Am primit astăzi un spam semnat Antena 3. Am fost o clipă inteligent şi nu am deschis acest spam dar... am intrat pe Antena 3 gândind că, dacă este ceva "pe bune", atunci cu siguranţă ştirea va fi şi pe site.
Iată ce am găsit.
Antena 3, victima unui atac informatic: o ştire-spam anunţă moartea preşedintelui Băsescu
Un atac informatic afectează adresele de e-mail din România. Subiectul mailului surprinde prin gravitatea informaţiei, provocând primitorul să deschidă un link de unde se descarcă un virus executabil, nociv pentru computer. Pentru a da şi mai multă credibilitate informaţiei, autorii atacului au folosit numele postului de ştiri Antena 3 în denumirea adresei de la care pare primită ştirea, mai exact: "noreply@antena3.ro", adresă inexistentă.
Iată textul integral al mailului:
"Subiect - Socant! Presedintele Basescu a suferit un accident mortal!
Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in
premiera aici (link)"
Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic şi vă avertizăm să nu accesaţi link-ul, pentru a vă proteja calculatorul.
Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a răspândi viruşi în masă. Destul de rare în România, la nivel mondial sunt frecvent utilizate. În octombrie 2010, într-un alt atac informatic la nivel naţional, un mail ce părea primit de la Ministerul de Finanţe informa privind aşa-zise rambursări de impozite.
(http://www.antena3.ro/life-show/media/antena-3-victima-unui-atac-informatic-o-stire-spam-anunta-moartea-presedintelui-basescu-126524.html)
Acum se va vedea cât de bine sunt pregătiţi specialişti SRI sau cei care se ocupă prin serviciile secrete cu astfel de probleme. Un astfel de atac este evident legat de securitatea naţională (atât prin faptul că există un virus informatic cât şi prin faptul că se spune o asemenea minciună despre preşedinte). Personal cred că acest gest este incalificabil. Lipsa de discernământ indică nişte puşti teribilişti... Dar dincolo de asta mă frământă altceva mult mai trist.
Trist pentru români este că probabil mulţi au intrat pe acel link cu speranţă că au scăpat de dictatură...
Domnule Băsescu, domnule Boc... Ne-aţi dezumanizat!
10 comments:
STS-ul ii va identifica rapid. Acum nu stiu ce infractiune au comis, ca nu-s jurist dar e clar ca institutia prezidentiala trebuie aparata de astfel de atacuri/practici.
Totusi, as vrea sa spun ca dincolo de faptul ca m-as bucura enorm sa-i vad maine plecati de la palate pe astia doi, nu cred ca acest lucru va schimba mare lucru. Raman in urma lor zeci de mii de politicieni la nivel local, functionari corupti, etc care vor produce exact acelasi rau si pe care cei care vor urma nu-i vor putea starpi.
În România politica a ajuns ca la hochei, se schimbă aproape toată echipa în momentul în care se trece din apărare în atac.
Motiv pentru care eu as pune in Constitutie articol cum ca daca economia are scadere economica 2 trimestre consecutiv, aia care conduc tara (aici e partea dificila pentru ca sunt prea multe numiri politice, de la premier la dir. de gradinita publica) pleaca definitiv din politica si din treburile statului. Definitiv, adica pentru totdeauna. Faci lista neagra cu ei si o faci publica.
Si inca ceva, sa nu credeti ca banditii de la nivel local din orasul X au vreo doctrina politica ori vreo apasare ca Boc se injura cu Ponta.
Aia isi vad de smenurile lor pentru ca stiu lectia ca roata se invarte asa ca cel mai bine e sa fii prieten (la furaciune) cu toata lumea, sa cotizezi la partid ca sa nu te ia aia la ochi, sa nu faci valuri, sa nu ataci la persoana si sa fii baiat de comitet si cu pedelistu' si cu penelistu' si cu pesedistu' ca sa-ti mearga bine si tie si neamurilor tare.
Dumneavoastră vedeţi corectarea problemelor, dar nu a cauzelor. Cauza tuturor relelor din România este funcţionarea anormală şi non-democrată a societăţii.
Dacă economia are scădere economică 2 trimestre consecutiv înseamnă recesiune, nimic altceva. Nu puneţi prea mult preţ pe evoluţia PIB-ului care determină creşterea sau descreşterea economică. Dacă astăzi mai cresc datoria publică a României cu 20 de miliarde de euro, luna viitoare rezultă o creştere economică de nu se vede.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/12426/7141030/1/03-datorie-publica-romania.jpg?width=638
Observaţi cu uşurinţă că una este creşterea economică din 2000-2004 de pe vremea domnului Năstase (unde nu avem o creştere a datoriei publice) şi alta e creşterea economică de pe vremea domnului Tăriceanu (când creşterea datoriei publice este foarte importantă)... De neînţeles este cum a putut să aibă domnul Boc scădere economică dat fiind că s-a împrumutat mai mult ca domnul Tăriceanu.
Apoi contează dacă PIB-ul este făcut de capitaluri româneşti sau pe baza capitalurilor străine, dacă PIB-ul este făcut pe baza producţiei sau pe baza consumului...
De multe ori PIB-ul creşte dar economia scade. Se poate şi invers.
Se pot introduce însă prevederi pentru funcţionari publici astfel încât ei să fie apolitici, să existe o cale a interdicţiei, de exemplu, de 10 ani în a fi membru de partid. Acestea însă se pot introduce şi prin lege, nu-i musai de prevedere Constituţională. Important este să existe dorinţa parlamentarilor, or, aţi ghicit, ea nu există.
1) Dvs. la referiti la functionarea democratiei, ca cel mai inalt mod de a privi societatea, eu prefer sa ma opresc la un palier intermediar si sa solicit o justitie dreapta si eficienta, asa cum e tara asta cu legile ei cu tot.
2) Desigur, am invatat la scoala si despre PNB si sunt de acord ca ala-i indicatorul cel mai curat. Sunteti de acord sa ne asociem cumva sa propavaduim pe bloguri protectionismul ca forma de educatie pentru progresul economic national?
3) M-am refeirt la Constitutie ca la cea mai inalta forma de garantare a unui anumit concept legislativ pentru ca legile de rand se schimba in sec. 2, dupa cum doreste majoritatea iar majoritatea doreste furaciune si indestulare individuala din avutul comun.
1) Justiţia într-o societate dimensionat instituţional democratică nu poate funcţiona fără democraţie.
2) PIB, PNB... tot pe acolo e. Eu spuneam că economia nu se defineşte printr-un parametru ci prin toţi parametrii macroeconomic.
3)Încercam să sugerez că dacă este o dorinţă parlamentară astfel încât să constituie o majoritate pentru modificarea Constituţiei, cu atât mai mult poate fi rezolvată problema legii. Sigur, legea se poate schimba mult mai uşor... dar asta spune ceva despre cel care o schimbă.
1) Pe undeva cred ca e mai usor sa realizezi schimbari la nivelul unei clase profesionale (relativ omogena) decat la nivelul intregii societati (eterogena si cu interese divergente).
D-asta am eu piticul pe creier cu justitia.
2) PNB-ul se bazeaza taman pe capitalul natiunii, pe forta si inteligenta lui. Fara nicio reclama la acea institutie financiara dubioasa din Sibiu.
3) Stiati de asta ? http://www.cotidianul.ro/147556-PDL-modifica-legea-referendumului
Nu stiu cate ziare si televiziuni vor dezvolta acest subiect...La fel cum pe mine ma depaseste ca si putere de intelegere cum e posibil sa treci legi prin simplul fapt ca nu te prezinti la vot. Stiu, aici e domeniul dvs :).
O astfel de modificare a referendumului ar înseamna, cu siguranţă, că pentru demitere sunt necesari mai mulţi votanţi decât pentru alegere... :D
Iniţial aşa era.
http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/3_2000.php
Art. 10.
Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.
Articolul a fost modificat de LEGEA nr.129 din 5 mai 2007 pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului
http://www.cdep.ro/proiecte/2006/300/90/2/leg_pl392_06.pdf
Post a Comment