Toţi ceilalţi avem o pensie pe care o strângem zi cu zi, an de an, timp de o viaţă. Parlamentarii au, de curând, pensia funcţie de ultimul salariu.
Parlamentarii şi-au umflat pensiile pe ascuns. Parlamentarii şi-au umflat pensiile cum au putut mai bine Cu doar două luni înainte să îşi încheie mandatul, aleşii au avut grijă de bătrâneţile lor şi, pe ascuns, şi-au mărit pensiile.
Potrivit unui articol apărut azi în presa centrală, unii demnitari s-au ales şi cu 20 de milioane de lei vechi în plus. Proiectul a fost votat în unanimitate şi a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Cine împarte, parte-şi face! După ce guvernul a majorat pensiile oamenilor de rând, aleşii au avut grijă să îşi asigure şi ei o bătrâneţe liniştită. Şi pentru că vor să trăiască pe picior mare şi după ce îşi încheie mandatul de parlamentar, s-au grăbit să-şi umfle pensiile. Totul s-a făcut însă...pe ascuns. Presa centrală scrie astăzi că senatorii şi deputaţii s-au întâlnit - nu în plen - ci în cerc restrâns, într-o şedinţă comună a celor două camere. Întâlnirea a avut loc pe 24 septembrie, zi în care toată atenţia presei era îndreptată către discursul ţinut în Parlament de preşedintele Traian Băsescu. În spatele uşilor închise şi cu doar două luni înaintea alegerilor, demnitarii au votat în unanimitate majorări de până la 2000 de lei. Hotărârea nu poate fi atacată la Curtea Constituţională şi a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Parlamentarii s-au folosit de o strategie simplă: au modificat legea în interesul propriu. Astfel, pensiile lor nu au mai fost calculate în funcţie de media salariului, ci după indemnizaţia brută din ultima lună, cu mult majorată. Asta înseamnă chiar şi 80 la sută din venitul lunar. Cei mai câştigaţi au fost aleşii cu funcţii de conducere - adică un sfert din legislativ. Şeful Senatului, Nicolae Văcăroiu va avea o pensie de 76 de milioane de lei vechi, mai mare cu 20 de milioane, iar preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, aflat la primul mandat va încasa 4500 de lei vechi. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor va ieşi la pensie cu cel puţin 60 de milioane, iar Teodor Meleşcanu şi Vasile Blaga trec de 50 de milioane de lei vechi. Aleşii s-au gândit şi la colegii lor care au trecut de 63 de ani, dar nu vor părăsi Parlamentul. Pentru ei, există acum o prevedere specială: oricine poate cere după ce trece de această vârstă....şi pensia şi indemnizaţia de parlamentar. Asta înseamnă practic venituri duble. 67 de parlamentari stau la coadă pentru pensia specială, iar 20 dintre ei au anunţat deja că vor candida pentru un nou mandat.
(Prin Monitoring Media: Info Pro, Ora: 09:00)
Transcript preluat de pe www.monitoring.ro
Iată "manevra legală a parlamentarilor, Hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor privind modul de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, aprobate prin Hotărârea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nr.2/2006.
Domnul Doru Ioan Tărăcilă: ............................. La punctul următorul, la punctul 7, vreau, deşi este un punct de vedere al Comisiei pentru afaceri europene, să discutăm această chestiune ridicată de colegul nostru domnul vicepreşedinte Eugen Nicolicea, referitor la modificarea şi completarea normelor privind modul de aplicare al prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor - Legea 96/2006. Este un proiect de hotărâre care poate fi adoptat, în situaţia în care apreciaţi că este legal, de către Birourile permanente reunite. Dacă aveţi observaţii. Dacă nu sunt observaţii, supun votului de data aceasta, ca să nu avem discuţii, fiind o chestiune de pensii, în sensul că sunt colegi care nu s-au pronunţat. Cine este pentru adoptarea acestei hotărâri? Vă mulţumesc. Este cineva împotrivă? Nici un vot. Se abţine cineva? În unanimitate proiectul de hotărâre a fost aprobat de Birourile permanente reunite ale celor două Camere. |
Cine este în Consiliul permanent?
SENAT:
Preşedinte
1. Văcăroiu Nicolae PSD
Vicepreşedinţi
2. Tărăcilă Doru Ioan PSD
3. Nicolai Norica PNL
4. Tudor Corneliu Vadim PRM
5. Pascu Corneliu PC
Secretari
6. Sârbu Ilie PSD
7. Cismaru Ivan PD-L
8. Iluşcă Daniel PNL
9. Pete Ştefan UDMR
Chestori
10. Chelaru Ion PSD
11. Moraru Ion PSD
12. Pereş Alexandru PD-L
13. Oprea Mario-Ovidiu PNL
Camera Deputaţilor:
Preşedinte
1. Olteanu Bogdan PNL
Vicepreşedinţi
2. Dorneanu Valer PSD
3. Nicolicea Eugen PSD
4. Oltean Ioan PD-L
5. Bolcaş Lucian Augustin PRM
Secretari
6. Zgonea Valeriu Ştefan PSD
7. Ruşanu Dan Radu PNL
8. Tabără Valeriu PD-L
9. Popa Daniela PC
Chestori
10. Popa Cornel PNL
11. Albu Gheorghe PD-L
12. Kelemen Hunor UDMR
13. Ignat Miron Minorităţi
No comments:
Post a Comment