul sau mai multe partide, iar membrii săi sunt numiți politic.

Cu siguranță că și numirea noului ministru de Externe va fi făcută tot de către președinte și premier, cu ignorarea PDL. Se vorbește deja despre nominalizarea tehnocratului Bogdan Aurescu, actualmente secretar de stat în MAE. Poate fi primul pas către guvernul de tehnocrați cerut de manifestanți și de către Opoziție sau poate fi doar o încercare disperată a lui Băsescu de a mai albi imaginea guvernului. Sau poate că UNPR își va întări și mai mult poziția în guvern, nominalizându-l pe Cristian Diaconescu.

În ceea ce-l privește pe Teodor Baconschi, iese din scenă la fel de ridicol precum a intrat. Mandatul său a fost unul liniar, din gafă în gafă. Putea fi un bun ministru de Externe dacă n-ar fi avut ambiția ridicolă de a deveni lider politic de prim rang. S-a băgat singur în chestiuni politice cu care n-avea tangență. Nu i-a cerut nimeni părerea despre protestatari. S-a plasat singur în postura de țap ișpășitor, prin afirmațiile stupide despre cei aflați în Piața Universității. Chiar dacă manifestanții nu i-au cerut capul, Băsescu li l-a oferit, cât să mai obțină un moment de respiro.

Până și felul în care i s-a comunicat demiterea - un SMS de la premier - arată câți bani a făcut ″șeful diplomației române″. Din păcate, arată și câți bani face România în ochii guvernanților, pentru că, în momentul demiterii, Baconschi era la Bruxelles, la o reuniune cu omologii săi din UE. Mă gândesc cu groază că vreun ministru european o fi tras cu ochiul la SMS-ul trimis de Boc.
(Liliana Ruse, http://www.rtv.net/baconschi-povestea-unei-demiteri-inutile_12011.html)
Asta a fost cu domnul Baconschi, care apoi, la TV, în interviu telefonic... părea ca sculat din somn, nu-i mai ardea de pamflete, nici de iubirea sa plină de deconcentrare pentru o anumită colegă ministru... Dar ce a fost în Parlament parcă a condus inutilitatea politicii la paroxism. Oricât aş scormoni după un cuvânt mai inteligent, mă întorc tot la "penibil".
Dezbateri aprinse în plenul Parlamentului, reunit în sesiune extraordinară. Opoziţia i-a cerut demisia lui Emil Boc şi organizarea de anticipate, spunând că USL este gata să demisioneze din Legislativ. PDL a luat în derâdere propunerea opoziţiei. Mai mult, democrat-liberalul Ioan Oltean şi liberalul Crin Antonescu au avut un schimb de replici dure. Emil Boc s-a folosit de prilej pentru a anunţa primul cap sacrificat. Despre demisie, nici vorbă!

UPDATE: După aproape patru ore de discuţii, dezbaterile din Parlament s-au încheiat fără nici un rezultat. Opoziţia i-a cerut demisia lui Boc, acesta nu a vrut să audă. Opoziţia a propus ca toţi parlamentarii să-şi dea demisia, PDL şi partenerii din coaliţie s-au pus de-a curmezişul. Singurul lucru concret rămas în urma sesiunii extraordinare în care s-a dezbătut situaţia politică şi socială este revocarea din funcţie a lui Teodor Baconschi pentru că i-a jignit pe protestari. Cât priveşte Opoziţia, liderii USL au anunţat că rămâne de decis dacă parlamentarii acesteia se retrag sau nu din Parlament,

UPDATE. Emil Boc le dă replica celor din USL:

Nu am spus niciodată că România a ieşit din criza economică. Am spus că România a ieşit din recesiune. Nimeni nu ştie când această criză se va termina.

S-a făcut o referire aici la ceea ce înseamnă legitimitate democratică şi necesitatea de alegeri aniticipate.

În 2007, poporul român, prin referendum, a respins cu 75% propunerea PSD şi PNL de suspendare a preşedintelui României. Atunci, noi am cerut alegeri anticipate.

Tot prin referendum, poporul a votat Parlament unicameral. Unde este ataşamentul USL faţă de ceea ce a votat poporul? Dacă e să ne referim la democraţie, să ne întoarcem la ce a votat poporul.

Propunerea USL era să se invoce articolul 7 din Tratat, care înseamnă suspendarea fondurilor pentru România şi retragerea votului din Consiliul European. Un asemnea demers va fi stopat, pentru că nu acesta înseamnă intresul european.

În toamna acestui an vom avea alegeri. Am spus că lungimea mandatului este mai mică sau mai mare. Din punctul meu de vedere, mi-am asumat ceea ce scrie în fişa postului în perioada de criză: nepopularitate. N-am venit aici să candidez la vreun concurs de popularitate, am vrut scoaterea României din criză.

N-am venit să promit măriri de pensii, salarii şi alocaţii. Pot să vă spun că stabilitatea înseamnă să nu avem un risc de neplată a pensiilor şi salariilor în această perioadă de instabilitate.

Închei cu ceea ce am spus: prioritatea zero a României rămâne stabilitatea internă a ţării şi credibilitatea ei externă. Am propus un pact de stabilitate pentru 2012, care să vizeze creearea de noi locuri de muncă şi aştept din partea opoziţiei propuneri pentru creearea de noi locuri de muncă.

UPDATE Elena Udrea acuză opoziţia că a boicotat dezbaterile parlamentare la legi de importanţă majoră ce trebuiau adoptate repede. "Pentru opoziţie, singurul lucru care contează este că scade vertiginos în sondaje şi vrea să aibă cât mai repede alegeri."

UPDATE Crin Antonescu, acuzaţii dure într-un drept la replică dat secretarului general al PDL, Ioan Oltean: "Este ceva dezechilibrat între faptul că nu am câştigat la urne locul în Parlament şi faptul că sunteţi înspăimântat".

"Pe mine nu m-a pus Ion Iliescu, în 1990, pe listă şi m-am trezit parlamentar. Pe mine nu m-a pus, în 1992, Petre Roman pe listă şi m-am trezit parlamentar. Pe mine nu m-a dus Traian Băsescu în cârcă să mă trezesc mare om politic, mare orator şi mare secretar general. Pe mine nu m-a văzut nimeni milogindu-mă într-un cabinet ministerial să primesc energie ieftină la firmele mele. Eu nu am luat nu ştiu câtă şpagă pentru a pune unul ca Ioan Nelu Botiş ministru. Nimeni la DNA nu povesteşte cum a dat şpagă la Crin Antonescu şi partidul lui".

UPDATE Democrat-liberalul Ioan Oltean: "Crin Antonescu spunea «Hai la urne!». Nouă nu ne e teamă de urne. Noi, mulţi, foarte mulţi, suntem creaţia urnelor, domnule Crin Antonescu. Dumneavostră ar trebui să vă temeţi de urnă. Nu sunteţi creaţia urnei. Nu urna v-a adus aici, ci calculatorul. Dumneavostră trebuie să spuneţi «Hai la calculator, domnilor!», nu «Hai la urne!»"

"Alegerile anticipate nu le hotărăsc doi oameni, nici nu se hotărăsc în stradă, ci aici în Parlament. Am crezut că dialogul va conduce la soluţii, dar constat că nu este aşa şi că lucrurile stau altfel. Dar nimeni, absolut nimeni din opoziţie nu a încercat să explice ce înseamnă anticipate."

UPDATE Deputatul PSD Adrian Năstase spune că sesiunea parlamentară extraordinară nu este momentul pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, ci pentru a discuta criza "profundă" socială şi politică internă. În opinia acestuia, USL a venit în Parlament cu speranţa că puterea va accepta anticipatele ca supapă la situaţia actuală şi la eventuala extindere a protestelor sociale. "Nu cred că schimbarea ministrului de Externe este un răspuns pentru rezolvarea unei crize atât de ample".

UPDATE: Vasile Blaga, preşedintele Senatului, declară că PDL a făcut tot ce putea pentru a ţine economia pe linia de plutire, în situaţia dificilă a crizei economice internaţionale. "Nu mi-e ruşine de ce am făcut şi de ce fac. Problema României este una europeană. Nu noi am adus criza în România", a susţinut Blaga.

UPDATE Victor Ponta este deranjat că din balcoane sunt huiduiţi reprezentanţii Opoziţiei. "Este împotriva ideii de dialog să admiteţi ca oamenii să vină aici să huiduie opoziţia. Fac un apel la domnul prim ministru să nu le dea banii pe care i-au obţinut necinstit. Dacă îi daţi dvs, o să-i tai eu."

UPDATE Crin Antonescu, liderul PNL, spune că românii au ieşit în stradă pentru că sunt nemulţumiţi şi îşi contestă autorităţile politice.

"Jos Băsescu!» înseamnă că vor un alt preşedinte. «Jos Guvernul!» înseamnă că vor un alt Guvern. «Alegeri anticipate!» înseamnă că vor alt Parlament. Aşa înţelegem noi!"

"Pentru noi problema e asta şi soluţia e una singură : alegeri anticipate (APLAUZE)

"La problema enormei nemulţumiri publice, vă cerem soluţia - singura democratică - a demisiei preşedintelui României Traian Băsescu, a demisiei Guvernului României Emil Boc, a demisiei Parlamentului României, noi fiind primii care suntem gata să ne înaintăm demisia".

"Numai oamenii din această ţară pot veni şi spune ce anume din clasa politică le place sau nu, o pot spune om cu om, partid cu partid, candidat cu candidat."

"Noi vă spunem că singurul soluţie politică, democratică şi morală este să ne depunem toţi mandatele, iar ei să facă curăţenie. ei, nu dumneavoastră".

"România are nevoie de soluţii radicale: alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de voinţă politică, de evaluare a situaţiei, căreia trebuie să-i daţi un răspuns. Deci, domnule prim-ministru, dincolo de bunele dumneavoastră intenţii, noi propunem această soluţie: vrem să ştim răspunsul dumneavoastră. Cei din stradă contează? Da sau nu? Facem sau nu alegeri anticipate?".

"Avem o singură soluţie democratică, soluţia cea mai morală, cea mai puţin costisitoare. Da, sunt de acord: prelungirea stării de tensiune în societate afectează economia. Haideţi să-i punem capăt. Nu aveţi decât două posibilităţi: cu jandarmii sau cu urnele. Propunem urnele".

"Cu sau fără verdictul dumneavoastră, trebuie să se ştie limpede: noi, fără anticipate, împreună cu dumneavoastră nu vom mai fi niciodată. Cu strada, da", a conchis Antonescu, într-un discurs pe parcursul căruia aproape a strigat, având permanent un ton ridicat.

UPDATE Victor Ponta, liderul PSD, se declară de acord cu decizia de revocare a lui Baconschi, dar spune că "este mult prea puţin şi mult prea tîrziu". "Oamenii aşteaptă soluţii pentru problemele lor, nu pentru problemele de imagine ale dvs". "Sper că l-aţi revocat pe domnul Baconschi pentru nerealizările în funcţie şi nu pentru a oferi o nouă mită celor care au trădat opoziţia şi au venit alături de dvs pentru funcţii", adaugă Ponta.

Liderul PSD îi cere premierului să renunţe la comasarea alegerilor şi să renunţe la procedura angajării răspunderii Guvernului. Ponta dezminte că USL a cerut tăierea fondurilor ezuropene. "Este o minciună îngrozitoare".

"Este important să avem alegeri libere şi corecte, nu amânate, nu comasate. Şi noi dorim competiţie, una corectă. De aceea vrem alegeri anticipate, ca să avem competiţie. Problema este că cei de la putere ştiu că au pierdut-o deja şi fug de ea. Trebuie să avem alegeri corecte şi un ministru de interne neimplicat politic poate să asigure acest lucru".

Ponta propune un pact politic pentru alegeri anticipate.

"Cred că avem obligaţia ca după aceşti ani să-l aducem pe preşedintele Băsescu din nou în faţa oamenilor care trebuie, la un referendum, să voteze privind demiterea sa din funcţie".

"Soluţia este un pact politic prin care spunem că suntem de acord să renunţăm la continuarea mandatului nostru şi să ne prezentăm în faţa oamenilor (aplauze), pentru ca ei să decidă cine să-i reprezinte sau nu în Parlament..Toţi parlamentarii USL sunt gata să le ceară oamenilor un vot de încredere sau de sancţiune. Dacă dvs aveţi acelaşi curaj, putem să o facem şi mâine, de ziua Unirii."

"Parlamentarii USL nu vor mai fi, din februarie, înapoi, în bănci, cuminţi, ascultând din nou aceleaşi discursuri şi fiind obligaţi să voteze sau să nu voteze aceleaşi angajări de răspundere. E momentul în care putem să arătăm dacă suntem altfel decât cum spun oamenii despre noi sau dacă unii ţin mai mult la scaun decât ţin la demnitatea şi la responsabilitatea faţă de cei care i-au ales."

"Nu e nicio nenorocire dacă domnul Boc nu va mai fi prim-ministru. Nu va fi nicio nenorocire pentru România dacă PDL nu mai e la guvernare, aşa cum nu cred că nu va fi nicio nenorocire dacă Ponta nu va fi prim-ministru. Singura nenorocire pentru România este să rămâneţi aici lipiţi de scaune în timp ce oamenii vă vor afară. Nu vă solicităm nimic în interesul USL. Vă solicităm doar un lucru de bun simţ: haideţi să-i lăsăm pe oameni să decidă cine să-i conducă în continuare. Nu decideţi în locul lor."

"Astăzi puteţi să luaţi o decizie aşteptată şi să luaţi o decizie de oameni normali. Altfel, foarte curând veţi fi nimic".

UPDATE Grupurile parlamentare îşi susţin intervenţiile.

UPDATE Emil Boc dă raportul în faţa Parlamentului.principalele declaraţii:

Ştim cu toţii, România vine după trei ani de criză economică severă, după trei ani în care oamenii au fost nevoiţi să suporte măsuri dure de austeritate pentru a putea salva ţara de la colapsul economic.

Când am preluat guvernarea, am avut 2 provocări mari: criza economică şi statul român nereformat, cu foarte multe probleme. Dacă aş face comparaţia cu o casă, pe afară gardul era vopsit şi arăta bine. Dar atunci când intri în casă, am observat că stătea să se prăbuşească, datorită faptului că se prăbuşeau grinzile, lucrurile erau ruginite şi ne întrebam cum de rezistă.

Explicaţia era simplă: am avut vremuri senine. Dar, în 2008, ce faci? Aştepţi să se prăbuşească casa peste noi sau să faci reparaţii capitale pentru a pune România pe roate?

Eşti obligat la decizii dure cu eficienţă pe termen mediu şi lung. Măsurile pe care le-am luat au fost corecte, au fost măsurile necesare pentru a salva economia. Anul trecut am avut creştere economică, am ieşit din recesiune ca primă etapă spre ieşirea din criza ecenomică. Dar suntem în plină criză.

Astăzi suntem mult mai bine pregătiţi pentru a face faţă unui val doi al crizei ec decât am fost în 2008. Am câştigat această stabilitate cu greu, cu durerea românilor, important e să nu fie compromisă, să nu fie pierdută. Am ajuns la această stabilitate cu durerea şi acrificiul românilor şi lor trebuie să le mulţumim în primul rând. Ei au salvat românia de la prăbuşire economică. Înţeleg nemulţumirea oamenilor. Şi ca prim ministru, şi ca om pentru că ştiu că atunci când îţi este afectat salariul, locul de muncă, te afectează pe tine şi pe familia ta. Şi e evident să fii nemulţumit. Dar fără acel rău era şi mai rău, acel rău era alternativa la dezastrul pe care îl aveam în faţă.

Cei din arcul guvernamental ne-am pus pe tavă imaginea şi voturile, dar a meritat pentru ţară (VOCIFERĂRI ÎN SALA DE PLEN)

Şi cine crede că profitând de suferinţa oamenilor se vor urca mai repede spre putere greşesc. Sau cel puţin nu este moral.

Oamenii sunt nemulţumiţ şi de măsurile de austeritate, dar şi de întreaga clasă politică din ultimii 20 de ani. Este nevoie de una Alt mod de a face politică în România. (HUIDUIELI DIN PLEN)

Oamenii nu au cerut să vină Ponta şi Antonescu să-i conducă. Oamenii au o problemă mai profundă cu ce înseamnă sistemul politic românesc. Trebuie să învăţăm că oamenii sunt cei care conduc în democraţie.

Ceea ce se întâmplă în stradă este un vot de blam la adresa întregii clase politice, care trebuie să înveţe că trebuie să-şi schimbe comportamentul. V-am atras atenţia sincer, v-am spus exact ce gândesc. Dar românii ce aşteaptă acum de la noi? (SE STRIGĂ "DEMISIA!" din sală)

Cel mai important e să păstrăm stabilitatea economică şi credibilitatea externă a ţării.

Vă propun un pact petnru stabilitate economică şi politică a României, care să aibă ca obiectiv fundamental păstrarea stabilităţii economice, pentru crearea de locuri de muncă. Acest pact are o componentă politică. (SE VOCIFEREAZĂ DIN NOU ÎN PLEN)

Avem alegeri în toamnă, ne mai despart 8 luni de campania electorală, iar interesul naţional trebuie să primeze. Ca partide putem avea interese diferite, dar ca oameni trebuie să primeze interesul naţional şi stabilitatea despre care am vorbit. Aştept din partea opoziţiei propunerile pentru consiliul de dialog putere - opoziţie. (SE ÎNTEŢESC COMENTARIILE ÎN SALA DE PLEN)

Recunosc că nu deţinem adevărul absolut, aşteptăm orice propunere de la opoziţie pe linia menţinerii şi creării locurilor de muncă. Sşteptăm orice propunere de la opoziţie pe linia menţinerii şi creării locurilor de muncă. Clasa politică din ultimii 20 de ani s-a menţinut pe o singură modalitate de lucru: confruntare. unii să dispară, alţii să preia puterea. Vă propun să o înlocUim cu competiţia.

Fac apel la USL să renunţe la decizia de a cere retragerea fondurilor europene pentru România (VOCIFERĂRI)

În aceste zile, reacţia politicienilor nu a fost întotdeauna cea mai potrivită. Regret derapajele şi stângăciile verbale ale colegilor mei la adresa protestatarilor. Pe această cale, îmi cer scuze în faţa acestora (APLAUZE)

Pentru astfel de declaraţii, am decis să îl revoc din funcţie pe ministrul de externe, Teodor Baconschi. (DIN PLEN, SE STRIGĂ "DEMISIA! DEMISIA!")


UPDATE Parlamentarii votează ordinea de zi: discutarea situaţiei politice şi sociale.

UPDATE Victor Ponta spune că fiecare partid va decide unde va merge de Ziua Unirii. USL va fi în stradă, liderii Uniunii la Iaşi.

UPDATE Mihai Toader (PDL) spune că democrat-liberalii nu sunt de acord cu amânarea şedinţei Parlamentului de marţi şi că se vor prezenta la sesiunea extraordinară să omagiem corespunzător această zi.

UPDATE Senatorul PSD, Toni Greblă, spune că propunerea de a-l invita pe Traian Băsescu la şedinţa solemnă nu îşi are rostul. El susţine că şeful statului poate veni în Parlament doar dacă adresează o cerere în acest sens Birourilor Permanente ale Parlamentului.

UPDATE Eugen Nicolăescu, deputat PNL, spune că discursul lui Geoană este inutil pentru că ordinea de zi a fost votată. El anunţă că parlamentarii USL nu vor participa la şedinţa Parlamentului de marţi şi vor merge să sărbătorească Ziua Unirii. PNL cere anularea şedinţei de marţi.

UPDATE. Şedinţa începe cu discuţii pe proceduri. Mircea Geoană cere convocarea lui Traian Băsescu în faţa Parlamentului: "Aş avea o propunere în faţa camerelor reunite pentru ca mâine, 24 ianuarie, când suntem convocaţi în reuniune extraordinară, să adresăm o invitaţie de a se adresa camerelor reunite preşedintelui Traian Băsescu. Cred că nu este nici un dubiu ca toate aceste măsuri de austeritate, demiterea domnului Arafat au pornit de la palatul prezidenţial. Este obligatoriu să iasă din această izolare".

UPDATE ORA 14.10 Emil Boc a sosit în sala de plen a Parlamentului.

Emil Boc va susţine în faţa parlamentarilor un discurs, iar acesta va fi urmat de intervenţii ale parlamentarilor din toate grupurile politice.

Mai multe zeci de persoane vor asista de la balcoanele din sala de plen la dezbateri, solicitarea de acces fiind formulată, potrivit staff-ului tehnnic, de către grupul PDL.

Astfel, grupul democrat-liberal a solicitat ca un număr de 168 de persoane să asiste la lucrările plenului reunit, în condiţiile în care la balcoanele din sala de plen există doar 164 de locuri disponibile.

Cu două ore înainte de ora începerii şedinţei, invitaţii, în majoritate persoane în vârstă, sosiseră deja la Parlament, aşteptând pe fotoliile de la bufetul Camerei Deputaţilor să li se permită accesul în sala plenului.

Luni dimineaţă, coaliţia guvernamentală s-a reunit la Palatul Victoria pentru a discuta despre strategia care va fi abordată în Parlament şi dacă este sau nu oportună organizarea de alegeri anticipate.



Liderii coaliţiei au concluzionat că nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul că o astfel de procedură, dacă ar fi iniţiată, nu ar putea fi încheiată decât prin luna septembrie.

Opoziţia s-a întrunit de asemenea în şedinţă, înaintea sesiunii pentru a pune la punct strategia pe care o vor adopta. Un lucru e cert, Opoziţia nu renunţă la a cere demisia executivului, alegeri anticipate şi guvern de tehnocraţi.

Anterior, cei trei lideri ai USL au avut discuţii separat, una dintre variantele discutate fiind ca parlamentarii USL să îşi ia concediu fără plată de la Parlament. De asemenea, liderii PNL au propus retragerea din Parlament a aleşilor Uniunii. Această ultimă variantă nu este însă agreată în PSD.

Între timp, protestatarii nu se lasă. Primăria Capitalei a aprobat pentru această săptămână 16 proteste şi marşuri, organizate de sindicalişti şi de societatea civilă. Printre cei care vor ieşi în stradă se numără membrii Asociaţiei 21 Decembrie 1989, sindicaliştii din "Cartelul Alfa" şi reprezentanţii Asociaţiei Aurarilor Roşia Montană.

De Ziua Unirii, cadrele militare disponibilizate vor organiza un miting şi un marş de protest, la care şi-au anunţat prezenţa aproape 10.000 de oameni.
(http://www.rtv.net/emil-boc-in-fata-parlamentului-pdl-si-a-adus-sustinatorii-in-balcoane-live-video_11880.html)
Tubulenţi domnule, turbulenţi.

27 comments:

Asterisc said...

Mie nu mi-a plăcut niciodată de Baconschi. Nu are demnitate. Ţin minte cum o linguşea, cu nu ştiu ce ocazie, pe Elena Udrea.
În partid, depunea acelaşi zel înjositor. De aceea gestul său de pe blog este explicabil, îl defineşte pe arivistul care vrea să sară în apărarea grupului de interese, fără să i-o ceară nimeni. Exces de zel şi prostie cît cuprinde. N-are stofă de politician şi cu atît mai mult de diplomat.
Îmi amintesc că anul trecut era în Germania ca ministru de externe iar el făcea întîlniri de partid pe acolo. În loc de a vorbi despre România, el vorbea despre PDL şi despre cum acţionează partidul lui. Nu era acolo ca mesager al partidului, ci ca ministru de externe.

nimrod said...

E de-a dreptul periculos că, în mai toate domeniile, sistemul românesc de valori nu asigură "cererea" cu mai mult de doi-trei oameni deodată.Nu mai departe şefia MAE, mereu vacantă, mereu prost reprezentată. O fi de la şcoală sau de la fondul genetic?

Altfel, La Mulţi Ani de Ziua Unirii! În mod excepţional, astăzi o să renunţ la vinul de Recaş în favoarea celui de Cotnari.:)

Asterisc said...

Tot vin de Recaş am avut şi eu. Dacă e o zi deosebită, trebuie ceva deosebit.
La mulţi ani, români!

P.S. Merge un link aici? Să încercăm:
link

Vasile, said...

Tot cei injositor e azi miine cine stie sa nu fie si mai si!

Bibliotecaru said...

@ Asterisc

Din păcate România nu are prea mulţi politicieni profesionişti, majoritatea covârşitoare au ajuns acolo dintr-o conjunctură. Şi diplomaţia este plină de veniţi "de pe stradă".

Bibliotecaru said...

@ nimrod

La un moment dat... lucrurile se vor schimba. Speranţa moare ultima.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Tot ce-i înjositor nu piere...

nimrod said...

:)))

Super! La TVR Societatea Civilă a băgat Armata, cu von Stauffenberg în frunte. Politrucu' moare da' nu se predă, mai ales că-l ajută pensia... Doamne! Mulţi comunişti mai sunt, încă, în ţara asta! Tre' s-avem grijă...
Altfel, e lucrat ca la carte: ofensiva din prima săptămână şi-a epuizat resursa, aşa că au fost aduse întăriri odihnite, colonei, mineri, brancardieri, astea! :)))

vib said...

@Bibliotecarul: tu esti mai citit in treburile astea... cum se poate demite un parlamentar? Ma gandesc ca daca electoratul din cateva colegii care au fost majoritare PDL (si acum probabil nu mai sunt, din moment ce au scazut in sondaje brutal) aduna semnaturi si ameninta un numar N de parlamentari PDL ca daca nu sustin o motiune de cenzura, sau un referendum impotriva presedintelui, ii trimit acasa inainte de alegerile din toamna. Nu ar fi mai democratic? Si i-ar responsabiliza si pe ceilalti parlamentari sa asculte de populatie nu de disciplina de partid. Ma gandesc si eu...

Bibliotecaru said...

@ vib
Eheheheeeee

De când mă chinuiesc eu să promovez ideea că oricine este ales ar trebui să poată fi demis prin referendum local sau naţional, după caz.

De ce este necesar referendumul. Mandatul de parlamentar este condiţionat de respectarea jurământului depus. Încălcarea jurământului ar trebui să conducă la încheierea mandatului. Fiind vorba şi de o parte inefabilă a jurământului ce poate fi mai greu justificată juridic, mai precis "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!" este evident că cineva trebuie să judece gradul de încălcare a jurământului. Această judecată se poate face pri referendum.

Mandatul este în "pericol" în cazul incompatibilităţilor. Constituţia oferă o portiţă:
"ARTICOLUL 71 - Incompatibilitati
(3) Alte incompatibilitati se stabilesc prin lege organica."

Cu alte cuvinte, legea permite unei legi organice să stipuleze orice fel de altă incompatibilitate. Încălcarea jurământului poate fi o incompatibilitate.

Mai avem un caz de încetare a mandatului, pierderea drepturilor electorale (este nevoie de o hotărâre judecătorească, de exemplu o condamnare). Desigur, parlamentarul nu are imunitate pe legea penală, deci poate fi condamnat penal.

Eu cred că se poate face o lege care să permită referendumul de "demitere" a parlamentarului ca sancţiune pe anumite tipuri de acţiuni, de exemplu pentru acţiuni parlamentare care sunt în slujba altcuiva decât a poporului.

vib said...

@Bibliotecarul: hmm, pai parlamentarul e delegatul vointei (majoritatii) electoratului. Daca nu poti sa il demiti cand nu mai reprezinta majoritatea ce fel de democratie e asta? Adica nu cred ca mai trebuie cine stie ce justificari. Daca efectiv reusesc sa conving 50%+1 din alegatorii din colegiu ca ala nu ne reprezinta, ar trebui trimis acasa. In felul asta il tii in priza, il responsabilizezi si ii e teama de electorat nu de seful de partid. Si nu cred ca ar induce prea mare instabilitate pentru ca daca el (si guvernul de frica unei motiunii) isi fac treaba, majoritatea populatiei nu va fi de acord sa semneze pentru demitere.

Bibliotecaru said...

@ vib

Spuneţi: "parlamentarul e delegatul vointei (majoritatii) electoratului"

Nicidecum.

Impunerea unei misiuni parlamentare ar însemna vot imperativ.

Parlamentarul ar trebui să prezinte cetăţenilor activitatea pe care o va avea în cei patru ani şi cetăţeanul exprimă votul, nu pentru un reprezentant, pentru că asta ar însemna predarea suveranităţii, ci pentru respectiva activitate viitoare asumată prin proiectele respective. Deci cetăţeanul exprimă votul ca voinţă politică şi mandatează parlamentarului să ducă la îndeplinire propria voinţă (şi candidatul este cetăţean şi are dreptul la voinţă politică) politică care devine, prin certificarea votului, şi a lor.

Parlamentarul urmăreşte în Parlament propriile proiecte. Important este ca parlamentarul să nu mintă, să spună că doreşte unele proiecte când de fapt vrea tocmai pe dos. Aici intervine "aberaţia" funcţionării parlamentarului şi posibilitatea de a-l demite prin referendum.

La fel şi la Guvern. Moţiunea de cenzură nu are rolul de "pleacă tu să venim noi", ci este o sancţiune pentru că membrii Guvernului nu îndeplinesc întocmai şi la timp Programul de Guvernare. Atenţia parlamentarilor ar trebui să fie, nu pe persoanele din Guvern, nu pe partidele politice care dau membrii în guvern, ci pe Programul de Guvernare şi realizarea lui.

vib said...

@Bibliotecarul: Eu nu cred ca parlamentarul e sanatos sa aiba vointa politica asa cum nici un judecator nu e sanatos sa judece un caz in care e implicat. Pentru ca parlamentarul, din pozitia lui, are mult mai multe sanse sa isi impuna vointa politica decat mine, alegatorul (si in realitate exact asta se intampla acum). Eu vad parlamentarul intr-o democratie adevarata ca pe angajatul meu (majoritatii), platit de mine, selectat in urma unui interviu (campania electorala) si care se supune interesului meu (majoritatii) si il neaga pe al lui. Mecanismul prin care se poate forta asta este demiterea in orice moment de o noua majoritate. Daca eu (majoritatea) trebuie sa ma supun vointei lui atunci avem oligarhie. Iar odata la 4 ani alegem oligarhia pe principiul: "care minte mai convingator". Responsabilitatea se mentina in principal pe baza de amenintare, de frica. Altfel nu am avea nevoie de politie si armata. Nu poti anticipa ce se intampla timp de 4 ani. Oamenii pot gresi, pot minti, isi pot schimba parerea, e un tablou dinamic. Pot aparea tot felul de situatii neprevazute si atunci eu (majoritatea) sunt la mila vointei parlamentarului (sau a celui de care ii este frica) daca nu il pot speria sa faca ce vreau eu (majoritatea) si nu ce ii convine lui. Acum inteleg de ce avem o casta de cateva sute de oameni a caror vointa de fapt conteaza. Tot ce trebuie sa faca este sa minta frumos odata la 4 ani si apoi au permis de vanatoare. E aproape imposibil sa ii opresti in astia 4 ani decat cu o mineriada. Halal democratie.

Bibliotecaru said...

@ vib

Şi judecătorul are voinţă, el dă, până la urmă, sentinţa.

Voinţa politică se referă la actul de guvernare, respectiv, în cazul parlamentarului, la activitatea legislativă. Depunerea unei iniţiative legislative este un act de voinţă politică.

vib said...

@Bibliotecarul: oricum ar fi, suntem captivi timp de 4 ani unui tablou static din campania electorala. In astia 4 ani parlamentarul nu are frica (si responsabilitate) de nimeni, poate un pic de seful de partid care ii va finanta campania viitoare. Poate dormi netulburat. Eu pot doar sa ma uit la el si sa ma intreb daca nu si-a incalcat cumva juramantul :D. Ma rog, e un sistem democratic in masura in care votezi un partid si ai 4 ani sa te convingi in privinta lui. In astia 4 ani esti captiv. Nu poti spune: "stop! ce naiba faceti?!" decat cu forta, in strada. Ceea ce ma duce cu gandul la epoca lui Genghis Han...

Bibliotecaru said...

@ vib

Aveţi dreptate, chiar aşa este... eu spun doar că nu este normal să fie aşa, nu este democratic, nu aşa funcţionează un stat de drept.

vib said...

@Bibliotecarul: adica cei care au scris Constitutia au ales ca principal instrument al democratiei ... juramantul, iar votul e asa... odata la 4 ani. Intr-o democratie, asa cum o vad eu, s-ar vota pe cat de des ar fi necesar. Un parlamentar ar putea avea mandat 6 luni sau 10 ani, in functie de cum considera electoratul. Hmm, ok deci trebuie sa imi compun o scrisoare pana la alegeri si sa o trimit la toti candidatii din colegiul meu in care sa scriu: "va votez daca propuneti modificarea constitutiei in asa fel incat electoratul sa va poata demite daca ajunge la concluzia ca nu ii mai reprezentati convingerile". Ma rog, e o formulare simplista. E bine ca am timp la dispozitie sa o rafinez...

vib said...

@Bibliotecarul: am recitit postul tau cu "VOTUL NU INSEAMNA DEMOCRATIE". Pai de unul singur nu inseamna, da :)). E doar un instrument al democratiei. Si acum vine partea importanta: ar trebui sa poti folosi instrumentul de cate ori consideri necesar (ma rog, majoritatea). Degeaba ai un ciocan daca nu poti bate cuie decat odata la 4 ani. Se darama casa si tu nu poti face nimic... ca nu e momentul ala cand poti folosi unealta. Recitind am vazut ca am ajuns cumva amandoi la o idee comuna: ca avem de fapt o oligarhie. Multi romani nu se duc la vot pentru ca simt chestia asta, dar nu constientizeaza fenomenul, si nu vad astfel solutia.

Bibliotecaru said...

@ vib

Nu are importanţă faptul că lucrurile se întâmplă democratic la patru ani, respectiv că votul este la patru ani. Important este ca votul să se exprime pe proiecte legislative.

Dacă onor candidaţii aleşi ca parlamentari îşi depun iniţiativele respective în Parlament, din prima lună chiar... vor fi astfel depuse o sută de legi în Parlament şi patru ani parlamentarii vor munci să aducă aceste legi în stadiul de promulgare, 25 pe an.

Cu cât dinamica modificării legi este mai mare, cu atât instabilitatea creşte. Important este ca modificarea legii să fie predictibilă şi legea stabilă. La încheierea mandatului legile pe care fiecare au primit votul au trecut prin parlament şi au fost sau nu au fost promulgate.

vib said...

@Bibliotecarul: ok, sa zicem ca a fost votat un parlamentar intr-un colegiu, cu un numar N de legi propuse in campanie, fiecare lege cu prioritatea ei. Pot sa prevad doua situatii negative:
1) Nu depune initiativele pentru toate N, sau nu respecta prioritatea initiativelor (promite in campanie ca mareste pensiile ca prima masura si cand ajunge parlamentar lasa spre finalul mandatului depunerea initiativei, fara un motiv credibil). Mai pe romaneste: spune ca face cum vreau eu (majoritatea) si apoi face cum il taie capul.
2) Dupa X luni, prioritatile mele (majoritatii) se schimba (ca urmare a unor evenimente imprevizibile). Sau poate apare o prioritate de moment. Cum ar fi situatia de acum: vrei ca parlamentarul tau sa sustina o motiune de cenzura sau un referendum pentru demiterea presedintelui. Reprezentatul insa refuza sa isi ajusteze prioritatile in functie de electorat.
Ce modalitate de reactie am pentru astfel de situatii? Cum pot actualiza un tablou static intr-o realitate dinamica si uneori imprevizibila?

Bibliotecaru said...

@ vib

Păi de ce să nu depună toate iniţiativele dacă ele sunt ale lui, reprezintă voinţa politică a parlamentarului? Nimic nu-l poate împiedica să depună acele iniţiative în Parlament din prima zi după validare. Un parlamentar poate depune oricând şi oricâte de iniţiative doreşte.

După ce iniţiativele sunt depuse, evident că el nu mai poate să hotărască cursul legii prin parlament, ce se discută prin comisii, cât de repede va intra pe ordinea de zi... Pe de altă parte, o lege va deveni mai activă în activitatea parlamentară cu cât mai mult va fi susţinută de mai mulţi parlamentari şi voinţa lor politică, adică va avea implicit o susţinere mai mare din partea cetăţenilor ieşiţi la vot. Dacă sunt mai multe iniţiative pe acelaşi subiect, de exemplu mărirea pensiilor, iniţiativele se comasează. Cu câţi mai mulţi parlamentari vor fi mai interesaţi de mărirea pensiilor, cu atât legea va fi mai dezbătută prin comisii, mai analizată, lucrurile vor fi mai repede rezolvate se va ajunge la o formă mediată.

Dacă cetăţeanul are alte priorităţi după alegeri, foarte bine, politica va pregăti următoarele iniţiative legislative pentru alegerile ce vor urma. Nu este aşa de uşor să pregăteşti nişte iniţiative legislative. Faptul că ele se fac "pe picior" se vede tocmai prin instabilitatea legii şi veşnica modificare a ei.

Cetăţeanul nu poate impune unui parlamentar să voteze într-un fel la o moţiune de cenzură sau pentru suspendarea preşedintelui.

Moţiunea de cenzură nu este un instrument de tipul "nu-mi place de primul ministru, vreau altul". Moţiunea de cenzură se referă strict la faptul că instituţia numită Guvern are o problemă. Primul tip de problemă este legat de faptul că echipa guvernamentală, respectiv atunci când membrii guvernului nu reuşesc să ducă la bun sfârşit Programul de Guvernare. Al doilea tip de problemă este modificarea Programului de Guvernare, totală sau parţială. Iniţiativa schimbării Programul de Guvernare poate fi a Guvernului, prin angajarea răspunderii guvernului sau prin demisie, sau de către Parlament, prin moţiune de cenzură. Angajarea Răspunderii Guvernului prin angajarea răspunderii guvernului este modalitatea schimbării "din mers", tacit sau prin vot. Demisia respectiv trecerea moţiunea de cenzură înseamnă demiterea Guvernului, a echipei şi a programului de guvernare, refacerea Programului de Guvernare şi acordarea încrederii Parlamentului cu o nouă echipă sau cu vechea echipă. Guvernul este centrat pe Programul de Guvernare, acest document este esenţa Guvernului.

Astfel Legislativul şi Executivul este în permanenţă corespondenţă şi nu suferă de anacronism.

Într-o funcţionare instituţională normală, cetăţenii nu au de ce să simtă nevoia schimbării guvernului sau a parlamentului. Anormalitatea indusă de războiul politic, ce înlocuieşte colaborarea politică, conduce la astfel de aberaţii în funcţionarea instituţională a României.

vib said...

@Bibliotecarul: deci care ar fi mesajul pentru manifestanti: "Mergeti acasa pentru ca in toamna puteti corecta situatia prin vot"? Am senzatia ca nu exista mecanisme de redresare a situatiei de anormalitate. S-a gandit sistemul parlamentar luandu-se in considerare doar situatiile normale. Ca si cum faci o masina fara frana de mana pentru ca nu te-ai gandit la franele bruste. Majoritatea convingerilor electoratului s-ar putea sa nu se mai reflecte in parlament in momentul asta. Dupa sistemul actual trebuie sa asteptam pana in toamna.

Bibliotecaru said...

@ vib

Primul pas ar fi "Învăţaţi ce este democraţia".

Pasul doi ar fi "Votaţi democratic"

Pasul trei ar fi "Dacă politicienii nu vor să funcţioneze democratic, aruncaţi destabilizatorii din viaţa politică"

Pasul patru ar fi "Dacă nu se dau excluşi cei care acţionează anti-democratic, faceţi revoluţie".

Noi suntem acum eventual în pasul întâi, pentru că cetăţeanul încă nu ştie cum funcţionează o democraţie, el este convins că dacă are voie să voteze şi să înjure este suficient... nu se preocupă de faptul că în democraţie el are totuşi un rol suveran... politica profită şi fură suveranitatea de la cetăţean şi o foloseşte în interes propriu. Nici măcar preşedintele nu înţelege de ce lumea spune că este dictator, sau se face că nu înţelege.
Un dictator pe care îl înjuri de dimineaţa până seara nu îmi pare a fi chiar un dictator.

vib said...

@Bibliotecarul: Ok, eu am ramas cu nelamuriri la chestia cu "aruncati destabilizatorii" si posibilitatea demiterii prin referendum national sau local. Mai exact: care ar fi mecanismul de declansare a referendumului, a "aruncarii"?
Eu ma gandeam la strangerea de semnaturi de la un procent X din electorat (25%, 33%, 50% - e de discutat). Strangere care sa fie posibila oricand pe perioada mandatului. Probabilitatea de instabilitate eu personal cred ca este mica (romanii nu sunt asa dinamici). Nu isi schimba 50% din electorat preferintele netam-nesam. Doar in situatii exceptionale, cum ar fi acum, cred ca s-ar putea intruni acest numar de semnaturi.
In postul tau am citit: "Eu cred că se poate face o lege care să permită referendumul de "demitere" a parlamentarului ca sancţiune pe anumite tipuri de acţiuni, de exemplu pentru acţiuni parlamentare care sunt în slujba altcuiva decât a poporului." Nu e cam complicat? Adica cine ar decide in slujba cui a infaptuit parlamentarul actiunile? Ar fi putine situatii suficient de clare si ferite de speculatii. Ma rog, cine ar judeca actiunile parlamentarului? Ca de sesizat, s-ar sesiza opozitia la fiecare vot cred :)).

Bibliotecaru said...

Este prea dur "aruncaţi" :D

OK, "îndepărtaţi cu atenţie chirurgicală" este mai bine?

"Aruncarea" vine după votul democratic şi nu înainte, de aceasta spuneam că etapele sunt importante. După ce există votul democratic, cei care nu respectă democraţia pot fi îndepărtaţi chiar prin vot. Este careva care nu prezintă iniţiative legislative în alegerile parlamentare, nu va fi votat şi astfel iese din politică.

Iniţierea unui referendum pentru demiterea unui parlamentar are legătură cu norma de reprezentare a parlamentarului. Dacă trebuie să strângi 50% din semnături, atunci evident că îl demiţi direct, nu mai ai nevoie de un referendum pentru că ai deja semnăturile necesare.

Putem să ne orientăm după Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.

Art. 73. - (1) Mandatul primarului încetează, de asemenea, înainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat în condiţiile legii.
(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei sau oraşului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau neexercitării atribuţiilor ce îi revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
(3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
(4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei sau oraşului.


Deci un sfert din norma de reprezentare a deputatului sau senatorului, respectiv un sfert din 70.000 pentru un deputat sau 160.000 pentru un senator, atenţie, care să provină din colegiile respective şi nu din toată ţara.

Păi dacă domnia voastră nu observaţi să fi făcut ceva contrar voinţei cetăţenilor, aveţi un motiv solid de a face referendum? Trebuie să ne ferim de iniţierea în fiecare lună a unui referendum doar pentru că un partid vrea colegiul. Dar dacă cineva îşi exprimă votul favorabil pentru o lege contrară promisiunii electorale sau dacă cineva pleacă de la să zicem PNL la UNPR... evident că există un motiv de referendum.

vib said...

@Bibliotecarul: Ma gandesc de ce nu s-or fi gandit la o asemenea prevedere si pentru parlamentari. Pe de alta parte, de-abia s-au balbait cu uninominalul. Oricum, o astfel de lege si pentru parlamentari ar fi un pas inainte. Desi nu prea cunosc cazuri de primari demisi asa :D, dar este important sa ai posibilitatea sa o faci.

Bibliotecaru said...

Nu există o lege a parlamentarilor, există trei regulamente cu valoare de lege. Dacă ar fi o lege a parlamentarilor ar putea fi introdusă acolo.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.