28 December 2012

Va fi România mai bine guvernată decât Franţa şi Spania?


Spun asta pentru că domnul Ponta s-a angajat ca în 2013 să respecte compactul fiscal european care are drept principală linie directoare... 3% deficit general şi 0,5% deficit structural. Ei bine, ţara căpşunarilor români şi ţara inteligenţelor româneşti... nu riscă un astfel de angajament. Întrebarea mea de ce la ei se poate (sau "s-ar putea", mai corect) iar la noi, mai amărâţi ca ei... nu. Până una alta, Franţa şi Spania mai sunt şi în zona euro... un motiv în plus pentru a ţine sub control deficitul.

Ştire:
France and several other euro zone states more time to cut their public deficits below the target limit of 3 percent of GDP, newspaper El Pais said on Saturday.
(http://www.reuters.com/article/2012/12/22/us-spain-deficit-idUSBRE8BL05420121222)

Pentru mai multe despre acest subiect, vă recomand un articol al doamnei Elena Poenaru:

Franţa şi Spania ar putea primi o derogare de câţiva ani pentru reducerea deficitului bugetar

10 comments:

vaisamar said...

se vor caca taranii tot in fundul curtii dupa aceasta guvernare ?=)))

ZeV said...

vaisamar
..de ce sa se usureze in curte, cand au spatii publice la dispozitie..cum ar fi, patinoarele si bazinele de..inot (in noroi n.r.)? ;)
Iacata si scopul real al acestor facaturi : depozite de ingrasamant natural pentru agricultura.
Oricum, vaisamar, e mai eco o planta agricola crescuta in cacat, decat cacatul pe care il mananci, direct, nemijlocit si neprelucrat, pe acest blog.
Apropo, spune-mi, daca esti amabila (si nu ca pana in prezent, taranca proasta lemn), un alt blog pe care iti apar comentariile. Venim (si)acolo si iti tinem companie. Adica te....(evident, numai daca te speli pe dinti)
;)

ZeV said...

Biblio
Decat Spania, este posibil...cu Franta, este o alta problema...doar nu vreti ca micul Paris sa rivalizeze cu Parisul. Poate dora daca bucurestenii vor lua exemplul Elenei Udrea si vor merge la servici cu bicicleta.
Nu comentez alte motive care le determina pe femei sa se aburce in sea. Gurile rele spun ca...
:)))

ZeV said...

...ps vaisamar
Nu-ti fa probleme daca mai misuna vreun viermisor (mare iubitor de fecale) prin gura...ai nevoie si de proteine naturale.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Da, dar Europa este egală pentru toţi... şi numai pentru câţiva este "mai egală".

ADRIAN said...

Eu m-as multumi si cu raspunsul pozitiv la o intrebare mai simpla: "Va fi Romania guvernata?" E totusi un progres de la raspunsul la intrebarea din timpurile portocalii: "Va fi Romania spoliata?"

ZeV said...

Re Biblio
Depinde (si) de noi ca sa devenim egali intre egali si nu ,,tara de mana a doua", in care, se experimenteaza de multe generatii.
Iata, evreii au verificat comunismul in Romania...n-a mers, prin urmare, in Israel, nu este comunism. Ma rog, socialism, ca, virgula, comunism este prea mult spus. De fapt, comunismul, ca forma de organizare socio-politico-economico-culturala, NU A EXISTAT NICIODATA SI NICAIERI, IN ISTORIA OMENIRII.
Venind mai spre recent, in timpurile basismului luminat, ne-am procopsit cu legi, directive si institutii care nu actioneaza/functioneaza in Europa civilizata, cum ar fi: Cvorum, ANI, DNA, MCV, etc, urmare si a unei generatii de politicieni (asazis) romani care confunda tradarea interesului national cu...europenismul. Nu-i mai nominalizez, ca populatia care a votat, ii (prea bine) cunoaste.
;)
Se spune ca Romania trebuie sa mearga spre VEST, nu spre EST.
Eu spun: ROMANIA TREBUIE SA RAMANA PE LOC, ACOLO UNDE FIINTEAZA, CA SPIRIT, DE CCA 2000 DE ANI.
In concluzie, obiectivul domnului Ponta, recte, cel de a fi respectati in Europa (nu sa ni se impuna tot felul de conditionalitati in crescendo, cum ar fi acelea legate de ,,afacerea Schengen" destinate doar a ne santaja si mentine in defensiva) pare unul de interes national.
Cred ca a venit timpul sa relativizam si noi ceva: ideologiile si pe politicieni.
Suntem patimasi ? Avem fotbalul, si...stadioanele.
;)

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

:D
Până la urmă ar fi bine ca măcar întrebări să-şi pună guvernanţii...
:D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Păi nici fotbal nu prea mai avem... suntem în criză. Patronii din fotbal fac astăzi politică.

ZeV said...

..Pai ce, i-am ales eu ? Eu sunt din capitala culturala a Romaniei.
;))
Mai bine ca se revine la votul pe liste...cel putin vom avea o scuza.
La gramada, se mai strecoara si cate un...Becali.
;)))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.