18 May 2011

Marfă "Chinezească"



(http://webtv.realitatea.net/actual/scandal-cu-spioni-la-iasi-sefii-cj-interceptati-la-serviciu)

Privesc la cei adunaţi în studiourile TV că nu pricep cum de era camera video zidită...

Păi nu era zidită de tot, era lăsata acolo o găurică cât una de ac.

Să luăm un exemplu (nu este chiar acela din imagine, dar este extrem de asemănător)

http://www.szkws.com/pro/upload/32200944821.jpg


The World s Smallest Wireless Color Pinhole Camera with Audio, it s so small you can hide anywhere! It is easy to setup and simple to operate. Everything you need is included! ...just hook it up to your TV and/or VCR, and you are ready to go! Whether you are an investigative professional, a weekend surveillance enthusiast, or just looking for a little security or reassurance, It is perfect for the job!

Features

CMOS color / 2.4 GHz / wireless/Audio.
Frequency contorl: adopt CPU frequency lock the wreath to control, with high frequency stability.
Rule:PAL/CCIR NTSC/EIA.
Effective picture element :PAL:628x582 NTSC:510x492.
Horizontal definition :380 Line.
Minimum Illumination: 3 Lux.
Scan Frequency: PAL / CCIR: 50Hz, NTSC / EIA: 60Hz.
Sensitivity: +18DB - AGL ON-OFF.
Output power: 50 - 300mW .
Distance: 10 - 100M .
Electric power: DC5V .
Current: 200mA.
Power Consumption: <= 640mW.
Size:22 x 22 x 18mm.

Am dat datele pentru a se vedea că raza de acţiune este nu prea mare. Cel care înregistra era foarte aproape de Consiliu Judeţean, pentru că acei 10-100M este o variaţie strict legată de faptul că semnalul trece sau nu trece prin pereţi.

Este interesant de ştiut cam cât ar putea fi autonomia.

4 comments:

Anonymous said...

A observat pe dracu', i-a spus soptit o pasarica.
Si totusi celalalt capat al cablului unde se oprea si ce era acolo?

Bibliotecaru said...

@ epolitikon
După cum vedeţi, prima parte, cea care s-a văzut şi pe film, este senzorul camerei. Firul se prelungeşte într-o cutie, care este partea electronică a dispozitivului, inclusiv locul unde se pune bateria şi emiţătorul... terminat cu o antenă. Probabil că firul dintre dispozitiv şi cameră a fost prelungit, pentru că am văzut cum firul avea o zonă de bandă izolatoare. Bănuiesc că acea cutiuţă stătea în spatele tocului uşii (dacă aţi observat, era o uşă nouă iar tocul nu era prea potrivit la colţ, avea un rost prea proeminent), acolo unde, de obicei, este o umplutură cu poliuretan.

De asemenea, când camera se apropie, puteţi observa diferenţa dintre zugrăveala originală şi cea aplicată (spre tocul uşii există o fâşie mult mai albă din zugrăveala veche). Deşi din filmarea în plan general nu prea se vede, diferenţa este destul de evidentă în acel cadru.

Dubios este însă că acei domni s-au abţinut să sape în tencuială până a venit presa. Şi mai dubios este calitatea jalnică a filmării, prea slabă şi pentru o filmare cu telefonul mobil.

Anonymous said...

Tehnic nu ma pricep la astea dar intreb si eu, niste microfoane nu erau mai usor de instalat si de ascuns? Trebuia neaparat sa fie si partea video inclusa in spionaj?

Bibliotecaru said...

Înregistrarea video nu este doar mai credibilă (dar fiind că surprinde şi identitatea), dar şi cu un impact mai mare la televiziuni... :D

Dacă lucrarea era bine executată, mă îndoiesc că cineva putea să descopere o găurică cât gămălia unui bold. Pentru audio, se putea asculta direct pe celularul lor.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.