10 March 2010

În continuare doamna Adina Vălean militează pentru comunicaţii



Adina Valean, impreuna cu reprezentanti ai industriei europene de telecomunicatii, Comisiei Europene si asociatiei consumatorilor incearca sa gaseasca o solutie pentru cresterea calitatii servicillor, stimularii cererii si reducerii preturilor pentru internet si telecomunicatii.

Seminarul organizat de Adina Valean in colaborare cu Asociatia Europeana pentru Concurenta in Telecomunicatii (ECTA) pe 3 martie 2010, s-a bucurat de o prezenta remarcabila.

Experti in domeniul telecomunicatiilor si economiei digitale precum Fabio Colasanti, director general al Directoratului pentru societatea informationala in cadrul Comisiei Europene, Hubertus von Roenne, presedintele ECTA, Pillar del Castillo, eurodeputata care a initiat un raport asupra “agendei digitale”, sau Levi Nietvelt, reprezentantul Asociatiei Europene a Consumatorilor (BEUC) si-au exprimat parerea cu privire la “deficitului competitiv” al economiei europene si rolul comunicatiilor electronice in remedierea acestei situatii.

Pornind de la observatia ca atat consumatorii cat si companiile europene au o oferta limitata de furnizori pe piata de telecomunicatii, platesc preturi relativ mari si de multe ori primesc servicii de calitate indoielnica, s-a subliniat faptul ca este necesara incurajarea competitiei pentru stimularea investitiilor si a inovatiei. Intrucat cota de piata si incasarile noilor jucatori sunt mult mai mici comparativ cu ale “campionilor nationali”, eforturile lor investitionale nu sunt sustenabile. Totodata, lipsa de resurse si dificultatile tehnice intampinate de unele tari europene privind implementarea reglementarilor UE in domeniu, ingreuneaza posibilitatea companiilor din diversele state membre sa concureze la nivel european.

Prin urmare, este un moment crucial pentru liderii in domeniu, care trebuie sa stabileasca prioritatile pentru urmatorii 5-10 ani si o strategie viabila pe termen lung. Modul in care comunicatiile electronice vor fi folosite pentru crearea unei societati interconectate si a unei economii digitale va influenta intr-o mare masura competitivitatea europeana, cresterea economica si crearea de noi locuri de munca.




No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.