14 May 2011

Radu F Alexandru recunoaşte, cu subiect şi predicat, că în PDL e dictatură


Domnia sa a făcut acest lucru la emisiunea "Foc încrucişat: Cine va conduce PDL?", TVR, 13 May 2011, ora 22:18 (http://www.tvr.ro/articol.php?id=103262).






(sursa: TVR http://www.tvr.ro/articol.php?id=103262, www.tvr.ro/files/90952.flv)
Vă invit să urmăriţi cu atenţie interviul acordat de Radu F. Alexandru, pentru a citi printre rândurile discursului de partid... Este extrem de interesant, mai ales de la minutul 13 încolo.

Recunosc că am fost deranjat acum un an sau doi de domnul Radu F. Alexandru pentru că a dat deseori semne că este unul dintre acei susţinător fără rezerve ai domnul Traian Băsescu. Ieri, acest domn, a dat semne că poate să gândească de unul singur şi, în ochii mei, şi-a recâştigat, timid, statura intelectuală. Nu apăr poziţia domniei sale, apăr dreptul ca domnia sa să gândească şi să vorbească cu aportul propriu, să părăsească statutul de "răspândac" atât de specific partidelor cu structură şi organizaţie dictatorială (non-democratică).

PDL este un pic condamnat, orice preşedinte ar fi ales, partidul se va duce la fund. PDL ar avea nevoie de un preşedinte care este în afara "găştilor" şi "bisericuţelor", tocmai pentru a reforma partidul spre democraţie şi demolarea grupărilor de interese. Privesc cum PDL face exact acelaşi greşeli ca şi PNŢ-CD.

PS.
Se spune că numele care circulă pentru a lua locul domnul Boc la cârma Guvernului este... dl. Mihai Tănăsescu. Să ne reamintim totuşi de legătura lui Mihai Tănăsescu cu Comisia Trilaterală... nu de alta, dar să nu ne mirăm apoi privind la ceea ce se întâmplă.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.