23 December 2012

Sârmă ghimpată la graniţa dintre Cotroceni şi România


Este practic o continuare a unui articol de acum puţin timp...

Sârmă ghimpată la graniţa turco-elenă


Iată că situaţia sârmei ghimpate se complică. Jurnalul punct ro ne oferă următoarea informaţie

La Palatul Cotroceni am putea vedea curând sârmă ghimpată şi garduri înălţate, anunţă România TV. Administraţia prezidenţială ar fi luat această decizie pentru a spori securitatea Palatului.

Sârma ghimpată care ar urmează să fie montată în jurul Palatului ar costa 16.000 de lei.

Ştire în curs de actualizare

(http://jurnalul.ro/stiri/observator/decizie-bizara-la-cotroceni-basescu-pune-sarma-ghimpata-la-palatul-prezidential-632237.html)

Sârma ghimpată zincată e cam 5,50 RON/kg, vorbim deci de 16.000÷5,5=2.909Kg de sârmă.
3 TONE?!?! Cam mult... Am găsit oferte şi cu 3,9 RON/kg... dar am spus că pun cea mai mare valoare pe care am descoperit-o, să fie acoperitor. Un kilogram reprezintă aproximativ 10 metri de sârmă, deci cam 30 de km de sârmă...

Probabil că SRI-ul sau SPP-ul au ceva informaţii şi se aşteaptă la ceea ce este mai rău. Leg asta şi de procedeul fără precedent al folosirii autobuzului pentru aducerea miniştrilor (domnul Vosganian a comunicat asta... "De la Palatul Cotroceni ni s-a transmis ca nu este permis accesul nimanui, cu exceptia ministrilor si a presedintilor celor doua Camere. In plus, ministrii vor trebui sa se deplaseze la Cotroceni cu microbuzele, ca scolarii.") şi de aceea bănuiesc că este un grad de alertă crescut.

Eu aş sugera celor înfierbântaţi de conceptul "îmi fac dreptate singur că statul nu face nimic" să aibă totuşi răbdare ca lucrurile să se rezolve cumva instituţional. Nu are rost ca ei să se agaţe în sârma ghimpată să devină terorişti împuşcaţi şi ceilalţi martiri în viaţă. Dacă ceva este sigur, acest ceva este că politicienii se răzbună între ei, mai devreme sau mai târziu.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.