10 March 2010

România, tărâmul alegerii


La doi paşi de baza NATO, tărâmul democraţiei, în ţara domnilor politicieni care continuă să vorbească, sforăitor, cum că România ar fi o ţară democratică... Ce spuneţi, este următoarea ştire credibilă, sau reprezintă imagini care vor câştiga un nou premiu la Cannes? Fluieră bă! N-auzi? Fluieră!


Treizeci de muncitori care lucrau la mai multe ferme din zona localităţii constănţene Mihail Kogâlniceanu erau trataţi precum animalele. Oamenii erau bătuţi la lucru şi înfometaţi. De ani de zile aceştia erau exploataţi ca nişte sclavi pe moşiile patronilor nemiloşi. Dacă încercau să fugă şi erau prinşi, traiul lor era şi mai rău. Unul dintre muncitori au evadat şi au mers la un post de poliţie, unde a povestit coşmarul prin care a trecut. Oamenii legii au făcut o acţiune în forţă în fermele suspecte.


(sursa: http://videonews.ro/action/viewvideo/39588/Muncitori-tratati-precum-sclavii-Batuti-infometati-si-injurati/)

UPDATE:
Ei bine, nu e "ţeapă"...


Data: 09/03/2010 Sursa: IPJ CONSTANTA

În această dimineaţă, peste 200 de poliţişti şi jandarmi au efectuat 14 percheziţii la ferme din Constanţa unde au identificat mai multe persoane care au reclamat faptul că sunt exploatate prin muncă şi lipsite de libertate / Cinci suspecţi reţinuţi de poliţişti şi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, cu sprijinul specialiştilor D.G.I.P.I., au acţionat în această dimineaţă pentru salvarea mai multor persoane exploatate prin muncă la mai multe ferme din localitate.

Astfel, au fost identificate aproximativ 30 de persoane, angajate fără forme legale ca îngrijitori de animale, la ferme de pe raza localităţilor Mihail Kogălniceanu, Târguşor şi Cogealac.

Multe dintre persoanele identificate au reclamat faptul că sunt exploatate şi lipsite de libertate, fiind forţate să-şi desfăşoare activitatea în condiţii inumane. Toate persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa pentru audieri.

La cele 14 percheziţii efectuate (9 percheziţii domiciliare, 2 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, 3 percheziţii la punctele de lucru ale unor ferme agricole) au participat poliţişti de ordine şi siguranţă publică din întregul judeţ, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, specialişti criminalişti, luptători din cadrul G.I.P.N. precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa. În urma acestor activităţi desfăşurate, la spaţiile verificate echipele de control au găsit mai multe documente de identitate care aparţin unor persoane despre care există indicii că, în trecut, şi-au desfăşurat activitatea în condiţii similare părţilor vătămate identificate astăzi de către oamenii legii.

În urma documentării activităţii infracţionale, cinci suspecţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, urmând ca, după administrarea probatoriului în cauză, aceştia să fie prezentaţi Parchetului şi instanţei de judecată cu propuneri corespunzătoare.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

IMAGINI VIDEO
(sursa: http://www.politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=8316)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.