24 March 2010

CSAT a hotărât, militarii vor zbura la mâna a doua

Marţi, 23 Martie 2010 22:37

Marţi, 23 martie a.c., a avut loc la Palatul Cotroceni şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu.

La şedinţă au participat primul-ministru al României, Emil Boc; ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga; ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu; ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu; ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu; directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu; şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin; consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota; consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Relaţii Internaţionale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor; purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan.

În cadrul şedinţei, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a prezentat concepţia privind comanda şi controlul structurilor de forţe în Armata României, documentul fiind aprobat de către CSAT. Această concepţie permite realizarea unui flux informaţional şi decizional mai eficient.

De asemenea, ministrul Oprea a informat CSAT cu privire la starea de operativitate a echipamentelor din dotarea Ministerului Apărării Naţionale şi situaţia stocurilor de muniţii. Documentul s-a referit inclusiv la necesarul de muniţii pentru anii următori, precum şi la nevoia de recuperare a întârzierilor în ceea ce priveşte calendarul de delaborare a stocurilor de muniţie scoasă din uz.

Totodată, ministrul Oprea a prezentat o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Forţelor Aeriene. Având în vedere că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 avioane F16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru luare în dezbatere şi decizie. Ministrul s-a referit în expunerea sa la implicaţiile cauzate de terminarea, în anii următori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat în dotarea Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a prezentat planul de pregătire şi planificare operaţională a efectivelor româneşti suplimentare care vor fi dislocate în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2010, urmând ca fondurile să fie alocate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior, a prezentat un document cu concluziile activităţii desfăşurate de instituţie în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate. Documentul conţine o serie de propuneri de remediere a vulnerabilităţilor constatate la nivelul instituţiilor publice care operează cu informaţii clasificate. În acest context, CSAT a decis ca instituţiile cu responsabilităţi în domeniul informaţiilor clasificate să definitiveze şi să prezinte propuneri de completare a cadrului legislativ existent.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost aprobat Raportul de activitate al CSAT pe anul 2009, urmând ca acesta să fie trimis Parlamentului României.


Departamentul de Comunicare Publică


(sursa: http://pdlsenat.ro/presa-comunicate/edin-a-consiliului-suprem-de-ap-rare-a-rii)

achiziţionarea de avioane F-16.
strategia de înzestrare a forţelor armate
MiG-21 Lancer
evaluări efectuate de piloţii români
oferta originală americană
Scutaru: Decizia CSAT de de a cumpăra avioane F16 trebuia să vină mai devreme
F-35 Lightining II


1 comment:

Anonymous said...

DESCONSPIRAREA MAFIEI DE ARME ROMANESTI !          
COMPANIA LUI BASESESCU - DEGERATU INVINUITA DE SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ZIARISTUL ROBERT HORVATH ATENTIONEAZA DEPARTAMENTUL DE STAT SI PENTAGONUL !
MIC & Associates va asista companile americane in vanzarea echipamentului pentru avioanele de tip F-16 pe care Romania le va achizitiona in vederea modernizarii fortei sale aviatice in calitate de membru NATO.
DESCHIDETI:
http://www.mic-associates.com/

PENALTY NOTICE
Dear Mr. Minovici:
A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for
prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $110,000 and advised Company of the right to
make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
LA CONDUCEREA MIC

Gen. Constantin Degeratu
Managing Director and CEO pentru Aparare si Securitate Nationala


Constantin Degeratu, General de Armata (General, cu patru stele) Rez., si-a incheiat activitatea de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale in data de 31 decembrie 2009.
Genelalul Degeratu supravegheaza, administra si implementa toate aspectele legate de munca in Aparare si Securitate Nationala de la MIC & Associates pentru Europa Est-Centrala si alte zone, in special pentru proiectele din Statele Unite.

ZILELE MAFIEI ROMANE DE ARME BASESCU IN SUA SUNT NUMARATE !

Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.