24 May 2011

Ingerul a alergat


Nea Fănuş s-a obligat să devină memorialistic. Astfel mi s-a mai tăiat o rădăcină a trunchiului ceea ce sunt.


(http://www.trilulilu.ro/pimenus/a4fda58609c1a4)

Încă o dată Gheorghe Bunea Stancu are dreptate... Cum ştie politica să scuipe pe constituţia şi firea acestui popor!

Pe scurt, scriitorul Fănuş Neagu şi-a donat casa părintească, din comuna Grădiştea, Consiliului Judeţean Brăila. S-a hotărât că această casă să devină muzeu şi, ca atare, că trebuie renovată. De aici un scandal. Mai pe larg, puteţi afla amănunte pe... 80.000 de lei, reabilitarea casei scriitorului Fănuş Neagu!

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110510_0444/15.jpg
(sursa: http://www.adevarul.ro/locale/braila/SCUMP-_Casa_scriitorului_Fanus_Neagu-reabilitata_cu_80-000_lei-_-Daca_ar_fi_fost_dupa_mine-nu_le_dadeam_niciun_ban-_Oricum-pana_o_inauguram-devine_casa_memoriala-este_declaratia-_soc_a_presedintelui_CJ_0_478152620.html)


Domnul Gheorghe Bunea Stancu a dorit probabil să facă un spirit de glumă relativ la acestă situaţie şi a spus:
„Dacă era după mine, nu le dădeam niciun leu. Că eu vreau să ţin banii la mine. Nu ştiu dacă-i mult sau puţin, n-am văzut devizele. O reabilităm şi o predăm Consiliului Local Gradiştea s-o administreze. O facem memorială, până o inaugurăm, oricum devine memorială"

Bre măi nea... glumeşti cu rădăcinile poporului român.

Poporul român...
Parcă văd că în timp ce toţi lăcrimează discret pe la TV unii îşi freacă mâinile că s-a eliberat un loc în Academia Română.

Dincolo de momentul de furie...



Maestre, Dumnezeu să te ierte! Şi pune o vorbă bună şi pentru noi, cei ce vom veni curând, să ne odihnim împreună la o şuetă.

2 comments:

pescarusul argintiu said...

Mana sa plina de har scria cu emotie in clipe de rodnice marturisiri:
„...eu cred în bucuria cuvintelor, în roadele împerecherii lor neaşteptate şi niciodată în forţa lor de convingere. Rareori în viaţă, în afară de Dumnezeu, pe scriitor îl mai ajută altcineva. Am iubit de când mă ştiu lectura, literatura de ficţiune, cuvintele. Ele, cuvintele, scapără năucitor la fiecare nouă descoperire de sensuri. În această privinţă limba română cunoaşte iluminări înfricoşător de frumoase.”
Dumnezeu sa-i ocroteasca lumina sufletului!

Bibliotecaru said...

Dumnezeu să-l ierte!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.