07 May 2011

Demagogia nu salvează România


Multă lume nu înţelege de ce sunt atât de pornit împotriva prezenţei politice a domnului Crin Antonescu. Am mari pretenţii de la domnul Antonescu tocmai pentru că România are nevoie astăzi de partide politice puternice şi mai puţin de oligarhii organizate ca partide. PDL deja a dezvoltat o oligarhie evidentă şi nu mai poate fi recuperat. PSD şi PNL au o şansă de "a face ce trebuie". Dacă aceste partide irosesc această şansă pentru că domnii Ponta şi Antonescu nu se pot ridica la înălţimea aşteptărilor populaţiei, nu numai PSD şi PNL au o problemă, ci întreaga Românie. Până acum România a avut destulă "osânză" economică acumulată pe perioada socialistă, s-au tot vândut fabrici şi uzine, s-au făcut împrumuturi uriaşe, suveranitatea României este mai mult cu numele pentru că un mic funcţionar FMI face ce doreşte din Guvernarea României... În acest moment România trebuie să facă foamea şi să muncească, aproape de sclavie, mai mult de un secol numai pentru a achita factura celor 20 de ani de tranziţie. Orice an de bulibăşeală politică se traduce cu 4-10 ani de muncă silnică adăugată, ca pedeapsă, poporului român. Aş vrea să fiu drăguţ cu domnul Antonescu, cu domnul Ponta, cu domnul Boc, cu domnul Băsescu, cu alţi domni şi doamne... dar nu o pot face în contul viitorului României. Nu pot deci să nu sesizez demagogia de joasă speţă la care domnul Antonescu apelează de oricâte ori deschide gura. Şi cel mai neplăcut este că ascultătorii, în loc să-i arate că nu apreciază acest discurs găunos (cam generalizat în politica românească), strigă cu glas subţire de domnişoară isterizată, la fel ca odinioară la un concert al trupei Beatles.

http://www.emaramures.ro/userfiles/Image/Foto%20Maramures/Politic/alegeri%20partiale%202011/CRIN-IN-BM.jpg
(sursa foto: http://www.emaramures.ro/stiri/48754/ACTUALIZARE-ELECTORAL-Garcea-si-Crin-Antonescu-in-Baia-Mare-pentru-as-i-sustine-candidatii-de-primarie-)


"Nu vom uita ca pe 8 mai, la Baia Mare, va incepe inlaturarea actualei Puteri. Pe 8 mai, la Baia Mare, va fi inceputul sfarsitului tiraniei portocalii. La Baia Mare nu mai pot da (n.r. reprezentantii Puterii) pomeni electorale si nu mai pot minti din usa in usa."

"Vreau sa spun trei cuvinte clare, neplacute, dar adevarate. Astazi ca niciodata ne conduc niste hoti, ne conduc niste mincinosi nerusinati, ne conduc niste oameni care isi bat joc de romani si de Romania. Nu vreau sa explic de ce spun aceste lucruri, pentru ca le stiti. Au furat bani din banii dvs. Au incalcat promisiunile facute in fata dvs. Un singur lucru cred ca ne poate lamuri definitiv. Daca am ajuns ca presedintele sa-si critice poporul si sa-l faca lenes si puturos, atunci inseamna ca nu mai putem continua asa."

El face si un apel catre romani - sa nu se resemneze si sa nu se lase "pacaliti de ideea ca toti cei ce fac politica si candideaza sunt mincinosi, hoti, corupti. Avem oameni pe care trebuie sa-i punem in fruntea noastra prin vointa noastra".

Potrivit presedintelui PNL, Catalin Chereches este "omul potrivit" pentru Baia Mare.

"Votul pentru Catalin Chereches va insemna si semnalul pentru actuala Putere, ca romanii nu sunt prosti, nu sunt lipsiti de discernamant si nu sunt lipsiti de speranta in viitor", a mai spus Antonescu.
(http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-pe-8-mai-la-baia-mare-va-fi-inceputul-sfarsitului-tiraniei-portocalii-1092679)






(http://www.citynews.ro/maramures/video/antonescu-crede-ca-baia-mare-va-da-tonul-schimbarii-13072/)

Nu se poate continua aşa, este prea mult, mult prea mult. Cât timp demagogia va adăuga carcaleţi la nota de plată pe post de vin nobil?

Ce spune domnul Antonescu un pic înainte de acest discurs?



Cică nu vrea să "facă politică" în săptămâna luminată, ca să nu se murdărească... Şi numai ce termină că spune câte ceva despre gogoşile domnului... Cum spunea domniţa cu fustă scurtă? Toată lumea mânuţele suuuuuus! Eeeeeeooooo! Vă simţiţi bineeeee! Bine v-am găsiiiit!

Cum s-a aţinut domnul Antonescu ceva mai înainte de Baia Mare, am văzut mai sus... da mai am o mo(n)stră de abţinere luminată:

(nu ştiu dacă va funcţiona scriptul, dar intraţi pe link pentru a vedea despre ce este vorba http://observator.a1.ro/video/oZxU9JomaT9, http://impreunadamviatapovestilor.a1.ro/news/politic/crin-antonescu-basescu-a-ras-ca-un-nesimtit-105284.html)

Priviţi aceşti tineri care speră că vor avea un viitor în politica românească. Nu merită ei mai mult decât discursuri demagogice?

http://www.rasunetul.ro/files/images2/P050511_13.30_%5B01%5D.preview.jpghttp://www.rasunetul.ro/files/images2/P050511_14.33_%5B01%5D.img_assist_custom.jpghttp://www.rasunetul.ro/files/images2/P050511_14.32.img_assist_custom.jpghttp://www.rasunetul.ro/files/images2/P050511_14.36_%5B01%5D.img_assist_custom.jpghttp://www.rasunetul.ro/files/images2/P050511_14.37.img_assist_custom.jpg
(sursa: http://www.rasunetul.ro/delegatie-tnl-bistrita-nasaud-la-baia-mare)

6 comments:

marius said...

Nu numai ca demagogia lui Ponta -Antonescu nu salveaza Romania,dar nu cred ca speranta poate veni de la partidele acestea vechi,arhicunoscute ,care de 21 de ani se tot rotesc intre ele si care functioneaza ca niste organizari (nu organizatii) tribale ,diferenta e ca in loc sa se inchine la diferite totemuri ,se inchina la zeul banilor.Problema mare insa ,este ca aceste partide vechi ce si-au traiat traiul si-au mancat malaiul si ne-au aratat ce pot in 21 de ani si ce societate au creat ,una in care valoarea e un defect (ma refer indeosebi la PSD),deci problema e ca aceste partide nu pot genera ceea ce asteptam de fapt ,adica altfel de comportamente, altfel de atitudini ,competenta,oameni onesti dupa cum bine se vede.
Nu stiu cat e de bine sau nu ,dar poate o solutie ar fi sa apara cat mai multe partide ca alternativa la aceste partide vechi expirate care vand doar iluzii si genereaza atata anormalitate in societate in toate domeniile prin modul in care ele functioneaza si ce personaje non-valori promoveaza.Poate intr-o paleta mai variata de partide (chiar 10-15) opiniile,crezurile oamenilor se vor regasi mai bine.Desigur conditia ar fi ca aceste partide sa nu copieze atitudinile,comportamentele,tiparele,genul de oameni pe care-i promoveaza partidele vechi.Daca aceste partide ar avea la baza intentii bune,oameni onesti,competenti, corectitudine in relatia cu membrii,simpatizantii,cetatenii si ar functiona intr-adevar ca organizatii ,cred ca ar fi bine pentru insanatosirea societatii si readucerea ei incet ,incet la normalitate.Insa daca incearca doar sa triseze electoratul ,propulseaza la fel acelasi gen de personaje,vor fi la fel de surde si mute ...nu se vor constitui intr-o solutie pentru societate si pentru scopul de a genera un alt tipar de politician si de clasa politica in general.

Bibliotecaru said...

Problema nu este cu partidele în sine, ci faptul că partidele nu sunt politice ci de interese.

Partidele din România nu răspund cerinţelor. Partidele politice au un înţeles şi un scop foarte exact. Acesta este definit, succint, de Constituţie şi Legea Partidelor Politice.

Constituţia:
ARTICOLUL 8
Pluralismul si partidele politice
(2) Partidele politice se constituie si îsi desfãsoarã activitatea în conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetãtenilor, respectând suveranitatea nationalã, integritatea teritorialã, ordinea de drept si principiile democratiei.


Legea nr.14 din 9 ianuarie 2003 a partidelor politice:
Art. 1. - Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie. Ele sunt persoane juridice de drept public.
Art. 2. - Prin activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participă cu candidaţi în alegeri şi la constituirea unor autorităţi publice şi stimulează participarea cetăţenilor la scrutinuri, potrivit legii.
Art. 3. - (1) Pot funcţiona ca partide politice numai asociaţiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, şi care militează pentru respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale.
(2) Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activităţi pe care le organizează, încalcă prevederile art. 30 alin. (7), art. 37 alin. (2) sau (4) din Constituţie.
(3) Este interzisă afilierea partidelor politice la organizaţii din străinătate, dacă această afiliere încalcă valorile prevăzute la alin. (1).
(4) Partidele politice nu pot organiza activităţi militare sau paramilitare şi nici alte activităţi interzise de lege.

Bibliotecaru said...

Partidele politice din România nu sunt politice.

Caracterul politic din partide este dată de doctrina partidului, cea care oferă predictibilitatea actului politic şi coerenţa între diferitele măsuri politice

Bibliotecaru said...

Partidele politice din România nu au o structură democratică. Structura democratică a unui partid este dată de faptul că şeful organizaţiei locale, judeţene, naţionale este ales pentru a deservi voinţa politică a simplilor membri de partid, cei care exercită alegerea. Dimpotrivă, la noi preşedintele şi un grup restrâns de oameni hotărăsc ce anume va face partidul şi aceştia înlocuiesc actul de exprimare a voinţei politice a tuturor membrilor de partid. Cine nu este de acord cu ceea ce se hotărăşte la centru, este exclus.

Bibliotecaru said...

Partidele Politice din România nu deservesc democraţia.

De ce? Pentru că în democraţie poporul ia hotărârea actului de guvernare şi partidele politice nu fac altceva decât să aleagă calea prin care ţintele sunt atinse. La noi poporul oferă un vot în alb, pentru că nu ştie ce va făcea în mandatul său parlamentarul sau preşedintele, după care aceşti fac ce doresc fără să dea socoteală nimănui de ceea ce fac.

Bibliotecaru said...

PNL, PSD, PC, PNŢ sunt partide vechi în istoria României. Problema nu este în faptul că aceste partide merg prost, ci că spiritul PCR trăieşte în toţi cei aflaţi în vârful acestor partide. Supravieţuieşte preşedintele de partid omnipotent şi atoateştiutor, preşedintele de partid autoritate a partidului, preşedintele de partid care se simte obligat să ofere linii directoare tuturor membrilor de partid.

Noi nu avem nevoie de mai multe partide, sunt şi aşa foarte multe. Avem nevoie de alt tip de politician. Numai că alt tip de politician trebuie totuşi format undeva, de cineva... Iată de ce prima urgenţă ar trebui să fie şcoala politică.

Un partid care să aibă o minimă acoperire naţională trebuie să aibă minimum 100 de mii de membri de partid. Fără acest număr minim de membrii, nici nu se pune problema că un partid poate accede la Parlamentul României. Nici aşa nu este sigur succesul, dar fără 100 de mii de membrii nu are nici o şansă. 15 partide noi ar însemna cel puţin un milion jumătate de noi membri de partid, adică un număr imens. Eu cred că ar trebui început cu 100 de mii de români apolitici care să supună o presiune peste partidele existente ca să se reformeze şi să capete eficienţă socială.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.