01 March 2010

Se încalcă Constituţia... ei şi... prea sunteţi pricinoşi, zău aşa.


ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.37 din 22 aprilie 2009 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii administraţiei publice a fost abrogată exact în momentul în care Curtea Constituţională se pregătea să dea o decizie de neconstituţionalitate. Abrogarea s-a făcut cu... ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.105 din 6 octombrie 2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, precum şi pentru întărirea capacităţii manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale şi ale altor servicii publice, precum şi pentru reglementarea unor măsuri privind cabinetul demnitarului din administraţia publică centrală şi locală, cancelaria prefectului şi cabinetul alesului local. De data aceasta s-a ajuns la DECIZIE nr.1.629 din 3 decembrie 2009 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. I pct. 1-5 şi 26, art. III, art. IV, art. V, art. VIII şi anexa nr. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, precum şi pentru întărirea capacităţii manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale şi ale altor servicii publice, precum şi pentru reglementarea unor măsuri privind cabinetul demnitarului din administraţia publică centrală şi locală, cancelaria prefectului şi cabinetul alesului local. Aceasta decizie a Curţii Constituţionale suspendă, pentru o perioadă de 45 de zile, dispoziţiile art. I pct. 1-5 şi 26, art. III, art. IV, art. V, art. VIII şi anexei nr. 1 (termenul se împlineşte la data de 28 februarie 2010), după care operează prevederile art. 147 alin. (1) din Constituţie. Ce se întâmplă mai departe? Ne informează doamna deputat Alina Gorghiu (http://www.alinagorghiu.ro/wp-content/uploads/2010/03/comunicat-mentinerea-directorilor-ilegali-01032010.doc):

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal
telefon: (021) 402 10 70 fax: (021) 402 10 72 e-mail:pnl@cdep.ro

Haos în deconcentrate

COMUNICAT
Bucureşti, 1.03.2010

Directorii deconcentratelor numiţi de PDL conduc instituţiile, semnează documente şi iau decizii importante pentru comunităţile locale, deşi mandatul acestora e ilegal.
Până la data de 27 februarie 2010 Guvernul trebuia să formuleze o nouă lege pentru a acoperi reglementările declarate neconstituţionale din Ordonanţa de Urgenţă 37/2009 şi OUG 105/2009 prin care s-au politizat deconcentratele. Nu s-a întâmplat acest lucru, dovadă că şi la această dată directorii PDL ocupă funcţiile primite, deşi nu mai au nicio bază legală.
Amintesc din nou, dacă mai este nevoie, cazurile în care funcţiile acestora sunt dublate de cele câştigate în instanţă de către directorii demişi pentru că nu făceau parte din partidul domnului Boc. Aşadar, suntem în an de profundă criză economică şi totuşi plătim câte doi sau trei directori pentru o singură instituţie. Ce s-ar mai putea adăuga despre haosul care domină printre angajaţi, puşi în situaţia de a duce la îndeplinire sarcini trasate de fiecare director în parte, câteodată contradictorii prin natura apartenenţei la partide politice diferite?
Ceea ce este cu adevărat intrigant este faptul că la Camera Deputaţilor se discută în aceste zile o iniţiativă legislativă semnată Emil Boc, referitoare la acest subiect şi care nu reprezintă altceva decât încercarea de transformare a posturilor de director în posturi aferente funcţionarilor publici; adică se revine la ceea ce era valabil la începutul guvernării PDL. Mai exact: mai bine de un an s-a bătut pasul pe loc, iar ceea ce era înfierat ieri se legalizează astăzi. Partidul Naţional Liberal a luat public poziţie împotriva acestor abuzuri, a sesizat Avocatul Poporului şi a susţinut intrarea în legalitate. Opoziţia noastră a fost, însă, sfidată de Guvern, care a scos pe bandă alte ordonanţe sau decizii împotriva Constituţiei.
În acest context, am o curiozitate: primeşte premierul Boc vreun premiu pentru sfidarea sau reinventarea legii în România? Indiferent de răspunsul domniei sale, îi cer să nu arunce în derizoriu instituţiile noastre, perpetuând haosul creat în ultimul an şi să nu le pună cu orice preţ la jugul PDL. Vreau să ştiu cine va plăti când se va constata că Guvernul a ţinut aceşti directori ilegal în funcţie? Dar pentru celelalte gafe? Dar pentru ordonanţele neconstituţionale? Dar pentru faptul că ne luptăm în continuare cu efectele crizei, în timp ce alte state caută şi găsesc soluţii, altele decât îndatorarea la băncile comerciale?...

Alina Gorghiu, deputat PNL
Telefon : 0722.587.667,
Adresă e-mail : deputat@alinagorghiu.ro,
Adresă blog : www.alinagorghiu.ro

http://www.estiri.ro/imagini/articole/articol_1247146522.jpg
(sursă fotografie: http://www.estiri.ro/stire/magazin/8/17133/alina-gorghiu-sex-simbol-al-pnl/0/)

4 comments:

LuMassa said...

Biblioooooooooooooooooo, ce faci? Eu venii de martisor la tine sa ti aduc un firicel de primavara...sper sa primesti. E cam inorat dar eu m-am delegat de la sine putere sa fiu o raza de soare....dar si ptr nimrod, prietenul nostru, mai mult al tau, deoarece e suparat pe mine rau....stiu eu de cand....campania bat-o vina. Cu respect Lulu.

Bibliotecaru said...

:)
Mulţumesc la fel...
Am şi o horă de mărţişor pentru toţi cei care trec pe la mine.
:)

smoker said...

hai ca m-ai spart cu denumirea pozei.... sex-simbol. hai ma, alta nu gaseai? :))o sa creada unii ca esti indragostit de ea si de aia ... stii tu esti anti totalitarism :))

Bibliotecaru said...

:)
Am luat-o dintr-un articol de presă, nu este denumirea pe care am dat-o eu.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.