15 February 2012

PVV răspunde


Scriam despre o dilemă morală pe care o aveam cenzura sau intoleranţa... Pe scurt, nişte olandezi au dat dovadă de extremă intoleranţă, pe de altă parte a existat şi o reacţie de cenzură a intoleranţei.

Mai multe pe: Ce mă doare mai tare, cenzura sau intoleranţa...

Iată că vine şi contra-reacţia olandeză. Iată ştirea:
Liderul partidului olandez PVV, deputatul Geert Wilders, le-a transmis "să îşi vadă de treburile lor" ambasadorilor a zece state central şi est-europene care au prezentat, marţi, o scrisoare deschisă de protest liderilor politici olandezi în legătură cu site-ul prin care formaţiunea sa strânge plângeri împotriva cetăţenilor din ţările respective.

http://www.agerpres.ro/media/images/2012-02/02152038-1984054824.jpg

"Reacţia mea către ambasadori este: vedeţi-vă de treburile voastre. Asta nu are nimic de-a face cu ţara voastră", a declarat Wilders, într-un interviu acordat miercuri agenţiei Associated Press. "Suntem o ţară suverană, noi suntem un partid politic democratic şi exprimăm preocupările multor olandezi", a subliniat el, numind site-ul "un imens succes", care a adunat deja peste 40.00 de reclamaţii.

Wilders a insistat că site-ul său nu este discriminator şi a explicat că "noi nu închidem ochii la problemele" pe care unii muncitori central şi est-europeni le provoacă în Olanda, dând ca exemplu alcoolismul şi eliminarea de locuri de muncă.

Potrivit lui Wilders, comisari europeni precum compatrioata sa Neelie Kroes au atacat site-ul PVV doar din teama faţă de efectul său coroziv asupra unităţii europene. "Ei cred că ideea lor a acestei mari familii europene este atacată, în timp ce noi nu avem mare lucru în comun cu tragedia lor europeană", a comentat liderul PVV.

"Noi ne facem doar treaba, indiferent dacă guvernul sau Comisia Europeană ori 500 de ambasadori se plâng, nu ne pasă", a conchis Geert Wilders.
AGERPRES (http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/106359-Olanda-Liderul-PVV-le-transmite-ambasadorilor-esteuropeni-sa-isi-vada-de-treburile-lor.html)

15 comments:

Katrina said...

biblio,

Consider ca omul are dreptate. Ce se intampla in UE este o simpla mascarada si consider ca va trebui sa dispara cat de curand. Iti voi da un link catre pagina unui candidat la presedintia Frantei, pe care eu il admir si sunt sigur ca'l vei gasi interesant.
http://www.debout-la-republique.fr/projet-presidentiel-de-nicolas-dupont-aignan-31-propositions

Bibliotecaru said...

@ Katrina

Aş vrea să încep prin a spune că, spre deosebire de România, preşedintele Franţei este îndreptăţit să promoveze un astfel de proiect pentru că el transmite un program de guvernare premierului pe care îl desemnează.

În al doilea rând trebuie să spun că 80% din acest plan este pur populist, asemănător cu ceea ce auzim la TV şi în scumpa noastră patrie. Din cei 80%, o parte importantă este irealizabilă, cum ar fi chestiunea NATO, sau cea legată de euro-franc...

Interesant mi s-a părut că, în timp ce în România se concediază poliţişti la greu, domnia sa propune pentru Franţa un plus de 10 de mii de poliţişti şi 20 mii de locuri în puşcării. Creşterea pedepselor şi mărirea numărului de poliţişti sunt semne de impotenţă politică. Micşorarea numărului de poliţişti pe tendinţa de creşterea valului infracţional este o tâmpenie crasă. Cam acesta este nivelul politicii actuale.

Stimate domn,
Eu am o părere foarte proastă despre actualul preşedinte al Franţei. El a urmat unor personalităţi de dimensiune mondială, Charles de Gaulle, Georges Pompidou, François Mitterrand, Jacques Chirac... poate Valéry Giscard d'Estaing să fie mai spre Nicolas Sarkozy, un preşedinte al Franţei care, deşi a făcut tot felul de reforme, precum scăderea vârstei de vot sau legalizarea avorturilor, nu prea a strălucit ca om de stat. Chiar şi aşa cred că l-aş vota pe Nicolas Sarkozy în locul acestui domn pentru că în acea listă se vede, cu ochiul liber, că vorbim despre un populism evident şi nu de o pricepere în a conduce o ţară precum Franţa adusă pe locul 2 în Europa chiar de actualul preşedinte (aşa cum e el).

nimrod said...

Biblio,

Gaullismul, chiar şi cel social, promovat de Dupont-Aignan nu e populism. E, în linii mari, manifestarea frustrării francezilor că, pe de o parte, nu sunt ca nemţii iar pe de altă parte că nu se descurcă singuri, vezi africanii din echipa naţională de fotbal. :)
Ca o paranteză, în spiritul celor de mai sus, am avut acum ceva timp în urmă un dialog plin de savoare cu unul dintre şefii mei de la Nisa pe tema noului său medic de familie, o doctoriţă româncă (a apărut la un moment dat la "Românii fără frontiere"). Aflase că e din oraş cu mine şi m-a întrebat dacă o cunosc.I-am spus că sunt amic de bere la terasă şi planuri de călătorie cu taică-su dar că pe ea n-am cunoscut-o şi oricum la Nisa se mutase de la Bruxelles, fiindcă se săturase de ploaie. "Da' ştii, e foarte competentă" îmi zice el, ca o concluzie aşa că i-am spus şi eu "Da' tu ce credeai, că eu sunt singurul român competent?"
Şi ca să închei în acelaşi spirit, propagandistic vorbind, gaullismul e, prin comparaţie cu lozincile de pe la noi, un amestec de "ordine şi bani" şi "sus Patria" (vezi şi DLR...), că de Mafie francezii nu prea vorbesc... :)

Bibliotecaru said...

Păi dacă exploatează frustrările înseamnă că nu e populism?, păi tocmai asta îl face populist, pentru că exploatează emoţional nişte capitole sociale fără să aibă totuşi soluţii reale.

nimrod said...

:)

Biblio,

Societatea franceză e mai nuanţată decât cea de pe la noi, constituită din masa care se uită la antene şi puţinii care preferă TVR Cultural. În discuţie e gaullismul. Un gaullist vizibil este Alain Delon care, tre' să recunoaşteţi, nu prea arată, vorba lui Nenea Iancu, a vagabond de pe uliţă care să pună botul la prima promisiune electorală de servici şi butelie...

PS. Off topic: Înţeleg că aparatul ăla de fotografiat cu pretenţii de satelit nu e de găsit. Nu mai bine scoteau pe orbită un satelloon de vreo zece metri diametru? Măcar se vedea cu ochiul liber, chiar dacă era mut...

Katrina said...

biblio,

Vazut de la exterior, parerea ta despre Dupont-Aignan pare rezonabila, dar pentru cineva care traieste " cu ei", sau si'a petrecut cativa ani in compania lor, consider ca planul lui este bine fondat. Asa cum americanii tiparesc din greu dollari, francezii dece n'ar avea dreptul sa elimine bancile private ca sa'si tipareasca (sau sa revina) propria moneda, ca tarile pe care le mentioneaza ( nordice), care nu mai depind de "finantele mondiale" ? Cine poate impiedica un stat suveran sa faca tot posibilul pentru bunastarea poporului ? De cand cu EU, Franta a pierdut mai mult de 1 milion de locuri de munca in detrimentul Chinei si al tarilor "sarace" (Romania inclusa)

Bibliotecaru said...

@ Katrina
Întrebaţi "Cine poate impiedica un stat suveran sa faca tot posibilul pentru bunastarea poporului?"... desigur, UE şi acordul EURO.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Cele mici măcar nu ne cad în cap. :D

N. Raducanu said...

Gert Wilders este un notoriu provocator politic de extrema dreapta, care castiga simpatiile unei anumite categorii a populatiei prin atitudini nationaliste, sovine. Partidul lui (PVV) "al libertatii", face prin internet apel la ura impotriva cetatenilor a zece state din rasaritul Europei, indeosebi a polonezilor, dar si a romanilor si bulgarilor. Primul ministru al Olandei, Mark Rutte, solicitat de Comisia UE de la Bruxelles sa ia atitudine, nu acorda insa nici o importanta faptului, deoarece guvernul sau minoritar poate ramane la putere doar “tolerat” de partidul lui Wilders. Dar asta explica si de ce Olanda blocheaza intrarea romanilor si bulgarilor in zona Schengen. Olanda profita insa enorm de pe urma deschiderii frontierelor spre estul Europei. De pilda Olanda este acum cel mai important investitor direct din Polonia. Apelul adresat de ambasadorii celor 10 state est-europene guvernului, a fost caracterizat de Wilders cu cuvintele: “Pacat ca au risipit degeaba hartia”.

P.S. Comentariile cititorilor la articolul de mai sus al Bibliotecarului se refera insa la Franta. In aceasta privinta nu merita a se discuta decat despre programele a trei candidati la presedintie: Sarkozy, Hollande si Marine Le Pen (dar cu alta ocazie). Este pierdere de timp a se desbate ideile din programele altor candidati.

Katrina said...

Raducanu,
Doar numindu'i pe "adevaratii" candidati potentiali in Franta, vehiculati de mass media, este o proba ca si tu esti o victima, ca majoritatea alegatorilor francezi, lucru valabil in oricare alta tara manipulata de media sionista...

Bibliotecaru said...

Le Pen încă mai candidează?!?!

Dacă iese Marine Le Pen votez cu Vadim, să fie la pachet :D că tot sunt prieteni.

Mie nu mi-e frică de poziţii precum cele ale Olandei. Toate ţările acestea "cu osânză" financiară vor cădea economic foarte curând şi nu vor supravieţui pentru că ei nu au antrenamentul unui trai cu 200 de euro pe lună. Ţări ca ale noastre vor supravieţui dintr-un motiv simplu, deja o mare parte a României duce un trai sub limita subzistenţei care nu are nici o legătură cu economia naţională. Cât timp nu vor apărea nişte impozite aberante, aceşti oameni vor supravieţui orice cataclism financiar s-ar abătea asupra României.

Katrina said...

biblio,
Nu'ti reprosez comparatia dintre un mascarici incult cu membrii familiei Le Pen ( tata si fiica) pentru ca sunt sigur ca n'ai avut ocazia sa'i asculti.
http://www.youtube.com/watch?v=yuNz1lzOux8&feature=relmfu

Bibliotecaru said...

Mi-aţi dat link la reacţia relativă la internet. Eu am o idee cu mult superioară, declararea internetului ca spaţiu internaţional, după cum există ape internaţionale. Uite că idei şi pe mine nu mă propune nimeni preşedinte... :D

Stimate domn,
Discursurile şi expunerile sunt cu mult mai frumoase decât politica aplicată. De aici apare şi dezamăgirea. Pentru a merge la extrem, eu am citit câteva discursuri ale naţional-socialismului de dinainte de a deveni o forţă în Germania. Nu veţi crede ce bine se potriveau ele cu situaţia de acum a lumii. Numai că, vedeţi domnia voastră, discursul excelent, soluţiile ce aparent se pot aplica, trebuie construit pe un schelet principial interior omului şi nu unul exterior. În timp ce nazismul vorbea germanilor despre valori, în subsidiar se pregătea şi acţiunea absolut condamnabilă a unui război mondial.

Doamna Marine Le Pen poate vorbeşte frumos, însă mi-e frică de domnia sa. La fel şi cu domnul Vadim Tudor, la fel şi de domnul Dan Diaconescu, la fel şi de domnul Crin Antonescu... Nu-mi par oameni cu un echilibru interior astfel încât să nu existe riscuri să producă dezechilibru social exterior.

Eu sunt speriat tocmai pentru că astăzi nu mai văd oameni echilibraţi.

Katrina said...

biblio
Discursul candidatului in politica este esenta democratiei.....

Bibliotecaru said...

Nu sunt de acord cu aşa ceva...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.