26 August 2011

Fenomenul infracţional încă nu a scăpat de sub control, dar Guvernul face, în continuare, eforturi.


Umilirea angajaţilor Ministrul Administraţiei şi Internelor, concedierea lor, sub-finanţarea lor logistică, scăderea salariilor dincolo de posibilitatea întreţinerii familiei... Toate acestea se traduc prin creşterea fenomenului infracţional.

Traian Igaş:
"Am facut o analiza pe ultimii 13 ani de zile din surse externe. 63.500 oameni care nu au o pregatire militara, au fost angajati oameni care nu erau familiarizati si a doua zi l-au instalat la birou si l-am pus sa faca munca politieneasca. Unii au dat un examen corect dar au fost si oameni intrati sprijiniti de x sau y care nu aveau experienta dar care nici nu vor sa acumuleze si sa se dedice profesiei. Avem o problema majora. Pe o parte nu ii vom regasi in structurile M.A.I de la sfarsitul lunii septembrie, dar dupa toate criteriile de evaluare, cei care sunt slab pregatiti depasesc cifra de 10.000"

"Suntem in grafic si pana la sfarsitul lui septembrie, cei 10.000 de angajati pe care nu ii mai avem in plata de la inceputul lui aprilie, vor fi indreptati spre alte locuri de munca"

"Dupa incheierea acestui proces de reorganizare, in cadrul MAI vom avea sub 1.000 de angajati. Din sistemul central pleaca peste 2.500 de oameni. Nu s-a mai intamplat ca la nivel central sa avem un aparat atat de suplu. Noi ne-am orientat in special spre birouri, dar e adevarat ca vor fi si oameni din operativ"
(http://www.ziare.com/traian-igas/ministru-interne/traian-igas-anunta-concedieri-jumatate-din-angajatii-mai-sunt-nepregatiti-1111699)
Asta a fost pe la începutul lunii. După trei săptămâni domnul Igaş observă cum îşi dă cu stângul în dreptul.
"Dacă până nu demult toate aceste plângeri ale cetăţenilor nu erau înregistrate în totalitate la nivelul Poliţiei Române, astăzi urmărim ca fiecare eveniment să fie înregistrat, să luăm în evidenţă şi practic urmare a faptului că am început să înregistrăm toate evenimentele sigur avem şi o creştere a infracţionalităţii, dar nu putem spune că fenomenul este scăpat de sub control", a declarat Igaş.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/8658908/1/politia-generic-604-diana-iurkiewicz.jpg?width=400
(http://www.mediafax.ro/social/igas-exista-o-crestere-a-infractionalitatii-dar-fenomenul-nu-este-scapat-de-sub-control-8658908/)
Eu aş putea spune că domnul Igaş nu ştie pe ce lume trăieşte, asta dacă nu aş ştii că şi domnia sa este un actor într-o piesă de teatru prost jucată de membrii Guvernului în frunte cu El Presidente.

http://i.ziare-pe-net.ro/upload/stiri/large/11/27/Traian_basescu_01_c66fd4a219.jpg
(http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/traian-basescu-mai-bogat-cu-15-000-de-euro-836588.html)

http://www.ghidulbacaului.ro/wp-content/uploads/2010/10/politie-proteste-cotroceni.jpg
(http://www.ghidulbacaului.ro/angajati-din-penitenciare-protesteaza-la-pdl-si-au-aruncat-caschete-in-curtea-sediului-partidului/)

2 comments:

ADRIAN said...

M-a amuzat subtilitatea titlului :))
Dincolo de asta avem nu numai un sistem insuficient dar acesta este si inept. M-am enervat in Eforie Nord cand am vrut sa depun o plangere la "politia nationala" ca sa zic asa iar aia mi-au spus ca n-au hartie ... sa vin cu plangerea scrisa ca sa mi-o inregistreze. Apoi mi-au zis ca n-au competenta in ce reclamam, ca e treaba politiei comunitare - adica aia care facea abuzul pe care-l reclamam ... Tara de vis.

Bibliotecaru said...

Da... Şi împotriva abuzurilor poliţiei nu prea poţi să suni la 112.

Sigur, se poate face o sesizare la Inspectoratul General al Poliţiei, dar mă îndoiesc că are vreun rezultat.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.