22 December 2012

Adriana Săftoiu a fost eliminată din PNL


Liberalii mai au doar două voci importante care contestă autoritatea (eu aş spune "dictatorială") a lui Crin Antonescu, Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul deputat Adriana Săftoiu a fost exclusă din PNL, decizia fiind luată, sâmbătă, în Delegaţia Permanentă a filialei judeţene Prahova a partidului din care Săftoiu făcea parte şi fiind motivată de "contradicţia" între ideile exprimate public de Săftoiu şi cele ale PNL.

( Foto: evz.ro)

"Cel mai mult ne-a deranjat că (Adriana Săftoiu - n.r.) merge la anumite televiziuni în numele PNL şi exprimă idei în contrast cu cele ale partidului. Nu suntem de acord să vorbească în numele PNL în condiţiile în care nu are nicio legătură şi niciun contact cu acest partid", a spus Roşca.

(http://www.rtv.net/adriana-saftoiu-exclusa-din-pnl_59291.html#ixzz2FmYtPZYi)

Să vedem natura conflictului cu dl. Antonescu. Punctul culminant a condus la dimensiunea demisiei din parlamentul României.

12 ianuarie 2011
Surse din interiorul PNL susţin că preşedintele PNL, Crin Antonescu, intenţionează să ceară sancţionarea, în sedinţa Biroului Politic, a parlamentarului de Prahova, Adriana Săftoiu, aceasta riscând să fie exclusă din partid, potrivit realitatea.net.
Crin Antonescu a fost deranjat de criticile aduse de parlamentarul prahovean alianţei cu Partidul Conservator, dar şi liderului PNL. "Preşedintele nu va avea nicio rezervă în a o exclude pe Adriana Săftoiu din partid, oricum nu este prea iubită în interiorul PNL", au declarat surse din partid.

(http://adevarul.ro/locale/ploiesti/ploiesti-adriana-saftoiu-risca-exclusa-pnl-1_50ad11e17c42d5a6638e406c/index.html)

Mai mulţi liberali au declarat, miercuri, că deputatul Adriana Săftoiu nu ar trebui exclusă din PNL, dar că trebuie să respecte deciziile partidului.

Liderul grupului senatorilor, Puiu Haşotti a declarat, miercuri, pentru Realitatea TV, că Adriana Săftoiu nu ar trebui dată afară din partid. "Nu cred că doamna Săftoiu ar trebui exclusă din partid, dar îi cer să respecte deciziile PNL. Până partidul a luat decizia, a putut spune ce a dorit, după ce s-a luat decizia, ea trebuie respectată. Fiecare trebuie să o respecte. Nu există dacă nu", a spus Puiu Haşotti.

Nici fostul ministru Cristian Adomniţei, membru în BPC, nu crede că Adriana Săftoiu ar trebui dată afară din partid: "Eu cred că nu asta este problema ţării noastre sau a PNL. Doamna Săftoiu prin ceea ce a spus a marcat clar poziţia pe care o are, am luat notă de ea şi mergem înainte".

"Adriana Săftoiu nu ar trebui exclusă şi nici nu se va întâmpla aşa ceva. Este o aberaţie. Sunt păreri contradictorii. Nu s-a făcut nicio propunere de excludere din partid, şi nici nu se va face. Astea sunt tâmpenii, este o intoxicaţie", afirmă vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu.

Prefectul de Bihor, Ilie Bolojan, membru şi el în conducerea liberală, spune că nu crede că se pune această problemă. "PNL nu este un partid cazarmă. Cei din el pot să-şi spună punctele de vedere, dar asta nu înseamnă că vor fi excluşi din partid. Eu cred că e un subiect fals", a declarat Bolojan.

(http://www.cotidianul.ro/liberalii-nu-cred-ca-adriana-saftoiu-trebuie-exclusa-din-pnl-134568/)

Iată însă un text scris de doamna Adriana Săftoiu în data de 09 Octombrie 2012:
“Jurnalist: Dar doamna Săftoiu?
Crin Antonescu: Doamna Săftoiu, fosta parlamentară? Nu. Dar ce idee aveţi?! Doamna Săftoiu a plecat din Parlament, cred că şi din partid, nu ştiu exact, dar în orice caz nu este în vederile noastre”.

Să mă prezint, deci. Sunt membru PNL. Nu mi-am dat demisia din PNL, chiar dacă nu m-am regăsit în deciziile lui C. Antonescu. Mi-am dat demisia din Parlament, în urma ședinței din ianuarie 2012, prezidata de domnul Antonescu, în care domnia sa a provocat și susținut această decizie – demisia parlamentarilor PNL, ca semn de solidaritate cu protestatarii din Piața Universității, care cereau alegeri anticipate. Am considerat că e o opțiune corectă. Că apoi – deși mulți își anunțaseră demisia – am rămas singură, e doar o chestiune de onoare.

(http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/care-antonescu-85582.html)

Dacă excluderea doamnei Săftoiu este strict legate de "atacul la preşedinte"... problema caracterului dictatorial desfăşurat de Crin Antonescu în cadrul PNL nu mai este o necunoscută.

Uneori acest semn înseamnă OK, alteori înseamnă numărul diavolului, trei de şase. După faţa domnului Antonescu... ce credeţi că înseamnă?

Foto: Agerpres
(http://www.antena3.ro/politica/crin-antonescu-despre-mircea-geoana-oricine-poate-fi-contracandidat-pentru-oricine-195774.html)

2 comments:

ZeV said...

hihihi
Postez dupa domnul Vasile
:))))

Vasile, said...

Foarte bine ,duplicitarii afara!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.