16 March 2010

Pronunţaţi după mine "jumătate de miliard de euro"


NU AŞAAAA...
Trebuie să aveţi un pic de accent marca "business class".
Încă o dată... unu, doi, trei, şiii
"jumătate de miliard de euro"

Se vede că nu aţi avut niciodată în faţă o jumătate de miliard de euro, sunteţi prea jenaţi de sumă... Trebuie să o spuneţi ca şi cum ar fi "un bagatelle". Sunteţi doar un om care manevrează miliarde de euro din vârful pixului. Încă o dată...
"jumătate de miliard de euro"
Hei... acolo în spate... ce faci domnule, mănânci? Păi acum, pe timp de criză, ţi-ai găsit?

Hai să pun ştirea şi pe urmă mai vedem...

MCSI a primit aprobarea Guvernului pentru e-România

Data: 15 martie 2010
București, 15 martie, 2009. Guvernul a aprobat strategia națională e-România, propusă de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Executivul alocând aproape jumătate de miliard de euro pentru perioada 2010-2013.
Astfel, în 2010 vor fi alocați 245.100.000 lei, în 2011 – 714.500.000 lei, în 2012 – 575.800.000 lei, iar în 2013 – 364.800.000 lei.
Strategia națională e-România urmărește modernizarea statului prin informatizarea interacțiunii cu cetățenii și companiile. La nivelul PIB, contribuția și efectele informatizării serviciilor publice se vor cifra la 90 de milioane de euro în 2010 și 190 de milioane de euro în intervalul 2011-2013.
Unitatea de măsură a performanței e-România este timpul cetățeanului: cât de repede se informează, cât de repede primește documentele de care are nevoie și cât de ușor își poate plăti taxele.
http://www.romania.gov.ro/uploads/Clean_Orange/e-romania.png
e-romania va permite cetățenilor să se adreseze unei administrații unitare, acesta găsind răspuns la toate întrebările și solicitările sale fără a mai fi nevoie să se deplaseze la vreun ghișeu. Informațiile se vor transmite electronic între toate instituțiile responsabile fără implicarea cetățeanului, acesta primind doar răspunsurile pe care le caută.
Sistemul de încasare a taxelor și impozitelor se va simplifica, reducându-se astfel evaziunea fiscală. De asemenea, se va ameliora contactul dintre firmele private și stat, iar munca la negru se va reduce datorită creșterii transparenței.
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.
Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu presa al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
(sursa: http://www.mcsi.ro/Minister/Comunicate-de-presa/MCSI-a-primit-aprobarea-Guvernului-pentru-e-Romani)

2 comments:

pescarusul argintiu said...

Am putea exersa, ce-ar fi daca am lua lectii de dictie de la specialistii in arta comunicarii (in caz ca ei ar exista)...
Credeam ca pui la indemana un link audio, sa fie mai sugestiv :)

Bibliotecaru said...

Eu nu am microfoane pe la guvern... Poate au alţii.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.