Eu am găsit aceste asemănări... vă asigur că ele există.
(http://www.elenaudrea.ro/usl-se-teme-de-votul-bucurestenilor-la-referendumul-pe-legea-capitalei.html)PSD şi PNL calcă harnic şi cu spor pe urmele lui Stan şi Bran. După ce timp de aproape trei luni au ţipat că PDL Bucureşti nu doreşte referendum, acum când acesta a fost convocat, când noi am arătat că nu ne temem să venim în faţa bucureştenilor, USL ameninţă că-şi ia jucăriile şi pleacă acasă. Este exact acelaşi tip de inconsecvenţă care nu-i va transforma niciodată pe Victor Ponta şi Crin Antonescu în oameni de stat.
Ce-şi imaginau Ponta, Antonescu, Chiliman şi Piedone: că noi vom face cale-ntoarsă doar pentru că ei au lansat o campanie de atac la persoană împotriva mea? Iată că s-au înşelat. Suntem decişi să mergem până la capăt cu referendumul. Să-i întrebăm pe bucureşteni asupra mai multor probleme punctuale cu care se confruntă şi care-şi pot găsi rezolvare în perioada următoare, dacă se produce o schimbare administrativă semnificativă.
Îl auzeam astăzi pe foarte-cunoscătorul preşedinte al PSD cum spunea că întrebarea pentru referendum trebuia să fie: „Doriţi desfiinţarea sectoarelor?”. A dat încă o dată dovada faptului că nu ştie despre ce vorbeşte. O asemenea întrebare, simplistă ce-i drept, nu-şi avea locul, pentru că nicăieri în Legea Capitalei nu se face referire la desfiinţarea sectoarelor. Două dintre întrebări fac referire la sectoare („Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o administraţie”; „Vă doriţi o Capitală cu 6 sectaore şi şapte administraţii?”) din care reiese cum nu se poate mai clar că PDL Bucureşti nu doreşte desfiinţarea sectoarelor.
Ştiu, campania lui Chiliman de comunicare s-a concentrat pe ideea desfiinţării sectoarelor. Oricât de tare am spus că nu vrem asta, nu am fost luaţi în seamă. Atât de tare au minţit cei din opoziţie pe subiectul referendumului că acum au început să creadă şi ei în propriile minciuni.
După ce au cerut atât de mult referendum liberalii, spunând că „Udrea nu vrea”, atunci când au văzut că „Udrea chiar vrea”, au început să spună şi ei „de fapt, noi, cei din opoziţie, nu mai vrem referendum”.
Mai mult decât atât, după ce ieri mai că-l pupa şi hirotonisea pe Oprescu mare preot peste Bucureşti, acum aud că domnul Chiliman a trecut din nou la înjurături la adresa Primarului General. Să dăm doar un citat de umor involuntar al unui bărbat politic veritabil „Uneori şi în discursul primarului general se face un amalgam: politicienii-partidele, să vorbească exact să spună care politicieni care partide. Să vorbim exact când spunem despre sula unor politicieni, să spunem despre care politicieni este vorba” (primarul Sectorului 1).
Adevărul este că boicotarea referendumului este tot ce le-a mai rămas celor din USL, în condiţiile în care chiar şi ei ştiu că bucureştenii nu le sunt favorabili. Se tem că îşi vor demonstra încă o dată neputinţa politică. Să înţeleg, domnilor Antonescu, Ponta, Chiliman şi Piedone, că în doar două zile nu mai sunteţi dumneavoastră bărbaţii politici care vor să apere Bucureştiul de Elena Udrea?
şi cea de a doua poziţie...
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, ca inca "de la inceput" a sustinut ca Legea Capitalei trebuie adoptata de Parlament. Declaratia vine la cateva ore dupa ce presedintele Traian Basescu s-a declarat impotriva referendumului din Bucuresti si pentru adoptarea unei reorganizari a Capitalei de catre Legislativ.(http://www.ziare.com/udrea/pdl/udrea-de-la-inceput-am-afirmat-ca-legea-capitalei-trebuie-adoptata-de-parlament-1095725)
Sefa PD-L Bucuresti, citata de Mediafax, a precizat ca referendumul nu isi atinge obiectivul urmarit de PD-L de informare corecta a bucurestenilor, fiind un instrument de manipulare in mana PSD si PNL.
"PD-L a sustinut si sustine in continuare nevoia de reformare administrativa a municipiului Bucuresti. Pentru acest motiv, am initiat Legea Capitalei. Inca de la inceput am afirmat ca Legea Capitalei, o lege a modernizarii municipiului Bucuresti, trebuie sa fie adoptata de Parlament dupa informarea si consultarea cetatenilor.
In acest scop, am organizat zeci de dezbateri cu mii de reprezentanti ai societatii civile, ai asociatilor profesionale si de proprietari si am derulat o campanie de informare a bucurestenilor referitoare la continutul initiativei noastre legislative, tocmai pentru a demonstra buna credinta si onestitatea demersului nostru", a declarat vicepresedintele PD-L.
De asemenea, Elena Udrea a adaugat ca PD-L este singurul partid care a adus in atentia opiniei publice "solutii de reformare administrativa a Capitalei, in timp ce PSD si PNL nu fac altceva decat sa ii dezinformeze pe bucuresteni cu privire la continutul initiativei noastre legislative".
Chiliman: Basescu e fan referendum doar cand iese cum vrea el
"Cel mai vocal adversar al reformei pe care noi o propunem este Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, care nu are alt scop decat sa isi protejeze pozitia privilegiata de administrator al sectorului cu cel mai mare buget din Bucuresti", a completat sefa PD-L Bucuresti.
Ea i-a acuzat pe parlamentarii Opozitiei ca mint bucurestenii si de aceea referendumul nu isi va atinge obiectivul.
"Constatam insa ca PNL si PSD continua sa ii minta pe bucuresteni, afirmand, de exemplu, ca Legea Capitalei desfiinteaza sectoarele. Este evident ca, in aceste conditii, referendumul nu isi atinge obiectivul urmarit de PD-L, acela de informare corecta a bucurestenilor, fiind doar un instrument de manipulare in mana PSD si PNL", a conchis Udrea.
La prima vedere cele două păreri par contrare. Punctele comune sunt:
1. Bucureşti
2. referendum
3. PNL şi PSD mint bucureştenii
Eu nu spun că nu aş putea da dreptate doamnei Udrea, dar cărui păreri să-i dau dreptate? Să dau dreptate "Adevărul este că boicotarea referendumului este tot ce le-a mai rămas celor din USL" din prima părere exprimată, sau să dau crezare "Legea Capitalei, o lege a modernizarii municipiului Bucuresti, trebuie sa fie adoptata de Parlament dupa informarea si consultarea cetatenilor." ?
Păi e nevoie de referendum cu multe întrebări de neînţeles alese chiar de consilierii PDL, sau nu este nevoie de el? Se doreşte desfiinţarea funcţiei de primar de sector sau nu se doreşte desfiinţarea primarilor de sector. Politica asta mă zăpăceşte de cap că nici nu mai ştiu care ce doreşte.
Eu propun o cale a normalităţii, anume să stipuleze la finalul legii că va fi adoptată în urma unui referendum local, evident, după adoptarea de către Parlament. În acest mod simplu bucureştenii vor vota ceva concret, adică dacă vor legea sau dacă nu vor legea. Desigur, se poate renunţa la lege, personal nu cred că este o pierdere prea mare.
Apoi, deşi sunt un om care mai citeşte ştire cu şi despre politică, eu încă nu sunt informat despre ceea ce doreşte politica prin această Lege a Capitalei. Îmi poate explica şi mie cineva ce anume vor câştiga bucureştenii de pe urma ei?
PS1.
Mă gândeam să spun aceste lucruri pe blogul doamnei Udrea, însă cum ştiu deja că nu mai citeşte de mult timp ce se comentează la domnia sa pe blog, cu atât mai mult nu mai răspunde... Poate îi spune totuşi cineva de acest articol (bănuiesc că există cineva care monitorizează ce se scrie pe bloguri şi în presă).
Să nu-mi răspundă nimeni, dar să dea un răspuns public la aceste întrebări, căci nu sunt singurul bulversat din România... probabil că sunt mai mulţi.
PS2.
Nu ştiu exact ce se spune în legea respectivă, mă simt însă îndemnat de conştiinţă să adaug că eu vreau primari de sector.
PS3.
Cred că a venit vremea să caut acel proiect de lege. Sper că e depus în Parlament şi nu va trebui să caut cine ştie unde...
2 comments:
Dreptatea ar fi de ambele parti daca s-ar dovedi ca intentiile sunt corecte. Nu poti sa faci dezvoltare coerenta fara sa ai o relatie cu teritoriul administrativ si fara legatura cu vecinii - orasele foste comune suburbane. Chestiunea salubritatii - colectare si depozitare, transport public ... Ma refer si la zone verzi, la amplasarea si gestionarea unui eventual aeroport nou ... Pe de alta parte, un certificat de urbanism se emite in 3-4 luni cel putin de cand unele atributii au fost luate de la sectoare si date la PMB (in zone protejate).
Relaţia dintre primarul general şi primarii de sector se poate modifica. Nu este nevoie să desfiinţezi primăriile de sectoare şi consiliile locale ale sectoarelor pentru a face lucrurile să funcţioneze.
Aici nu este vorba despre îmbunătăţirea modalităţii de funcţionare a lucrărilor birocratice, aici este vorba despre putere, despre campanie electorală, despre eliminarea sectoarelor non-PDL... Salubritatea, zonele verzi, panourilor publicitare şi sutelor de astfel de lucruri sunt aducătoare de "paraîndărăt". Există mai multe şanse de normalitate atunci când lucrurile sunt împărţite pe bucăţi decât atunci când sunt într-o singură mână.
În sfârşit, cine credeţi că a făcut acea lege care au luat atribuţiile de la primarii de sectoare şi le-au dat primarului general? Dacă vă gândiţi la primarul Băsescu/Videanu şi la primarii de sectoare non-PD(PDL) răspunsul este facil.
Repet însă, printr-o lege simplă, dacă este nevoie, atribuţiile se pot muta înapoi de la primăria generală la primăriile de sectoare. Nu aceasta este problema.
Post a Comment