01 March 2010

... pleacă... vin


Monitorul Oficial nr.133 de sambata, 27 februarie 2010:

-eliberarea lui Marius Oprea din functia de presedinte exceutiv al IICC;
-eliberarea lui Dinu Zamfirescu din functia de presedinte al INMER ;
-numirea lui Ioan Stanomir in functia de presedinte executiv al IICC+INMER;
-numirea lui Vladimir Tismaneanu ca presedinte al Consiliuuli stiintific al IICCR+MER;

Marius Oprea se aude că ar fi dorit să-l studieze pe preşedintele Băsescu cât de "comunist" a fost. Poate e doar un zvon, poate nu. "Omul" liberalilor.

Cum a ajuns Dinu Zamfirescu preşedinte al INMER (Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc) nu-mi este prea clar... bănuiesc că tot liberal.

Vladimir Tismăneanu şi Ioan Statomir au lucrat prin comisiile prezidenţiale şi sunt, în mod evident, apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu.

Să spun că Ioan Statomir, expert în drept constituţional (ca şi domnul Boc, căci se pare că domnului Băsescu îi plac astfel de experţi), a avut câteva opinii asupra Constituţiei de mai bine tăcea şi rămânea expert (părerea mea de amator)?

"In Constitutie nu exista nici un fel de limitare cu privire la numarul ministrilor interimari care pot functiona la nivelul unui cabinet. Pe de alta parte, eu cred ca la ora actuala, daca acest scenariu s-a realizat, urmatorul pas va fi constituirea unei noi formule guvernamentale, care sa ceara votul de investitura al Parlamentului"

"Chiar daca un partid castiga majoritatea absoluta, optiunea desemnarii persoanei care va deveni premier o are in totalitate presedintele. Partidul poate sa vina cu alte propuneri daca de exemplu prima nu este agreata, dar tot presedintele decide"

Te-ai fi aşteptat de la un expert să ai o părere nuanţată, să explice care este rolul fiecărui prevederi şi, mai ales, să expice spiritul legii... Cele două paragrafe parcă sunt copiate de la TV.

http://www.interesulpublic.ro/articole/big/115_3_5.jpghttp://www.cotidianul.ro/fileadmin/2008/Februarie/14-02-08/25_1.jpg
http://www.evz.ro/imagemanager/images/dinu_zamfirescu.jpghttp://savatie.files.wordpress.com/2009/04/tismaneanu.jpg

(sursa: http://www.interesulpublic.ro/print.php?id=115: http://tismaneanu.wordpress.com/2009/09/09/magma-din-care-se-naste-ura-ioan-stanomir-despre-resentiment/; http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/847228/Liberalul-vandut-de-Ceausescu-pentru--6000-de-dolari/; http://savatie.wordpress.com/2009/04/10/vladimir-tismaneanu-la-europa-libera-despre-fam-revolutiile-sint-momente-poetice/)

6 comments:

nimrod said...

Ar trebui, poate, să mă îngrijoreze că un istoric de calibrul lui Oprea e mătrăşit pe motiv că s-a uitat şi în dosarele cu nişte actuali foşti mai sus-puşi.Promit să mă uit şi eu, când o să am ceva timp, în dosarul lui Leonte Răutu and co si peste lista celor, am înţeles, opt sute, care aveau liber de la Ceauşeşti să călătorească în Vest. Cum însă criza economică, iată, bălteşte, sunt mai curios să aflu ce ne poate aduce în plus un exces de relaţii cu ţara aia producătoare de căţei electronici care se dau pe spate şi spun ma-ma...

Anonymous said...

Fara legatura cu subiectul(dar se pare ca e politie politica).
http://dinscarbadebasescu.blogspot.com/2009/11/doana-vasile-episodul-5-un-cal-troian.html

Bibliotecaru said...

@ nimrod

De la ţara cu căţei
Ce ai putea să ceri, să iei?
Dar sigur în viaţa care vine
Vor vrea şi pielea după tine.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Vă spun sincer că nu am înţeles. Poliţie politică, în înţelesul meu reprezintă o structură de investigaţie de care clasa politică, sau o parte a clasei politice, se foloseşte în interes propriu călcând în picioare şi lege, şi constituţie, şi principii şi tot. Abuzurile (prezumtive) ale unuia şi altuia nu constituie poliţie politică (din punctul meu de vedere), înseamnă doar abuzuri.

Bibliotecaru said...

PS.
Urmărirea domnului Diaconescu ar fi un caz de poliţie politică pentru că aici nu mai vorbim despre un abuz, ci de un sistem.

karina said...

http://i1021.photobucket.com/albums/af335/blondyka_2009/image-46cce68469950b94cf864df64a0b9.jpg

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.