28 December 2012

În SUA poliţia politică începe să se legalizeze 100%... se văd zorile unui stat mai totalitar decât a fost URSS în visele leninismului stalinist


Nu căutaţi în Constituţia Statelor Unite un secret al corespondenţei că nu-l veţi găsi... sau cel puţin eu nu l-am găsit.

Avem însă... un amendament buclucaş.

The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no Warrants shall issue, but upon probable cause, supported by Oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized.

Este vorba despre al patrulea amendament al Constituţiei.

Pe baza acestui amendament, Curtea Supremă a Statelor Unite a spus, în 1877...

No law of Congress can place in the hands of officials connected with the Postal Service any authority to invade the secrecy of letters and such sealed packages in the mail; and all regulations adopted as to mail matter of this kind must be in subordination to the great principle embodied in the fourth amendment of the Constitution.

La 1877 nu puteam vorbi despre internet şi e-mail, este însă evident că modalitatea de corespondenţă de tip e-mail poartă cu sine aceleaşi principii ca şi poşta obişnuită.

Şi acum... ştire:

Guvernul federal va continua să acceseze email-urile americanilor fără un mandat, după ce Senatul Statelor Unite a omis un amendament cheie din legislația aflată acum la Casa Albă pentru aprobare, scrie site-ul allgov.com.

Guvernul SUA își menține controlul total asupra internauților

Luna trecută, Comisia Juridică a Senatului a aprobat un amendament la Actul de Reglementare a Intimității Virtuale (care are de-a face cu utilizatorii Netflix, care publică informații pe paginile de Facebook) în care se solicita Guvernului obținerea unui mandat înaintea monitorizării email-urilor sau a altor date stocate.



Senatul a hotărât să aprobe proiectul de lege referitor la intimitatea virtuală, împreună cu amendamentul legat de email-uri, care ar fi trebuit aplicat cu o altă hotărâre din 1986, Actul Intimității Comunicării Electronice. Dar atunci senatorii au decis, din motive necunoscute, să abandoneze amendamentul.

În prezent, Guvernul poate colecta email-urile și celelalte baze de date fără un mandat, atât timp cât conținutul a fost stocat pe un server timp de 180 de zile sau mai mult. Este necesar doar ca agenții federali să demonstreze că au „motive întemeiate să considere” informația utilă într-o investigație.

(Bratu Iulian http://www.dcnews.ro/2012/12/guvernul-sua-isi-mentine-controlul-total-asupra-internautilor/)

 
(http://rubinoworld.com/2012/09/28/us-political-prisoner-police-arrest-muhammad-moviemaker/)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.