09 August 2011

Un eveniment tragic face radiografia societăţii româneşti


Iată evenimentul tragic.
Dj-ul din Tulcea, care a fost batut sambata noaptea de un fost luptator K1 si a ajuns in coma de gradul 4 la spital, a murit marti la Spitalul Floreasca din Capitala, anunta Antena 3.

Tanarul a primit un pumn si a cazut, lovindu-se la cap de o bordura.

Un fost luptator K1 a batut un DJ, in Tulcea - tanarul este in coma de gradul 4

Totul pare sa fi fost o razbunare a unui fost jucator de fotbal de la Otelul Galati, nemultumt ca fusese dat afara din clubul in care lucra tanarul care a murit.

Dj-ul se indrepta spre casa cu doi prieteni, moment in care au fost luati la bataie de fostul luptator de K1.
(http://www.ziare.com/stiri/morti/dj-ul-din-tulcea-batut-de-un-fost-luptator-k1-a-murit-1112992)
Citind aceste rânduri nu se poate să nu ai impresia unei Românii de zi cu zi. Astfel de evenimente sunt peste tot, oriunde te-ai uita, din păcate moartea unui om în urma unui conflict stupid nu mai reprezintă o ştire.

Să recapitulăm.

1. Un tânăr, ce până nu demult era un sportiv la un club de fotbal, a dorit să se îmbete suplimentar.
Aici ar trebui defalcată realitatea. Mai întâi ar trebui vorbit despre faptul că tânărul era un fost fotbalist. Societatea românească acordă prea multă atenţie fotbaliştilor, fie ei şi foşti. Sunt oameni care au bani, au succes, sunt cunoscuţi naţional şi mai ales local, au impresia că totul li se cuvine şi, mai ales, se simt viaţa în cluburi ca la ei acasă. Oamenii de astăzi nu-şi mai iau exemplele de urmat din rândul preoţilor, învăţătorilor şi profesorilor, savanţilor, geniilor... ci mai mult îşi îndreaptă aspiraţiile spre copii de bani gata, fotbalişti, manelişti, membrii clanurilor mafiote... Deşi morala este un instrument al societăţii, legile moralei nu mai funcţionează în societatea românească.
Apoi ar trebui să vorbim că legea spune că un om aflat în stare de ebrietate nu ar mai trebui să fie servit suplimentar cu alcool. Legea 61/1991 (republicata 2011), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice spune aşa:
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
22) servirea cu bauturi alcoolice, in localurile publice, a consumatorilor aflati in vadita stare de ebrietate, precum si a minorilor;
Dacă fostul fotbalist era deja în stare de ebrietate, servirea sa cu alcool ar fi fost deci împotriva legii.

2. Tânărul fotbalist apelează la prieteni să se răzbune în urma conflictului. Aici situaţia este propulsată spre înălţimile absurdului de teribilism. Teribil este că tânărul fotbalist se gândeşte că este deasupra tuturor şi ajunge la concluzia că este îndreptăţit la o astfel de răzbunare.

3. Prietenii, printre care şi tânărul fost luptător de K1, acceptă să participe la această răzbunare, intrând şi ei în acelaşi absurd al teribilismului.

4. Fostul luptător de K1, păţeşte ceva nedorit, mai mult decât ar fi vrut să se întâmple, pentru că nu intenţionase să-l aducă pe tânărul DJ în comă.

5. În sfârşit, toată situaţia conduce la dosare penale, pentru că teribilismul trebuie să se şi încheie.

Cum se simte fostul luptător de K1 ştiind că va ajunge în puşcărie pentru că a vrut să ajute un prieten să se răzbune fizic pe cineva pentru că nu a primit mai multă băutură într-un club (desigur, asta reprezentând o ofensă în opinia fostului fotbalist)?

Dacă priviţi în jur, o situaţie asemănătoare se găseşte la tot pasul în societatea românească şi tocmai asta semnalam, similitudinea în gândire. Priviţi preşedintele care se răzbună pe cascheta poliţiştilor aruncată în curtea palatului său cotrocenist, priviţi prin partidele politice cum se duce jocul răzbunării personale, priviţi cum suferă România numai pentru a satisface ambiţia a poate 1000 de oameni... Priviţi la vecinul, la ruda, la aproapele domniilor voastre şi veţi recunoaşte aceste mecanisme absurde de raţiune non-socială.
Gheorghe Florescu - Comentariu Pumnii mei minte nu are


PS.
În comentariu nu am identificat Buldogul... dar cred că toţi ştim cine este Buldogul în politica românească :D Nu-i aşa?

7 comments:

Anonymous said...

Eu am fost mereu un sustinator al pedepsei cu moartea. Din pacate lumea a devenit prea civilizata.
Ce mai poti astepta (ca societate) bun de la indivizi ca astia?

Bibliotecaru said...

Pedeapsa nu va construi civilizaţia ci mimarea civilizaţiei. Civilizaţia va veni numai şi numai prin educaţie. Cât de mult ar conta ca toţi părinţii din România să-şi înveţe copilul să cânte la un instrument de muzică clasică!

Anonymous said...

De acord ca educatia e fundatia dar pana acolo, incepi cu aplicarea unor pedepse aspre. E prima etapa :). Intai tai capete (care oricum fac umbra pamantului de pomana pentru ca asa sunt unii, accidente genetice) si dupa ce canta toata lumea la harpa, vioara si pian, scoatem si pedeapsa cu moartea. Fara glume...

Anonymous said...

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/brancardier-injunghiat-de-un-barbat-la-cluj-lama-cutitului-i-a-ajuns-la-plaman.html

Alt exemplu nefericit...

Bibliotecaru said...

Cred că tot o eroare de sistem.

nimrod said...

Biblio,

În spiritul comentariilor de mai sus:
Duminica trecuta, dupa-amiaza, un derbedeu dintr-un grup de trei ţigani cam de calibrul şi aportul social al lui Bercea Mondialul au aruncat cu o piatra în soţia mea, care se intorcea linistita de la serviciu, dupa ce facuse banii din care sa-i ia Boc impozitul pe care sa-l dea sub forma de ajutor social ţiganilor distrofici de atâta stat degeaba în aşteptarea alegerilor. Soţia mea, din fericire, doar uşor ranita, a chemat poliţia şi uite-aşa, ne-am facut noi duşmani în etnia cu pricina, dupa mafiotul next-door de care v-am mai spus. Vazând şi ce se întâmpla în Anglia, eu cred ca noi, astilalti, fraierii cu munca si impozitele, nu procedam corect şi d-aia se nasc conflicte. Ma gândeam chiar ca la prima ocazie sa ma duc şi eu la o petrecere ţigneasca şi sa bat cu palma-n pamânt a supunere, poate aşa n-or mai arunca ţiganii cu pietre în soţia mea ci ca în alte soţii, totuşi, cu lanţuri de aur...

Carucioare said...

Pedeapsa cu moartea terbuie introdusa in romania ,,nu putem scapa asa!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.