12 March 2010

Nu voi, alţii! Nu acum, în 2030!


Este evident că Fondul de Pensii nu se poate susţine după ce este jefuit prin plata spre necontributori. Este evident şi că Fondul de Pensii a fost devalizat prin măriri de pensii în scop electoral. Este evident că soluţia măririi vârstei de pensionare este calea cea mai simplă pentru a susţine pensiile. Ce nu este evident? Purtarea domnul Boc care nu explică toate acestea, ci încearcă să demonstreze cu totul altceva, anume că totul este spre binele oamenilor amărâţi şi domnia sa este un fel de salvator providenţial.

Sindicaliştii au strigat în repetate rânduri "Jos Guvernul, "Demisia!", unul dintre sindicalişti strigând "V-am votat degeaba". Unii dintre protestari au început, la un moment dat, să arunce cu bulgări de zăpadă spre Emil Boc, unul dintre ei nimerindu-l pe un ofiţer SPP, iar altul pe un fotoreporter. În acest moment, sindicaliştii discută cu premierul şi ministrul Muncii.


"Noi nu o să mai apucăm sa ajungem la 65 de ani să ieşim la pensie", i-au reproşat sindicaliştii premierului, referindu-se la măsura Guvernului de a de majora vârsta de pensionare la 65 de ani pentru bărbaţi şi femei. "Măsura va intra în vigoare din 2030. Nici eu nu ştiu dacă apuc pensia", le-a răspuns premierul.


2 comments:

Anonymous said...

sidicate in romania?hai sa fim seriosi!daca aveam lideri de sindicate adevarati,guvernul boc era de mult iesit ,,la pensie,, nu ati vazut cum a iesit boc cu poezia invatata:daca vreti sa se plateasca pensii si salariiin tara asta, trebuie sa...faceti liniste {faci frumos,primesti salar,nu....treaba ta,io nu-ti mai dau}economii sa faca PARLAMENTARII,sugera boculet{no,ca,s asa multi,ca ne trebe,un parlament unicameral,nu-i asa?}vom ajunge sa ne fie dor de ,,partidul-stat,, al lui nastase.

Bibliotecaru said...

Liderii de sindicat nu trebuie să forţeze schimbarea Guvernului, o astfel de situaţie nu poate fi productivă. Liderii de sindicat ar trebui să silească Guvernul să fie incluşi în proiectul guvernamental. Domnul Boc, deşi aparent consultă sindicatele, în realitate nu ţine seama de ele. Nu este normal să ieşi să explici soluţiile pe care le-ai adoptat, discuţiile trebuie făcute în prealabil, pentru a consolida soluţia optimizată prin dialogul cu sindicatele.

Părerea mea.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.