31 December 2012

Din Germania cu îngrijorare




Domnul Ioachim ne povesteşte despre cum stă treaba cu Crăciunul, aşa cum stă bine unui preşedinte nejucător într-o republică parlamentară, cum este şi România. Şi ne mai vorbeşte despre pace, despre Afganistan, despre soldaţii germani care îşi riscă viaţa pentru a proteja civilii, despre premiul Nobel pentru Pace din acest an... Domnul Ioachim atinge însă şi subiectul crizei care, spune domnia sa, până în acest an nu a atins semnificativ Germania. Numai aşa, spune domnia sa, Germania a fost un punct de stabilitate socio-economico-politică în Europa. Domnia sa aminteşte şi de alte probleme, cum ar fi îmbătrânirea populaţiei, încălzirea globală, mărirea decalajului dintre bogaţi şi săraci, recrudescenţa violenţei şi a xenofobiei... Mie mi-a plăcut mai ales îndemnul la o nouă politică şi la cetăţeni angajaţi social. Cât de frumos este un preşedinte care vorbeşte despre solidaritatea între puternici şi slabi, între cei ce discriminează şi discriminaţi...! Aş spune că am descoperit în cuvintele domniei sale o adevărată gingăşie în a lega valorile naţionale ale Germaniei de valorile creştine ale zilei de Crăciun.



Contrastând cu preşedintele, doamna Merkel a ţinut, pentru început, să-l salute public pe prietenul domniei sale domnul Traian Băsescu (glumesc totuşi)... Atât cât am înţeles dintr-o perversă traducere din germană în germană... doamna Merkel e supărată rău de tot.

Contextul economic nu va fi mai uşor, ci mai dificil în anul următor. Asta nu trebuie să ne descurajeze, din contră, trebuie să ne stimuleze.

şi, după o îndelungă electro-stimulare cu electroşocuri pe cord deschis, de spui că a pus politica de un grătar cu bere, într-atât miroase a scaun electric încins...

Reformele pe care le-am decis încep să-şi producă efectul. Însă mai avem nevoie de multă răbdare. Criza este departe de a fi depăşită.

Doamnă Merkel... mi-aţi stricat petrecerea. Când scriu aceste rânduri, doamna Merişoneanu cântă la România TV... până şi domniei sale i-a sărit CD-ul... Nu băgaţi în boală, doamnă Merkel... ne e frică că n-avem ce pune-n oală... măi măi...

Hai... la mulţi ani! Să ne fie viitorul mai fericit ca trecutul! Să bem paharul (cel cu amarul) până la fund (câte un român pe rând).

32 comments:

Robert Horvath said...

LA MULTI ANI TUTUROR !
L-am gratiat pe Zev eliberandu-l din gaura extrem de rotunda din fund de curte. Este un om liber....pana
in 2013 ! La multi ani domnule bibliotecar !
Trimit aceste randuri din America unde " lupta de clasa se ascute " si PIB pe cap de locuitor $46,442
Economia americană se află acum în plină expansiune. Creșterea economică este susținută de tehnologia performantă, inflație scăzută, capacitatea de a crea locuri de muncă și un nivel scăzut al șomajului.

Robert Horvath said...


STUDIUL CREIERULUI TOVARASULUI ZEV
Creierul lui Zeva fost scos înainte de îmbălsămarea trupului său. Guvernul sovietic l-a însărcinat pe cunoscutul neurochirurg german Oskar Vogt să studieze creierul lui Zev și să localizeze zona precisă a celulelor creierului care erau responsabile de geniu. Institutul Creierului a fost creat în Moscova pentru acest scop. Vogt a publicat o lucrare despre creier, în care raporta că unii neuroni piramidali din al treilea strat al cortexului cerebral al lui Zev erau foarte mari.
Se pare ca lunga perioada de ramanere in fundul curtii si capacitatea de a cadea mereu in gaura rotunda au avut un efect pozitiv in dezvoltarea cortexului celebral bolsevic.

Vasile, said...

Iarasi ne strica "timpul probabil" acest tampit notoriu?

Stai domnule langa Olaba si lasa-i pe romanii pe care i-ai tradat repetat...in pace!

De partea cealalta nici noi nu avem nevoie de rebuturi pseudo-americane!

Asa ca iti urez sincer un "la multi ani" cit mai departe de noi!

PS. Unde si-a petrecut anul nou seful dumitale ...ca si dumneata dealtfel, langa cei dragi din Covasna!

Vasile, said...

Nemtii o increngatura de homo sappiens cu creiere spalate...de mult!

De aici si succesul colectiv asemanator traditionalilor niponi,un altceva decit succesul de cuib, sau furnicar coreano-chinez!

Citeam intro alta epoca un roman rusesc "incendiatorii" , in acel roman sovietic , autorul nu mi-l amintesc, scapa o chestie esentiala, pe undeva antisovietica..
o nemtioaca vorbea cu o prietena pe care o intalnise intamplator..."draga ma grabesc sa ajung acasa pentru ca vorbeste Furherul".

Nu stiu cum vad romanii ne-emigranti germania, , eu in ciuda festivalurilor berii sau berilor o vad tara cu cei mai multi oameni "saraci" din Europa
Saracia acolo are insa o alta dimensiune. Citi la suta dintre germani sunt proprietarii unui apartament sau casa????
Incolonati intr-un rand al austeritatii, stau la mila chiriei si isi aprovizioneaza calorifeul zilnic cu cite monede are un buzunar!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

La mulţi ani!

ZeV said...

La multi ani, Vasile, la multi ani, pentru toti romanii ce poarta acest nume generic al Crestinatatii....numele Sfantului Vasile cel Mare.
De ce este important sa praznuim, astazi, pe Sfantul ce da frumosul nume atator romani ?
Pentru ca (incerc o interpretare personala a Evangheliei din prima zi a noului an), Vasile cel Mare este si simbolul GENEROZITATII CRESTINE. Este cel care a initiat si institutionalizat INTRAJUTORAREA CRESTINA (construind un orasel al celor in nevoi, in cetatea Cezareei si Capadociei). Poate nu intamplator, actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, este loctiitor al tronului Cezareei si Capadociei. De fapt, aceasta este esenta crestinismului, o confesiune care se adreseaza spiritului, dar vine si in intampinarea celor in suferinta, celor bolnavi, celor tari in credinta, dar slabi trupeste.
Desigur ca nu toti cetatenii lumii solicita si beneficiaza de ajutorul crestin al semenilor de buna credinta...bunaoara, cei peste 50 milioane de saraci americani, nu au nevoie de nimic. Ei abia se pot
târşâi pe coate şi genunchi copleşiţi de povara sisifică reprezentată de muntele de parai ce la revine per capita din PIB-ul unchiului Sam, recte, cca 46000 $.
:D
RE BIBLIO
As reformula fraza urmatoare....
,,Domnul Ioachim ne povesteşte despre cum stă treaba cu Crăciunul, aşa cum stă bine unui preşedinte nejucător într-o republică parlamentară, cum este şi România", astfel:
,,Domnul Ioachim ne povesteşte despre cum stă treaba cu Crăciunul, aşa cum stă bine unui preşedinte nejucător într-o republică parlamentară, cum TREBUIE SA DEVINA şi România"
:D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

România este Republică Parlamentară pentru că Parlamentul pune premierul pe scaun.

Pentru că unii a inventat aceste noţiuni nu foarte clare, "semi-prezidenţial" sau "semi-parlamentară"... după părerea mea este ca şi cum ai spune despre o femeie că este semi-însărcinată.

Când se va primeni cu adevărat conceptul politic în România şi acţiunea de a guverna, este foarte probabil că aceste dubitaţii să dispară. Altfel... în anii grei, tot ei.

Acum sincer... nu aţi vrea pe post de preşedinte pe cineva de calitatea preşedintelui Germaniei? Iată şi faţa domniei sale... parcă are o serenitate...

La noi... privesc cum toţi politicienii s-au îmbrăcat cu geci de fâş lucios... cum purtau piţipoancele prin anii '90. Brrrr... Sigur, sunt scumpe, "de firmă"... dar nu merg cu caviar alb...

ZeV said...

Biblio
Scrieti:
,,România este Republică Parlamentară pentru că Parlamentul pune premierul pe scaun."
Să-i crească nasul cui...minte FRUMOS?
:D :D
Desigur că mi-aş dori ENORM ca Romania să DEVINĂ o republica parlamentară ca Germania, ţară FUNCŢIONALĂ DPDV INSTITUŢIONAL în care Preşedintele ESTE DESEMNAT/NUMIT DE PARLAMENT si care isi reprezintă cu cinste ţara în lume. Mă rog...până mai află presa câteceva şi îl determină să demisioneze. Dar chiar şi gestul DEMISIEI DE ONOARE este un atu al democraţiei germane, în raport cu cea dâmboviţeană.
Iata:
,,Penibilele iesiri la rampa ale lui Christian Wulff spre a explica, de fiecare data incomplet, noi detalii iesite la iveala despre nepermisul amestec intre functia politica, relatii personale si privilegii particulare, desi pareau desprinse dintr-un ieftin serial de televiziune, au adus grave prejudicii celei mai inalte functii in stat, scrie Deutsche Welle.

Ca nici presa si nici justitia nu au inchis ochii in fata acestor nereguli, fortandu-l, sub povara dovezilor, pe Wulff sa demisioneze, poate parea de neinteles in unele democratii "mature" precum Italia sau Franta. Acolo unde sarko-berlusconismul fiinteaza ca forma a post-democratiei, a prea stransei interdependente dintre politic, economic si mass media."
;)
Este, România, într-o asemenea situaţie? Este Romania o democratie ,,matura" ca cea a Italiei, sau una ,,imatura" ca cea a Germaniei? La naiba, greu mai e cu multiplele sisteme de referinta si jocurile de oglinzi. Nici nu mai stii cum sa gandesti.
;))
Eu cred că...trebuie să aşteptăm oţâră dezbaterea pe Constituţia nouă/revizuită.
;)
În România, ciclul numirii guvernului României ÎNCEPE şi SE TERMINĂ la...Cotroceni.
Din păcate.
De aceea există amărâtul şi penibilul acela de Protocol fluturat în dâră de muci pe la Briusel.
:D



ZeV said...

...In Romania pana si liderii de partid....ma rog, anumiti lideri , sunt numiti tot la Cotroceni...evident, sub atenta supraveghere a Elenei Lupescu.
:))))

ZeV said...

Domnule Biblio...hai sa lasam olecuţă politica...cum aţi petrecut Revelionul ?
Eu am fost la un restaurant plin ochi de musterii hămesiţi...apropo, stau şi mă întreb cum de poate mânca românul, NOAPTEA, rulade cu nuci, peşte exotic cu maioneză, scoici ornate,fripură de gâscă cu sos de fragi, porc cu cartofi copţim etc _
Băi frate, am inghitit, pe la orele 22, o pasila de digestie si, intre două dansuri pline de antren, am gustat câte un pic din fiecare.
În marile capitale ale lumii, milioane de oameni asistau, rând pe rând (după fusul orar), la câte un foc de artificii pe durata a max 30 de minute...pac pac un cicnit cu sampanie si valea, pe la casele lor..
In concluzie: Îmi doresc ca, în acest an, să nu mai citesc elucubraţiile vreunui blogger îmbuibat, mai ales portocalici, vorbitor cu patos despre AŞAZISA/AŞAZISELE SĂRĂCIE ŞI CRIZĂ DIN ROMÂNIA.
În afară de domnia voastră, domnule Bibliotecar, nu voi crede pe nimeni.
:)))
Într-adevăr, o fi criză pe undeva...dar nu a nimerit România pe hartă.
:)))))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

"Începe la Cotroceni" pentru că România este o ţară disfuncţională instituţional. Constituţia prevede Consultări tocmai pentru ca partidele să stabilească premierul şi nu preşedintele. Iată, ultimele consultări cu domnul Băsescu la Cotroceni (sper că sunt ultimele) preşedinte a arătat o normalitate, a consultat partidele şi a dat parlamentului candidatul propus de ele.

"Se termină la Cotroceni"... actul de semnare a decretului de numire este o formalitate.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu nu mai pot petrece nimic de mult timp. Vorba domnului Constantin... noi nu am petrecut, am stat liniştiţi.

Pentru mine revelionul a fost ca o zi de duminică... Nu am făcut nici un exces în ale mâncării... de băut nu beau... Nu am avut nici musafiri, nu am plecat nici eu nicăieri... Am stat pe net, "mi-am făcut planul" la postări. :D

ZeV said...

Un an de liniste si multa sanatate va doresc, domnule Bibliotecar.
Dar...constientizez si faptul ca linistea se confunda, de multe ori, cu moartea eterna...chiar inainte de suferi decesul fizic.
Prin urmare, nu se va schimba nimic in ceea ce vă priveste si, de fapt, cred ca e bine asa. Daca nu pentru dvs , in mod special, oricum, va fi bine pentru cei care va citesc. In timp, isi vor da seama, sunt sigur.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Şi eu vă doresc un an exact aşa cum îl doriţi, liniştit, aventuros...

ZeV said...

UN GAND DE PIOSENIE PENTRU ARTISTUL CARE A FOST, ESTE SI VA RAMANE, SERGIU NICOLAESCU.
D-zeu sa-l odihneasca.

ZeV said...

Chiar nu aveti nimic a spune, despre Justitie, domnule Bibliotecar ?
V-ati consumat energia publicand, in serial, o maculatura de guvernare, complet neinteresanta, cand (complet) altele sunt prioritatile si mizele, nu-i asa ?
Ati uitat din iulie 2012 pana astazi ? V-ati imaginat ca Basescu este recuperabil ?
Romania este in razboi, cu ea insasi, pentru viitor, Basescu este inca la butoane si domnia voastra tace ? Dormiti linisit, ca SIE, Danilet, Haineala, Morar, Macovei, Udrea, etc, vegheaza.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu am scris despre CSM când alţii (mass-media televizionistică) nu spunea nimic. Acum nu am ce să comentez, trendul atacurilor de presă este plin de tâmpenii. Când voi avea informaţii noi legate de "principii" şi nu atacuri la persoană... voi scrie. Până atunci mi se pare mai important, de exemplu, că Rusia a bătut palma cu Grupul Bilderberg pentru noua globalizare. Ei bine, despre asta mi-aş dori să aud la TV, în schimb aud că nu ştiu ce fiu al lui Sergiu Nicolaescu de fapt avea CNP-ul furat.

Mă uitam la o domnişoară (cunoscută domnişoară) prezentatoare la o emisiune de ştiri care, spunea Nicolăescu în loc de Nicolaescu, asta după ce de atâţia ani nu au reuşit să reţină numele unui ministru, Eugen Nicolăescu şi tot îl apelează cu Nicolaescu.

Eu nu pot fi aşa, puţin îmi pasă mie de ce face omul în timpul liber, dacă nu se reflectă în viaţa cetăţenilor. Ce să le fac eu listei pe care mi-o propuneţi? Măcar la doamna Udrea pe blog pot comenta, la Danileţ intru direct în Spam. Ce să-i fac eu preşedintelui Băsescu? Implant de păr?

Când voi avea informaţii, voi comenta. Între timp programul de guvernare pe care nu-l citiţi vă va provoca surprize când se va întâmpla, aşa cum domnul Boc scria în programul de guvernare despre reforma sistemului sanitar şi eficientizarea nu ştiu ... şi ne-am trezit cu spitalele închise.

ZeV said...

Vedeti domnule Bibliotecar ?
Ce va spuneam eu referitor la televiziunile de breaking news ?
DEZINFORMEAZA IN TIMP REAL !
A lansat cineva zvonul cu fiul ilegitm, imediat televiziuniel i-au luat interviu...lui Abdrei Tinu !
A spus, sora lui Nicolaescu (presupinada ca a spsu, intr-adevar), aiureala cu preotul ce veghea la crematoriu sa nu se fac slujba, televiziunile au si preluat...,,stirea" !
Evident este ilogic, nimeni, in afara familiei, nu se putea infiltra neainvitat, sau neautorizat!
Desi BOR a infirmat, un semn de intrebare a ramas...DA, sau NU ? domnule Biblio ?
Eu nu mai astept nimic de la televiziuni. Absolut nimic.
Sper, totusi, ca cineva va reface imaginea TELEVIZIUNII NATIONALE, pe care, oricum, o platim din bani publici.
Acel cineva care va nimici fetisul ca ,,privata face minunata" !

ZeV said...

..Ce principii, domnule Bibliotecar ?
Stimate domn...principiile nu exista in afara oamenilor !
Daca oamenii sun incompetenti, rau intentionati, sau obsedati de putere, se gasesc si....,,principii" care sa le justifice actiunile.
;)
Acum, domnule Biblio, nu avem decat o singura miza: nimicirea TOTALA SI IREVERSIBILA a regimului terorist Basescu-Macovei-Udrea. Nu se poate merge mai departe cu acest gen de oameni, nu putem spera la normalizare si instaurarea unui climat de dialog.
Dupa aceea, vom mai vedea.
Oricum, din exterior, remarc calmitatea si echilibrul domnului Ponta. Cred ca, deocamdata, nu avem alternativă la a-l sprijini.
Pe el si pe doamna Mona Pivniceru.
Dupa cum vedeti, partial m-a ascultat...n-a ignorat, cu totul, acordul cu UDMR.
;)
Scuze, daca din graba, am mai apasat (si) pe alte litere.
Nu mai am rabdare si nici timp sa rectific.

ZeV said...

..N-am spus ca nu-l citesc eu.
Dar faceti un exercitiu...stergeti, temporar, serialul cu programul de guvernare si puneti 10 intrebari-test celor care va citesc, din tematica cuprinsa in acele postari.
Sa vedem cati raspund corect.
;)
PS
Guvernul a inceput bine. Astept discursul lui Ponta despre ,,starea natiunii".
Vreau sa stiu cum stam, dupa care, vedem ce facem.
MARILE PROIECTE, PE TERMEN LUNG, MA INTERESEAZA. CONSTITUTIA, IN PRIMUL RAND.
Economia, oricum, nu mai apartine statului.
Enunturi de idei generale se gasesc cu tonele pe NET si...la toate partidele. N-ati remarcat cat de mult seamana intre ele, asazisele programe de guvernare ?
;)
PS
Poate ca ce postati la Udrea, ati putea reposta si aici. Spre amuzamentul unora dintre noi, atunci cand incercam sa ne inchipuim cata ,,atentie" va da stimabila matracucă.
;)
Dupa cum v-am mai spus, eu nu pot cautiona cu atentie blogul uneia din cele mai mari impostoare ale politicii postcembriste, asa cum fac, din postie (si nevoia de rating) unele tembeliziuni. Si publicitatea negativa tot....
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Miza mea nu este nimicirea unei anumite părţi a politicii româneşti pentru că, în mod automat, cealaltă parte a politicii va intra şi ea în vrie.

Miza mea este constituirea unei normalităţi din punct de vedere instituţional, pe de o parte, şi a unui echilibru dintre activitatea politică, de guvernare a României, a Europei, a lumii întregi dacă vreţi... şi oameni.

Dacă distrugi un cuib de interese în politică fără să schimbi mentalitatea şi mecanismele de corecţie... nu faci nimic pentru că acel cuib se construieşte imediat cu alţi oameni.

Nu am de ce să dau teste nimănui, probabil că nici nu sunt aşa de mulţi cei care citesc blogul meu, cât să-i numeri pe degete, chestiunea este că la un moment dat este posibil ca românii să răsfoiască programul de guvernare şi atunci, poate, sublinierile le vor fi de folos.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Problema televiziunilor este că aleargă după rating. Ei nu-şi permit să se întâmple ceva şi să nu preia ca ştire pentru a nu pierde rating. De aceea apar tot felul de prostii.

Nu ştiu dacă observaţi, deşi avem tot felul de ziare, acum şi online, plus multe televiziuni de ştiri... a dispărut aproape total (cu mici excepţii) ziaristul de investigaţie. Toată lumea aşteaptă "pontul", toată lumea aşteaptă ceva "pe surse", toată lumea aşteaptă o delaţiune. Şi mai rău este că am impresia că mass-media a început să fabrice ştiri pentru a putea "să le preia" în exclusivitate.

Când scriu aceste rânduri se vorbeşte despre "cazul" fiul lui Nicolaescu. Ei bine, dincolo de toate criteriile jurnalistice, dincolo de "cercetarea" poliţiei şi, din câte înţeleg, şi a parchetului... Mă gândesc la cum au primit nişte oficialităţi acele cereri de la "prezumptivul fiu" pe email? Asta mi se pare mie halucinant... cineva poate trimite pe email o sesizare sau... habar nu am cum se numeşte... pe email? Nu trebuie cineva să depună o cerere cu semnătură "de mână", care să fie înregistrată, să controleze cineva un act de identitate a celui ce depune actul, fie cel în cauză, fie un avocat... cineva pe care să ai de unde să-l ei, cred că trebuie plătite şi nişte taxe... Pe email?

Eu aş vrea să-l cunosc pe acel angajat al instituţiei care a pornit tevatura pe seama unui email mai mult decât pe cel care a trimis emailul (care probabil este chiar un post de ştiri care a dorit să fabrice o ştire).

ZeV said...

..Exact de distrugerea unei anumite mentalitati, vorbesc. Cel putin, trimeterea ei in carantină, intr-o zonă de umbră, din care să nu mai poată frâna parcursul fiersc al natiunii spre dialog, consens minimal si modernitate. Evident, in interesul cetateanului concret, că doar ăsta este scopul final al oricăror politici şi strategii.
Cu persoanele Băsescu, Udrea. Macovei, nu am nimic personal, atata timp, cat gradul lor de a influenţa politic sociatatea romanească este minimal/insignifiant. Ceee ce domniile lor fac, nu se cheamă opozitie constructivă. Ei sunt in razboi perpetuu cu oricine le stă în cale, cu oricine este incomod şi le afectează interesele de carieră, putere şi control discretionar.
De aceea, este prematur sa vorbim de normalitate, atâta timp cât persoane politice, in genul celor de mai sus, continuă cu tupeu, fără introspecţie, fără analiza propriilor erori, fără scuze, neconştientizând răul pe care l-au facut şi îl fac românilor şi..ţării, ca entitate distinctă şi respectabilă în Europa.
Nimeni nu este perfect, uitaţi-vă la discursul lui Ponta: atent, echilibrat, moderat, uneori autocritic, realist, permanent orientat către cetatean. Pur si simplu comunică bine, argumentul, fiind tocmai....atitudinea vexată şi..înţepată a fostei ministrese a risipei pe blogul personal. Am aflat, desigur, de la televiziunile tabloide de breaking news, butonând telecomanda.
;)

ZeV said...

Dvs ati citit un număr de inregistrare dat de registratura Judecatoriei ? Nu inteleg de ce acuzati tot institutiile statului, pentru ca presa nu are rabdare. Poate ca au informatia chiar inainte de a ajunge e-mailul la institutie.
Dupa parerea mea, presa a devenit mai toxica decat politica...mai ales cand cele doua isi amesteca interesele.
PS
De ce credeti ca blogul dvs este citit de putini oameni ?
In afara de jurnalistii de breaking news, credeti ca blogul Elenei Udrea este obsesia romanilor ?
E timpul sa aveti mai multă incredere in dvs...nici nu suferă comparatie o personalitate ca a dvs, cu cea a unei haimanale parvenite crescută pe gardurile, prin tufele şi copacii din Plescoi.
Am avut o colega de serviciu, tufă de Venetia. Cu liceu facut...stiti dvs cum, angajată..stiti dvs cum, dar cu tupeu nemaipomenit. Pretindea ca e nepoate unui mahăr al PCR extrem de influent în acea perioadă. A reusit sa despartă de sotie, un coleg, cu care, a plecat in America (prin loterial vizelor).
Dupa doi ani, colegul s-a intors singur,aproape cu hainele rupte, cu privirea rătăcită. A fost, evident, folosit, ca ...platformă, sau, vector purtător.
;)
De asta spun, domnule Biblio, atentie la femei...inteleg ca prea multe experiente cu acest gen de specimen umanoid, de regulă, parsiv, profitor si toxic, nu (prea) aveti. Prin urmare, în locul dvs, mi-aş drămui energia vitală, nestricând orzul pe gâşte.
Un răstimp, ca orice bărbat, am căzut şi eu în capcană.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Stimate domn,
Mentalitatea are alt suport de modificare. Dacă mergeţi la un trib de canibali ca misionar, nu veţi reuşi să-i mutaţi de la canibalism schimbând şeful de trib. Un nou şef va avea aceiaşi mentalitate ca fostul şef. Misionarismul inducea valori creştine în membrii tribului vorbindu-le despre structura morală catolică... urmând ca apoi tribul să cuprindă intim noile valori care, natural, exclud canibalismul.

De 23 de ani nimeni nu a umblat la capitolul mentalitate în cadrul poporului român.

Am auzit un banc nou...
- De ce se găseşte aşa de greu câte un şef la DNA, la Ministerul Public, la CSM...
- Toţi vor să fie şef de stat şi dictatori.


Trebuie schimbată mentalitatea tuturor românilor, trebuie şcoliţi noii lideri într-o formă de şcolarizare cu cunoştinţe democratice. Avem nevoie de lideri care să nu se simtă conducători ci executanţi, să nu se simtă stăpâni ci slujbaşi.

ZeV said...

Bon!
Inteleg că românii au mentalitatea alterată, prin urmare, numai bună de schimbat.
Totuşi, politicienii trebuie să tina cont de voturile lor, ale cetăţenilor suverani. Sper ca nu v-ati razgandit în doar câteva luni, taman când am intrat în deplin acord cu principiile dvs fundamentale privind democraţia.
;)
Nu cred că cetăţenii altor naţiuni sunt superiori românilor. Cred că au avut şansa unei poziţii geografice mai favorabile...ia gândiţi-vă la ,,Micul Paris", sau la vilele de serviciu ale lui Malaxa şi Mociorniţa...din perioada în care MAISTRUL şi INGINERUL erau, cu adevărat, respectaţi în România.
Uite, eu, de multe ori, când vizitez oraşe cu iz istoric mă plimb (şi)prin cimitire....comparaţi filigranul, arta şi calitatea lucrărilor/materialelor funerare de la 1900 şi ceva, cu improvizaţiile fragile şi inestetice de astăzi.
România, chiar a existat...şi sper să renască.

ZeV said...

ps
...casele de serviciu interbelice au devenit...vilele de lux din Primaverii. Asa da, capitalism, domnule Bibliotecar.
;)

ZeV said...

...si nu mă mai domniţi atât.
Eu nu am veleităţeile şefilor de la PG, DNA, CSM, ICCJ, CCR, MMG, TB, UE, EU, etc
:)))

Bibliotecaru said...

Personal nu sunt adeptul filigranului, eu mai mult cu art deco... minimalismul...

ZeV said...

...Bine că nu sunteţi adeptul urnei...cel puţin, aşa vreau să cred.
;)

Bibliotecaru said...

Urnei?

ZeV said...

..Mă refeream la urma funerară cu cenusa decedatului...aţi spus ceva de minimalism şi mi-a trecut prin minte un gând urât, după intoxicările tabloidelor din ultimele zile.
;)
Aflu acum că derbedeii de ziarişti, caută vinovaţi...tot prin zona politică.
Aşa cum fac cu telejustiţia...se duc, ciorchine, cu mormane de aparatură la usile penitenciarelor, informati fiind de avocati si victime, după care, urlă, tot ei, că se face telejustitie...stiti, hotul strigă...
Asta e când banul face legea, peste tot în lume.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.