10 May 2011

Pe cine mai daţi vina, domnule preşedinte?


Domnule Băsescu, visaţi noaptea toţi aceşti soldaţi pe care i-aţi trimis la moarte?

Sigur, nu sunt absurd. Înţeleg obligaţiile care ne revin din faptul că România este membră a NATO. Dumneavoastră însă, din 2004, sunteţi şeful CSAT şi comandantul forţelor armate. De dumneavoastră depindea trimiterea soldaţilor în Afganistan echipaţi corespunzător şi cu maşini de luptă capabile să înfrunte exact problemele din acel teatru de război (care să funcţioneze în condiţiile temperaturilor extreme, nisip şi detonări de bombe artizanale). Am primit, din milă pentru soldaţi români omorâţi din cauza lipsei de tehnică militară, nişte maşini de lupte mai performante de la americani şi spanioli... Ei simt o strângere de inimă atunci când românii mor lângă ei pentru că preşedintele României nu se îngrijeşte să le asigure o şansă în plus.

Soldaţii României sunt martiri pentru că nu au murit de pe urma schimburilor de focuri, aşa cum şi-ar imagina cineva într-o viaţă de militar şi exerciţiul serviciului într-un teatru de operaţiuni. Soldaţii României mor pentru că nu au maşini de luptă care să-i apere.

Domnule Preşedinte, chiar nu vă simţiţi deloc vinovat? Trântiţi câte un mesaj de condoleanţe şi gata?


(sursa: Autor Sorin Lupsa / Administraţia prezidenţială)


E comod scaunul acela, domnule preşedinte, nu ţâţâie de grija că are sub el o bombardea artizanală pusă de nu ştiu ce afgan ce nu mai suportă Afganistanul în regim de ocupaţie. Nu vă pasă pentru că sunteţi apărat de SPP şi sunteţi 100% în siguranţă, nu vă interesează că astăzi aţi citit un comunicat ce vă anunţa un deces pentru că "asta este treaba lor, să moară". Sunteţi chiar atât de cinic, domnule preşedinte?

Un alt militar roman a murit in Afganistan
Scris de: Romania International

Caporalul Catalin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, si-a pierdut viata in aceasta dimineata, in jurul orei 06.00 (ora Romaniei), in Provincia Zabul, Afganistan.

In timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv. In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav ranit, fiind transportat de urgenta cu un elicopter la Spitalul Militar din baza Lagman. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Marinescu a decedat.

Militarul, in varsta de 28 de ani, era necasatorit.

http://www.romaniainternational.com/wp-content/uploads/2011/05/273-300x225.jpg
(sursa: http://www.romaniainternational.com/externe/un-alt-militar-roman-a-murit-in-afganistan-15843)

Domnule Băsescu,
Dacă doriţi să captaţi ceva avantaje în politica externă prin intermediul soldaţilor români trimişi în teatrele de război, măcar faceţi din dotarea lor un obiectiv principal al ministerului apărării.

2 comments:

Antiignorantu said...

daca se aplica ipafas10 nu era nevoie de atata protectie antitero !!! deci ia vezi ce face opozitia

Bibliotecaru said...

Opoziţie la ce? La binele armatei române?

PS.
Pentru cine nu citeşte blogul domniei voastre este bine de spus că
IPAFAS10 = impozitarea puternică a averilor făcute din afaceri cu statul

Sigur, eu aş fi spus "Supraimpozitarea căpuşării", dar şi aşa e bine... :D

Numai că, vedeţi dumneavoastră, o astfel de lege ar conduce la alte abuzuri, pentru că s-ar putea ca unii să fie impozitaţi mai puternic decât alţii, s-ar putea ca cineva să ajungă în poziţia de a decreta care afacere este cu statul şi care nu, în sfârşit, s-ar putea ca nimeni să nu mai vrea să facă afaceri cu statul... Aceste consecinţe nu sunt deloc bune. Eu cred că este îndeajuns să se aplice legea într-un mod corect, coerent şi echidistant.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.