20 December 2012

Evenimente semi-publice


Conflictul politicienilor cu Televiziunile private (ba chiar şi cu cea publică) este vechi. Cea mai lungă durată de conflict este probabil legată de interdicţia membrilor PDL de a merge la emisiunile Antenei 3.

Iată însă o mişcare neaşteptată... chiar şi pentru mişcările neaşteptate ale politicienilor.

Caz unic în Parlamentul României. Președintele Camerei Deputaților și cel al Senatului au decis, potrivit Antena 3, interzicerea echipelor de filmare și al reporterilor, vineri, în sala de plen a Parlamentului. Potrivit informațiilor, în sală vor avea acces doar echipa postului public de televiziune.

Aleșii neamului se pare că nu mai vor să fie mediatizați asupra modului cum își petrec timpul, pe banii contribuabilior, în Parlamentul României. O decizie unică pare să fie pusă în practică în cursul dezbaterii bugetului pe 2013, dar și a validării mandatelor noilor miniștri ai Cabinetului Ponta II.

Potrivit Antena 3, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar și cel al Senatului, Crin Andonescu, ar fi luat decizia ca nicio televiziune, în afara postului public să nu aibă acces, vineri, în noua sală de plen a Parlamentului. Motivul invocat ar fi lipsa scaunelor, în condițiile în care Sala Cuza are o capacitate de 1200 locuri, dar din care s-au scos 600 pentru a fi mutate în alte săli

(http://www.dcnews.ro/2012/12/usl-instituie-cenzura-in-parlamentul-romaniei/)

România devine o ţară de coşmar. Eu aştept, cu nerăbdare, stenograma.

7 comments:

vaisamar said...

potrivit monitorului oficial poanta bolsevica a premiato pe axeroxica pentru merite deosebite in futerea educatiei cu o ordonanta de urgenta =))

Vasile, said...

Cu atiti tampiti ca alde vaisamar totul este posibil!

ZeV said...

Biblio
Buna dimineata
Nu ar fi decizie rea. Dpa cum constatati, jurnalistii si(c)anal-istii isi aroga atributul de facatori si desfacatori de guverne, Chiriac si Gadea nu concep intrarea UDMR la gvernare, Dragoteasca il face mic dictator pe Antonescu, ala de la Romania Libera ne spune ca legea bate votul, ei intre ei, jurnalistii, nu se inteleg.
Premierul incerca sa explice cum e cu atributiunile ministrilor, jurnalistii, nu, pe noi ne intereseaza daca e samanta de scandal in jurul numirii de la Ministerul Muncii.
O adunatura PRIVATA de scandalagii si blonde cu microfon, sa vara, ostentativ, intre mine , ALEGATORUL si ei, ALESII. Ce cauta acesti paraziti, alimentati pe surse neomologate, in spatiul public ? Ii auzi: cum e cu salariile...bugetarilor ? Mama, ce ipocrizie !
Da' dumneata, Andreea Esca, ce sariu ai, pe luna, pe marte, dar mai ales, pe Pamant ?
;)
Incep sa cred ca presa privata, ESTE DE FAPT SI IN PRIMUL RAND, VARFUL DE LANCE AL INTERESELOR DE AFACERI IN RELATIA CU STATUL.
Asa este ...doar televiziunea PUBLICA, platita din bani PUBLICI ar trebui sa penetreze institutiile PUBLICE !
La orice ora din zi si noapte, vezi si te impiedici o/de o liota de pustani cu camere si o gasca de blonde cu microfoane personalizate, punand cele mai imbecile intrebari cu putinta..mai ales, cand trece George Becali, sau Nicoleta Luciu. Pardon, Elena Udrea, ca, nativ, e tot satena/bruneta.
Altii, scormonesc prin cosurile de gunoi, desfac ghemotoace cu drafturi de hotarari/masuri/initiative/propuneri si le prezinta in prime time ca pe cine stie ce trofee.
Pasli, privatilor, la munca ! Nu sunteti interfetele mele cu politicienii...nu v-am mandatat pentru asa ceva !
;))

Bibliotecaru said...

Marea problemă, cea pe care o întrevăd pe acest subiect, este că politicienii nu mai ştiu forma autoritatea iar cetăţenii nu mai ştiu cum să se supună autorităţii.

Politicienii confundă autoritatea legi cu caracterul samavolnic personal. De aici se naşte dictatura.

Cum altfel credeţi că UDMR poate negocia modificarea art. 1 din Constituţie când există o limitare a revizuirii? Atunci când cei care controlează limitarea revizuirii nu constituie autoritatea ci nişte politicieni autoritari, totul devine posibil, indiferent ce spune Constituţia.

În România există o generalizată disoluţie a autorităţii, respectiv a legii de guvernare, şi ceea ce vedem este un fel de mişcare browniană a societăţii... societatea are consistenţă doar pentru că înlăuntru este un haos complet, desăvârşit.

Şi eu am aceiaşi părere ca doamnele Lili Ruse şi Corina Dragotescu (cu o fundamentare diferită totuşi), Crin Antonescu conduce astăzi PNL cum odinioară conducea Traian Băsescu PD-ul... Ei (politicienii) nu ştiu exista democratic, nu înţeleg democratic, sunt exact precum puştii de astăzi care joacă în reţea Counter-Strike, gândesc în termeni de first-person shooter, "distruge tot ce-ţi poate fi împotrivă (prieten sau duşman) pentru ca să nu se încheie jocul".

Ei nu sunt oameni care se aruncă pe grenadă ca să salveze pe cei din jur, ei sunt oameni care iau pe cineva drept scut uman dacă văd grenada în mijlocul camerei.

Repet, este ceva mai profund decât reaua voinţă, bădărănia, nesimţirea, dorinţa de a ajunge mai sus... De aici şi acest dualism al călcării pe cadavre, de o parte, şi al umilinţei îndurate din partea SUA sau UE, pe de altă parte.

Veţi vedeA, răul se va acutiza din ce în ce.

ZeV said...

Din pacate asa este...dar raul este generalizat...apolcaliptic, nu se reduce doar la cadrul geografic romanesc.
Romanii nu au inventat roata...doar se folosesc de ea si sparta, ca doar merge si-asa..
;)

Vasile, said...

Eronat Biblio,

Ce sa mai vorbesc de cele doua, cel putin una femeie terfelita de Traian devenita apoi pupincurista desavarsita.
Antonescu conduce prin partid si nu prin familie...ca altii ca un adevarat sef de partid, ca doar asta este si rezulktatul sintagmei de "sef", daca esti intr-un partid si majoritatea vrea ceva toti se supun fara echivoc dorintei acestei majoritati...fara bisericute...cind majoritatea nu mai este de acord schimba seful, este chiar asa de greu de inteles si pentru "males"?

Bibliotecaru said...

Vom vedea, destul de curând, ce va fi... lucrurile se precipită.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.