15 August 2011

De ce nu se întlnesc tinerii din PNL la bibliotecă?


Observând astfel de manifestări nu pot decât să mă gândesc la motivaţia unui tânăr de a activa în TNL.



În cea de a doua parte văd mămici cu copii de mână. Oare acei copii au o vină şi sunt obligaţi să vadă duduiţe care zgâlţâie de mama focului numite părţi anatomice? Dacă mă întreba cineva acum cinci minute, aş fi spus că e ilegal să laşi domnişoarele "cubiste" să se manifeste în locuri în care au acces copii... dar cum legea se schimbă de la o zi la alta...

Când liderii PNL spuneau că doresc o altfel de politică decât cea practicată de PSD, nu mă gândeam că vor înlocui petrecerile cu Puşca şi Cureaua Lată sau Dansul Pinguinului cu aceste petreceri RAVE.

Imaginea unui politician serios începe cu un birou în spatele căruia se află o bibliotecă cu minimum o mie de volume, dar şi, ca manifestare, cu un limbaj parcimonios dar expresiv, scriitoricesc şi raţional. Imaginea unui politician neserios este legată de maşini, vile, cluburi, "gagici", afaceri... discurs virulent şi un limbaj care nu comunică nimic altceva decât înrăire.

Chiar nu se mai trezeşte nimeni în ţara asta? România nu mai are nici un fel de erou? Am ajuns în stadiul în care banul şi hedonismul înlocuieşte morala şi bunul-simţ? Eu nu-mi recunosc apartenenţa la o astfel de ţară, eu mă trag din ţara în care ţăranul se închină, de trei ori pe zi, la icoanele de pe peretele dinspre răsărit, şi care porneşte la muncă spunând Doamne Ajută!

7 comments:

Daliana Pacuraru said...

Cred ca si eu voi lua drumul muntelui sau a strainatatii....nu mai recunosc in tara asta nimic din ceea ce imi era familiar!
Haos, dezmat, hotie...
Ce va mai fi?

nimrod said...

:))))

Bibliotecaru said...

Nu avem voie să renunţăm la România. Ţara nu are nici o vină. Avem o moştenire de apărat.

Aura Vasile said...

@Bibliotecaru

Nu spun nimic mai mult, va reamintesc doar un post de la mine de pe blog unde redam niste replici dintr-un anume film.

Bibliotecaru said...

Da, din păcate.

ikinga said...

Mi-e jena de ceea ce vad. Oare chiar atat putem? M-am retras intr-o tara in care la putere este un anume Berlusconi, stiti si voi cred ce magarii face, dar macar aici lumea, marea majoritatea, lucreaza de dimineata si pana seara si exista un anume bun simt si respect.
Poate ar trebui sa nu mai dam atata vina pe altii, pe cei de la conducere, nu e numai vina lor, ar trebui sa ne uitam putin in jurul nostru si sa ne facem un examen de constiinta.

Bibliotecaru said...

Sigur, este şi vina noastră, numai că reprezentanţii noştri ar trebui să ghideze bunul-simţ al cetăţenilor şi nu nesimţirea. La noi nu sunt alergaţi hoţii, ucigaşii, clanurile mafiote, tâlharii... ci chiar victimele.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.