30 December 2012

Francois Hollande se pare că e primul preşedinte european "greu" care a înţeles cum stă treaba cu criza


Acum 10 ani o astfel de ştire ar fi părut extraordinară, astăzi este un semn de normalitate... sau de supra-normalitate. Domnul preşedinte al Franţei a înţeles că, dincolo de cuvintele frumoase şi speranţa îmbujorată a viitorului, foamea şi frigul se înghesuie la graniţa ţărilor care au trăit de multe decenii în îndestulare. Are nevoie, nu neapărat de o economie "ce n-a văzut Parisul", dar mai ales de un semn al cumpătării transmis francezilor.

(http://www.archdaily.com/149901/architecture-city-guide-paris/)

Ştire:
Parisul și-ar putea pierde renumele de “orașul luminilor”. Președintele Franței, Francois Hollande, și ministrul Energiei, Delphine Batho, plănuiesc să “stingă” din simbolurile Parisului în timpul nopții, pentru a economisi bani și energie electrică, informează Fox News.

Potrivit unui raport Bloomberg, din vara lui 2013, turiștii care vor să se plimbe pe Champs Elysees, între 1 a.m. și 7 a.m., vor avea nevoie de lanterne, întrucât Guvernul francez ia măsuri pentru a-și reduce cheltuielile. Acțiunea face parte dintr-o serie de eforturi pentru atingerea obiectivul creșterii eficienței energetice cu 20% până în 2020. Prima etapă a eforturilor s-a concretizat în iulie, când mai multe magazine și companii au fost obligate să stingă, între 1 a.m. și 6 a.m., neoanele evidențiatoare ale numelui.

De asemenea, mai mult de 300 de biserici, poduri și monumente, printre care și Turnul Eiffel, au intrat deja sub regula economiei.

Ministrul Energiei și Mediului, Delphine Batho, a declarat pentru French TV că propunerea de a stinge luminile pe parcursul nopții se va aplica tuturor orașelor și satelor din Franța, în scopul economisirii de energie electrică și bani, îndeosebi pentru “a arată cumpătare”: “Unul dintre obiectivele principale este de a schimba cultura… este necesar să închidem cercul producție mari pentru că avem consum mare. Ar trebui să arătăm cumpătare în folosirea energiei”, a declarat Delphine Batho.

Potrivit site-ului qz.com, criticii spun că un Paris întrunecat ar încuraja rezidenții să stea acasă, iar pe turiști i-ar trimite mai devreme la culcare, afectând afacerile. Patronii magazinelor dezaprobă acțiunea Guvernului, susținând că “turiștii și localnicii urmăresc lumina, de la un neon la celălalt, toată noaptea” și, totodată, lasă ideea de siguranță pe stradă. Mulți dintre cei 650.000 de comercianți se opun ideii, sugerând că Executivul le amenință mijloacele de a-și câștiga existența.

(http://www.dcnews.ro/2012/12/hollande-vrea-bezna-in-orasul-luminilor-cu-scopul-de-a-economisi/)

(http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Everyone%20Else/pages-17/French-court-rejects-millionaire-tax-by-actually-standing-up-to-authority-Scrape-TV-The-World-on-your-side-2012-12-29.html)

1 comment:

Robert Horvath said...

4,5 MILIOANE DE BASINOSI LENESI !
Diaspora este viitorul Romaniei. Mai tot creierul si
si bratele de munca productive sunt dincolo de granite
La aceasta ora ei trime bani. In viitor ei vor trimite
idei si oameni noi. Ei reprezinta viitorul.
Trecutul este reprezentat de 4,5 milioane care au votat USL. El este format din pensionari si bugetari lenesi si basinosi. Si bineinteles nu poate lipsi un lumpen rusofil si un bibliotecar anti american....plin de complexe si nerealizari. Pe scurt si clar,

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.