26 May 2011

Ştiri despre nimic


Nu l-am ascultat pe domnul Băsescu la postul de radio şi nici pe domnul Boc la Realitatea TV. Mi-am zis... hai să vedem ceva ştiri pe această temă. Am pus deci pe Google "Boc", am dat pe "Latest" şi... am obţinut numai aberaţii. Am adăugat lângă Boc şi un Emil... Lucrurile au început să stea ceva mai bine. Brusc am simţit însă aşa o greaţă să deschid acele link-uri încât m-am gândit că mai bine încerc cu domnul Băsescu... Aici mi s-a făcut o greaţă încă de dinainte de a apuca să apăs pe butonul de Search...

Hmmmm, ce să fac. Să caut ştiri fără Boc, fără Băsescu... Ştiu caut "nimic". Şi chiar nu am găsit nimic. Nu este bună această strategie... "ştiri despre nimic"...


1.
Stiri | Stiri Online | Stiri Video | Stiri Mobil | Sport | Politica
- [ Translate this page ]
26 Mai 2011 ... Cotidianul - Stiri de ultima ora, Online, Video, Mobil, ... Jaful de la CNADNR continuă: 1,2 milioane euro într-o singură zi pentru nimic ...
www.cotidianul.ro/ - 7 minutes ago
2.
Ziarul - Gazeta Sporturilor, Pandurii vor să se întărească şi să ...
- [ Translate this page ]
26 Mai 2011 ... 10 noi stiri, click to refresh ... Cele mai citite stiri ... Au fost doar întrebări, însă nimic concret. ...
www.ziare-romanesti.info/stire/pandurii-vor-sa-se-intareasca-si-sa-atace-locurile-fruntase-la-anul;... - 8 minutes ago
3.
OAMENI FAPTE INTAMPLARI
- [ Translate this page ]
26 Mai 2011... dar nu este nimic rau in a astepta un an sau doi, ... Din 2007, transmite stiri de ultima ora din toate domeniile pentru utilizatorii de ...
oamenifapteintamplari.blogspot.com/ - 10 minutes ago
4.
Stiri Auto - Cele mai noi si fierbinti stiri din industria auto ...
- [ Translate this page ]
Stiri Auto. Descopera ultimele modele auto lansate, test drive, concept car-uri, ... Stiu, nu ati inteles nimic despre subiectul acestui post. ...
www.4tuning.ro/auto/ - 10 minutes ago
5.
Fiscalitatea.ro - Codul Fiscal 2011, Legislatie comentata, Solutii ...
- [ Translate this page ]
26 Mai 2011 ... Ultimele stiri. 22-12-2010. Guvernul anunta ca va scadea CAS-ul ..... carti la pachet cu ziarele | Nimic nu se pierde, totul se transforma! ...
www.fiscalitatea.manager.ro/ - 10 minutes ago


Asta este, ştiri despre fiscalitate... adică ştiri despre nimic. OK

Aşa am ajuns la http://www.fiscalitatea.manager.ro/deficitul-bugetar-strunit-eficient-2046/

Deficitul bugetar a scazut la nivelul de 4,4 miliarde de lei dupa primele 4 luni ale anului. La finele lunii aprilie deficitul era de 0,8% din PIB, fata de 1% din PIB la sfarsitul primului trimestru. Aceasta evolutie favorabila, care se traduce printr-un surplus de peste 800 milioane de lei in aprilie, se explica prin reducerea cheltuielilor de capital, a celor de personal si a subventiilor.

"Pe fondul cresterii incasarilor si a mentinerii cheltuielilor in limitele programului anual, in luna aprilie s-a inregistrat un usor execedent de 829 milioane lei", se arata intr-un comunicat al MFP.

Cheltuielile bugetului general consolidat au scazut in primele 4 luni cu 3,6%, la 62,4 miliarde de lei, desi cheltuielile cu bunuri si servicii au crescut cu 8,3%, la 9,35 miliarde de lei, ca urmare a platilor din fondul de sanatate pentru servicii medicale si medicamente.

Totusi, cheltuielile de personal au scazut in primele 4 luni cu 19,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 12,8 miliarde de lei, subventiile s-au redus cu 22,7%, la 2,3 miliarde de lei, iar costurile cu asistenta sociala s-au diminuat cu 3,3%, la 22,7 miliarde de lei.

Si cheltuielile de capital (principalele cheltuieli de investitii) din primele 4 luni au fost mai mici decat cele din perioada similara din 2010, cu peste 15%, situandu-se la 3,8 miliarde de lei.

Platile pentru proiectele finantate din fonduri UE au crescut cu 28% fata de martie si cu 62% fata de primele 4 luni ale anului 2010, la 2,87 miliarde de lei.

Per total, cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost pe primele patru luni in suma de 8,3 miliarde lei, fata de 8 miliarde lei in anul precedent, influentate exclusiv de absorbtia mai buna a fondurilor europene.

Cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 33,4%, la 2,77 miliarde de lei, ca urmare a datoriei contractate pentru finantarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti si a celor curente.

Pe de alta parte, veniturile la bugetul general consolidat au totalizat in primele 4 luni 58 miliarde de lei, in crestere cu 10,3% fata de perioada similara a anului precedent. Aceasta crestere s-a datorat in principal plusului de incasari din TVA (35,6%) si din accize (24,3%), pentru care cotele de impozitare au fost majorate.

Cum adică "a scazut la nivelul de 4,4 miliarde de lei dupa primele 4 luni ale anului." Păi cât era deficitul ca să scadă la 4,4 miliarde?

Ia să caut eu Legea bugetului de stat...
Legea bugetului de stat pe anul 2011

Art.2. - (2) Bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de
80.802,1 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 108.481,9 milioane
lei, cu un deficit de 27.679,8 milioane lei.


27 miliarde de lei... aproape 28 de miliarde de lei la 80 miliarde venituri. Cum vine asta, 1/4 din buget vine din altă parte, 25 la sută din banii de la buget nu sunt produşi... Bre, maestro, să nu-ţi vine să dai cu proteza de pământ, că oricum nu prea mai ai ce să mesteci cu ea...? Şi are logică, căci 4,4 miliarde pe patru luni, pe 12 luni ar veni cam 18%, deci respectă ordinul de mărime.

Dar nu, că sunt masochist...
Bugetul general consolidat 01.01-30.04.2011

VENITURI TOTALE 24,6 miliarde lei
CHELTUIELI TOTALE 31,2 miliarde lei
=============================
Deficit: 6,6 miliarde lei

Asta la bugetul de stat... căci la consolidat avem

VENITURI TOTALE 58 miliarde lei
CHELTUIELI TOTALE 62,4 miliarde lei
=============================
Deficit: 4,4 miliarde lei

Da domnule, "se pupă" cu ce se spune prin fiscalitatea.ro

Şi totuşi, dacă la bugetul consolidat deficitul este mai mic decât la bugetul de stat... ce e pe plus?

Bugetul centralizat al unităţilor administrativ teritoriale.

VENITURI TOTALE 13,8 miliarde lei
CHELTUIELI TOTALE 15,8 miliarde lei
=============================
Excedent: 2 miliarde lei

Evrika!

Hmmmm, ce înseamnă asta... Bugetul centralizat al unităţilor administrativ teritoriale... adică cum?

Adică cum vine asta, Bugetul centralizat al unităţilor administrativ teritorial, în loc să ia de la Bugetul de Stat, dă bani? Chiar o ştire despre nimic...

2 comments:

Anonymous said...

@bibliotecaru

NU TE APUCA GREATA CAND VEZI ABERATIILE LUI porumbacu repetentu ?
SAU MANEVRELE UNUI TURNATOR DOVEDIT NUMIT felix ?
ESTI DILIU PRETENE ?

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Până una-alta, nu vorbăria lor mă afectează ca cetăţean. Ei vorbesc pe timpul lor, alţii vorbesc pe timpul şi buzunarul meu, ca cetăţean. Când se va schimba roata alternanţei la "putere", am să merg şi eu cu critica spre noua "putere".

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.