17 March 2010

Şi şe faşeţi?


Pe vremuri doamna Anda Călugăreanul cânta...
Eu stiu un pestisor de aur minunat,
care-ti implineste trei dorinti:
intaia este, -daca-l rogi neaparat,
el te invata sa nu minti.
Eu stiu un pestisor de aur minunat,
mai minunat decat acela din povesti;
el te invata daca il rogi neaparat,
pe mama si pe tata sa-i iubesti.
Si el te mai invata cum
atunci cand razi copilareste,
creanga cea lunga de alun
locul fantanii il vadeste.
Si-acum, copii, sa-mi spuneti toti in cor:
Voi l-ati vazut pe pestisor?

Premierul Emil Boc a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii autorităţilor locale din judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava

Primul-ministru Emil Boc şi membrii Guvernului au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii autorităţilor locale din judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava, în contextul desfăşurării reuniunii săptămânale a Executivului în municipiul Iaşi.

Primul-ministru a declarat că obiectivul principal al întâlnirii este cunoaşterea problemelor comunităţilor locale de către membrii cabinetului, astfel încât acestea să poată fi soluţionate mult mai eficient. Şeful Executivului a subliniat că autorităţile locale beneficiază de întreg sprijinul Guvernului şi a solicitat miniştrilor să aibă un dialog direct cu reprezentanţii structurilor locale.

Reprezentanţii autorităţilor locale au prezentat probleme punctuale ale judeţelor Iaşi, Suceava şi Neamţ şi au primit răspunsuri din partea miniştrilor Cabinetului, urmând ca o parte dintre acestea să fie soluţionate prin acte normative aprobate de Executiv.

La întâlnire au participat primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nechita, prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Sava Tomaşeschi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu.

*

* *

Premierul Emil Boc s-a întâlnit cu conducerea serviciilor deconcentrate din Iaşi

Tot astăzi, premierul Emil Boc şi membrii Executivului au avut o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu din serviciile deconcentrate din judeţul Iaşi.

Premierul a subliniat că reprezentanţii în teritoriu ai Guvernului trebuie să aplice programele guvernamentale aprobate de Cabinet şi a subliniat ca fiind prioritare pentru perioada următoare: aplicarea programului „10 case pentru specialiştii din mediul rural”, precum şi implementarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind sprijinirea autorităţilor locale care nu au resursele financiare pentru cofinanţarea proiectelor europene, pentru care sunt alocate de la buget 300 de milioane de euro.

„De rapiditatea cu care vă mişcaţi dumneavoastră depinde şi succesul unor asemenea politici de atragere a fondurilor europene” a afirmat primul-ministru Emil Boc.

De asemenea, primul-ministru Emil Boc a cerut autorităţilor să fie deschise dialogului social, la nivel local, astfel încât problemele oamenilor să poată fi cunoscute şi rezolvate rapid.

*

* *

Semnarea unor contracte de finanţare între reprezentanţii Guvernului şi autorităţile judeţului Iaşi

Premierul Emil Boc a participat astăzi la ceremonia de semnare a unor contracte de finanţare între reprezentanţii Guvernului şi autorităţile judeţului Iaşi. Cu acest prilej, Şeful Executivului a reafirmat importanţa pe care Guvernul României o acordă absorbţiei fondurilor europene:”Ieşirea României din recesiune poate fi grăbită dacă utilizăm cât mai bine şi cât mai eficient banii europeni. România are această şansă, ca stat membru al Uniunii Europene, de a utiliza banii din fondurile europene. Fiecare proiect pe care îl puneţi în practică e un mic pas pentru a ajuta România să iasă din recesiune economică anul acesta”, a afirmat primul-ministru.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, au semnat contractul de finanţare pentru „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor speciale din judeţul Iaşi” şi contractul de finanţare pentru amenajarea „Zonei de agrement Civic”.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor, şi Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, au semnat Contractul de finanţare pentru „Reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Iaşi în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană”.

De asemenea, miniştrii Elena Udrea şi Laszlo Borbely au semnat împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi un Protocol privind iniţierea unui Parteneriat pentru Bahlui, care are două componente: reducerea riscului la inundaţii şi dezvoltarea infrastructurii de agrement şi turism în centrul municipiului Iaşi.

*

* *

Primul-ministru Emil Boc a declarat, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Prefectura Iaşi, după întâlnirile avute cu reprezentanţii autorităţilor locale, că în perioada următoare judeţul Iaşi va beneficia de resurse financiare importante, respectiv, aproximativ 185 de milioane de euro provenind din fonduri europene şi naţionale, bani care vor fi utilizaţi pentru finalizarea unor proiecte.

Primul-ministru a menţionat o serie de proiecte locale pe care Guvernul le va susţine atât prin finanţare, cât şi prin alte măsuri, precum alocarea unor terenuri sau imobile necesare dezvoltării şi finalizării lor. În acest sens, premierul Emil Boc a menţionat modernizarea Aeroportului Iaşi, care beneficiază de sprijinul Guvernului, precum şi continuarea modernizării a 16 kilometri de bulevarde din municipiul Iaşi – din care aproximativ 9 kilometri au fost finalizaţi anul trecut, restul urmând să fie finalizaţi în cursul acestui an. De asemenea, şeful Executivului a precizat că au fost alocate în bugetul pe acest an fonduri pentru continuarea lucrărilor la Centura ocolitoare a Iaşiului. În ceea ce priveşte construcţia de apartamente pentru tineri, primul-ministru a declarat că anul trecut au fost finalizate în judeţul Iaşi 129 de apartamente pentru tineri, anul acesta vor fi construite alte 130 de apartamente, iar pentru anul viitor au fost încheiate licitaţiile pentru alte 416 apartamente.

Şeful Executivului a anunţat că miniştrii cabinetului vor merge mâine să viziteze mai multe obiective situate în Moldova, astfel încât să se întoarcă la Bucureşti cu un portofoliu de probleme locale, ce urmează să fie soluţionate în perioada următoare.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 17.03.2010

(sursa: http://www.guv.ro/premierul-emil-boc-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-reprezentantii-autoritatilor-locale-din-judetele-iasi-neamt-si-suceava__l1a108377.html)

2 comments:

Mircea Popescu said...

Bun, si pamfletu' unde-i ?

Bibliotecaru said...

Păi credeţi că este nevoie să fac eu un pamflet, nu se descurcă politica cu asta?

Domnul Emil Boc este un fel de peştişor de aur pentru toată lumea. Dar în timp ce cei care se întâlnesc cu domnul Boc cer bani, domnul Boc le oferă, la fel ca şi peştişorul Andei Călugăreanu, vorbe frumoase şi principii şi "proiecte minunate".

Cum spuneam... politica se descurcă şi singură pentru a-şi construi totul pamflet, totul este să-l observi.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.