30 December 2012

Marrakesh



Marrakesh, come to Marrakesh
to the city of gold near the sky  
Marrakesh, come to Marrakesh  
where the troubles of life drift on by

 



Poveştile nemuritoare par să-şi stingă însă ecoul... Marrakesh se transformă, pe nevăzute, în Marra-cash. Interesele financiare ucid serenitatea, liniştea şi constituţia non-schimbării...

Ştire:
Treizeci de persoane au fost arestate vineri în cursul ciocnirilor care au avut loc în oraşul Marrakech, din sudul Marocului, între poliţie şi manifestanţii care protestau faţă de majorarea preţurilor la apă şi energie electrică, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne, citat de AFP.

'Treizeci de persoane au fost arestate vineri la Marrakech pentru că au organizat o manifestaţie neautorizată', se menţionează într-un comunicat al ministerului care precizează că persoanele în cauză au comis 'acte de violenţă şi de vandalism' şi au aruncat cu pietre asupra forţelor de ordine şi a cetăţenilor.


Potrivit martorilor oculari, cel puţin 60 de persoane au fost rănite în cursul violenţelor. Unul dintre aceştia a informat că patru manifestanţi au fost grav răniţi, însă bilanţul nu putut fi confirmat din surse medicale. Conform martorilor, manifestaţia a fost dispersată cu ajutorul gazelor lacrimogene şi a tunurilor cu apă.

Guvernul islamist de la Rabat condus de Abdelilah Benkirane, instalat la putere în urmă cu un an în contextul Primăverii arabe, se confruntă cu un val de nemulţumiri sociale, în timp ce ţara este traversată de o criză economică. AGERPRES.
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/167998-Maroc-Ciocniri-violente-intre-politie-si-manifestanti-la-Marrakech.html)

2 comments:

ZeV said...

Biblio
Buna dimineata
Oricat ne dam cocosi si..gaini pompoase, pe bloguri, inevitabilul, oricum, se va produce.
Ne inmultim, peste masura, necontrolat si neomogen, domnule Bibliotecar.
Mai devreme, sau mai tarziu, dupa o succesiune violenta de cresteri de preturi si scaderi de venituri, pe plan mondial se va instaura RATIA ALIMENTARA. Toti vom locui in casute japoneze traditionale, cu accesul de-a busilea, iar in locul mesei de familie, va fi amplasat...vasul wc. Desigur, pe un perete, se va proiecta tot ce doresc muschii autoritatilor privatizate conduse de la un centru mondial, situat, undeva, pe orbita terestra, la 36000 km.
Cu siguranta si din fericire, noi nu vom apuca aceasta noua (si ultima) era. Continuarea va fi:
BUM BUM !
The End.
:D

Bibliotecaru said...

Nu uitaţi că, de regulă, mizeria aduce înmulţire în timp ce bunăstarea provoacă degenerarea. În concluzie cei săraci vor fi cei mulţi, cei care sunt obişnuiţi cu bunăstarea... vor dispărea pur şi simplu sau vor continua să fie foarte puţini. Şi atunci vor fi două variante, un stat totalitar care să ţină sub capac furia maselor înfometate... sau războiul.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.