02 August 2011

Eroarea pixelului albastru


Ce se întâmplă când politicienii nu prea se înţeleg pe bani? Scandal de toată frumuseţea.

Avem una bucată primar care vrea să vândă o bucată dintr-o şcoală. Necazul lui este că ministerul se încăpăţânează cu un "să mai vedem, să ne mai sfătuim, să ne mai consultăm...". Între primarul geambaş de şcoli şi clientul investitor se interpune... ditamai ministrul neechivalat pe la părţile bacalaureatului calculator de pixel albastru. Şi uite aşa nonlaureatul ajunge, un pic, albie de purceluşi...

Cât să mai reziste românul?

Consemnează în Gândul Clarice DINU
Prezenţa pe lista prezidenţială a miniştrilor favoriţi nu-i garantează lui Daniel Funeriu o viaţă uşoară în PDL. Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a vărsat astăzi nervii pe ministrul Educaţiei, încă de la începutul şedinţei conducerii democrat-liberalilor. Motivul disputei a fost, potrivit unor surse participante, un aviz pe care ministerul Educaţiei trebuie să-l dea pentru ca primăria să poată să vândă unui investitor o anexă a unei şcoli pe care o are în subordine.

Explicaţiile lui Funeriu l-au scos din sărite pe edilul din Târgu Mureş, care a spus că nu înţelege de ce au mai fost date şcolile în administrarea primăriei dacă avizele trebuie să fie date de la centru în condiţiile în care există o decizie a consiliului local. "Eşti un arogant, un încrezut. Aţi ajuns toţi miniştri pe munca partidului. De două luni am trimis cererea de avizare şi nu a venit niciun nefericit de la minister", a răbufnit Florea, susţin aceleaşi surse.

Contrele din şedinţa PDL au fost încadrate, oficial, în registrul "discuţiile fireşti" între primari şi miniştri. "Nu a fost un schimb dur de replici. A fost o discuţie firească despre descentralizare. Nu există niciun diferend. Întotdeauna între miniştri şi primari apar asemenea discuţii", a declarat, pentru gândul, Dorin Florea.

Daniel Funeriu nu este pentru prima dată luat la rost de pedelişti. Ministrul Educaţiei a fost împins în corzi şi de parlamentarii PDL, care i-au reproşat fie problemele legate de salariile profesorilor, fie deciziile de închidere a unor şcoli. Cel mai dur contestar al lui Funeriu a fost deputatul democrat-liberal Cătălin Croitoru, fost lider de sindicat, care i-a cerut chiar demisia.

Dacă pedeliştii nu-l prea înghit pe Funeriu, preşedintele Traian Băsescu l-a inclus pe lista miniştrilor favoriţi, apreciindu-i "tenacitatea" cu care s-a luptat pentru o nouă lege a educaţiei.
(http://www.gandul.info/politica/daniel-funeriu-atacat-dur-in-sedinta-pdl-arogantule-ati-ajuns-toti-ministri-pe-munca-partidului-exclusiv-8554345)
A început de ieri să cadă câte un ministru al educaţiei pe stradă. Ghici ghicitoarea mea primarul cărui oraş cu parul în cap îi dădea.

2 comments:

Anonymous said...

Ori m-am tampit eu, ori pletosu' asta de Funeriu chiar mi-a devenit simpatic in ultima vreme...

Bibliotecaru said...

Cum spunea Mitică Dragomir, "fir-ar al dracu' de simpatic", ;D un amestec de admiraţie şi imprecaţie.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.