23 December 2012

Cineva ne crede cre(ş)tini. Hrisov a înviat!


Cine e, bre, Hrisov ăsta şi de ce a înviat? Cum cine...

HRISÓV, hrisoave, s. n. (În evul mediu, în Țara Românească și în Moldova) Act domnesc care servea ca titlu de proprietate, de privilegiu etc.; ispisoc. – Din ngr. hrisóvuilon „bulă de aur”.

În ziua de astăzi hrisoavele au devenit mai pământene, nu mai au restricţia uzurii legate de proprietate, ba chiar nu mai au nici măcar proprietatea termenilor... au nume de cod şi sunt stocate într-un fond informativ, au antet de instituţie şi sunt menite pentru a atesta proprietatea poliţiei politice, au antet de ziar şi servesc plătirii poliţelor politice... Hhrisovuilonele au trecut de la "bula de aur" la "arhiva de aur a bancurilor cu Bulă"... asta pentru că vuiloane se citeşte astăzi, în limbaj monden, vuittoane.

Despre ce este vorba?

Păi i-azi cum sună frunza-n dungă într-un articol cu vorba lungă...

Devotamentul delatiunii: Andrei Marga, informator, dar nu colaborator al Securitatii, de Vladimir Tismaneanu

Şi toată lumea a început să spună... hăis, cea, zi bade cu cetera...

Numai că vorba lungă... sărăcia omului... şi mai apare o bulă de aur.

Andrei Marga: Tismăneni și paladini bat câmpii cu dezinvoltură

Lucrurile se complică un pic...

Foaie verde şi-o lalea
Cică nu a colaborat cu secu rita te a

“Am aflat de pe site-uri că publicaţia 22 publică o „ştire” în care se spune că am dat note informative în 1977-1978, fără a fi colaborator al fostei Securităţi. Sunt nevoit să amintesc, din nou, că am fost ministru în patru guverne, iar vreme de nouăsprezece ani am condus Universitatea „Babeş-Bolyai”. Controlul trecutului meu a fost multiplu, repetat şi recent. Nu s-a găsit nimic compromiţător”, a declarat Andrei Marga, potrivit Cotidianul.
El a adăugat că “în ultimele luni, a existat însă o efectivă mobilizare pentru defăimarea numelui meu, declanşată, cum se ştie, de un consilier prezidenţial. La această campanie s-au ataşat tot felul de tismăneni, paladini etc., care bat câmpii cu dezinvoltură. În această toamnă, campania a continuat în legătură cu preluarea ICR şi acţiunile mele de demantelare a unei feude. Neputând să se atace ceea ce am făcut după 1989 (nici ca rector, nici ca profesor, nici ca ministru al educaţiei naţionale, nici ca ministru de externe sau ca autor), s-a inventat şi se inventează, după maxima „murdăreşte că tot rămâne ceva”.
Spun încă o dată – cu acest prilej, spun pentru ultima oară – că nu am fost colaborator şi nu am dat nici un fel de note informative. Nimeni nu mi-a cerut să o fac. În spatele întregii campanii sunt falsificări şi manipulări de care nu am timp să mă ocup, chiar dacă ele vor să atingă diversele mele conexiuni internaţionale. Să sperăm că şi justiţia noastră va putea fi, într-o bună zi, de sine stătătoare şi va face lumină în astfel de situaţii.”, a declarat Andrei Marga.
(http://www.dcnews.ro/2012/12/andrei-marga-tismaneni-si-paladini-bat-campii-cu-dezinvoltura/)

Iată o dilemă…

Varianta 1 (a lui Vladimir Tismăneanu): “Repet, ni se ofera in decizia Colegiului CNSAS toate datele care demonstreaza, dincolo de orice indoiala rationala, ca dl Marga a servit, ca informator, ca sursa, acea institutie, ca a avut nume de cod, ca a facut rapoarte olografe despre…” şi aşa mai departe.

Varianta 2 (a lui Andrei Marga): “Controlul trecutului meu a fost multiplu, repetat şi recent. Nu s-a găsit nimic compromiţător”

Ceva e putred… Ce a spus de fapt CNSAS? A fost sau nu a fost? Văd că nimeni nu dă un copy/paste după ce spune CNSAS, după dosare, după...



Băi neamu lu' Bulă de Aur,
Serveşte dragă o pungă de centaur.

Centaur: mascul alfa, formator de opinie al grupului de "tovarasi". Elemente distinctive: telemea intre dinti, ceafa, tatuaj cu sirena, trage la sala, trening de poliester din piata, BMW "tiunat" din anii 80. Sta cu parintii. Are harem de printese.
(http://www.dictionarurban.ro/expresion/2353_centaur.aspx)









(http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-fara-griji-in-vacanta-la-predeal-1016977.html)

Citiţi şi articolul din evenimentul zilei, este edificator.

UPDATE:
http://www.revista22.ro/andrei-marga-cu-numele-de-cod-horia-neaga-ca-a-dat-note-informative-securitatii-citeste-turnatoriile-fostului-ministru-21421.html

http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2012/2914%20Marga%20Andrei.pdf

De acolo reiese că domnul Marga informează Securitatea Statului că a avut contacte cu cetăţeni străini. Nu-mi amintesc prea bine... dar nu cumva aşa spunea legea? Reprezintă aceste informări colaborare cu securitatea... şi ca poliţie politică? Sunt din ce în ce mai curios. Rog pe cei care capătă mai multe detalii... să-mi dea şi mie link.

Ţineam eu minte că era ceva...
Legi și decrete speciale au fost adoptate pentru a îngrădi și controla contactele cetățenilor români cu străinii; astfel s-a decretat obligativitatea raportării oricărei convorbiri cu un cetățean străin, iar în 1982 a fost limitat numărul convorbirilor telefonice pe care abonații le puteau avea cu străinătatea. Toate aceste măsuri au îngreunat sensibil contactele cu lumea din afară, ușurând în același timp reprimarea acțiunilor de disidență
(http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C8%99escu#cite_ref-Vlad_Georgescu_4_62-0)

Am mai înaintat un pic în cercetare...

http://www.cnsas.ro/documente/istoria_comunism/studii_articole/activitati_plan_intern/Secretomanie%20si%20controlul%20informatiilor.pdf


Legea nr.23 din 17 decembrie 1971 privind apararea secretului de stat în Republica Socialistă România


Şi Codul Penal (cel în vigoare atunci):
Art. 150 Secrete de stat şi înscrisuri oficiale

Secrete de stat sunt documentele şi datele care prezintă în mod vădit acest caracter, precum şi cele declarate sau calificate astfel prin hotărâre a Guvernului.
Înscris oficial este orice înscris care emană de la o unitate din cele la care se referă art. 145 sau care aparţine unei asemenea unităţi.

(http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-150-cpen)

15 comments:

ZeV said...

Exact acest gen de activitate imi doresc sa desfasoare stimabilul marinel, in putinul timp ramas pana la casare.
Sa se plimbe cu ce mobil vrea muschii lui, sa se dea cu saniuta, anvelopa, bucata de plastic, etc.
Sunt chiar dispus sa dau un leu pentru derbedeu, sa-si asigure, inclusiv, un spor de securitate cu sarma ghimpata.
Desigur ca as fi extrem de incantat daca poarta Cotrocenilor s-ar putea deschide doar din exterior.
;))

ZeV said...

...Eventual, pentru a-i tine de urat, sa-si ia cu el, in interior, pe toti basistii. Incap, cu siguranta, chiar fara a deranja separeul/iatacul cu vuillon/vuitton.
;)

ZeV said...

Biblio
Ati spus sa postez, eventual si un raspuns al domnului Ponta..
Am facut un pas, in acest sens si am pus un post pe blogul domniei sale. Daca va catadicsi sa raspunda, voi prelua si reposta aici.
;)
Iata ce i-am scris:
,,Domnule prim ministru al Romaniei
A venit timpul sa ne scuturam de capcane si constrangeri impuse din afara, pentru a ne face defensivi si slabi, in orice negociere. Atentie, IN ORICE NEGOCIERE, CARE VIZEAZA RESURSE SI SUVERANITATE !
Va cer, imperativ, in calitate de votant (implicit) al domniei voaste, sa modificati codurile de procedura penala si sa faceti in asa fel, incat, daca un roman, arestat preventiv, ESTE ACHITAT DE INSTANTA, printr-o hotarare definitiva, procurorul de caz sa fie exclus din bransa !
Nu merge asa, sa ne batem joc de demnitatea unui om, oricare ar fi el, de dragul imaginii la Bruxelles. Este, pur si simplu, inacceptabil, moral, uman, si...national !
Eu, cum am mai spus, NU UIT NIMIC.
In imensa lui ipocrizie (generata din/de frustrare), acest individ malefic cu numele de Traian Basescu, a afirmat, relativ recent, ca, cineva trebuie sa raspunda pentru distrugerea imaginii si....carierei unui politician ales. Asta, dupa o achitare intr-unul din dosarele lui Adrian Nastase, din cate imi amintesc. Oricum, al unui politician. Inca o dovada ca acest om se amesteca (toxic si perfid) in actul de justitie, dar, altfel spus, a avut atunci, pe fond, dreptate.
Este momentul sa meditam asupra acestei obsesii moraresti de a aresta preventiv, in cazuri care nu tin de crima, viol, trafic de droguri, etc.
Se bifeaza, vorba domnului Bibliotecar, un numar de cazuri de inalti demnitari arestati, se raporteaza la ,,Inalta Poarta" (pentru MCV n.r.), iar procurorii, pot sa doarma linistiti. Ar trebui, oare ? Chiar si-au indeplinit menirea si rolul constitutional cum trebuie ? Are vreo relevanta , pentru procurori, prezumtia de nevinovatie, sau ei sunt...avocatii diavolului ? Oare democratia nu are, cumva, o hiba, la care trebuie sa meditam cu totii ?
Va intreb domnule Ponta...unii demnitari, politicieni, sau analisti, comentatori si formatori de opinie, ne spun persistent si sistematic ca justitia este mai presus de vot, mai presus de cetatean. O fi chiar asa, domnule Ponta ? Institutiile justitiei, alcatuite din oameni care au trecut prin scolile platite din taxele si impozitele cetatenilor si care consuma un segment semnificativ din bugetul national pe salarii si pensii...nu vreau sa utilizez epitetul inaintasului dvs (domnul Emil Boc n.r.), pentru a nu incalca ,,protocolul", deci, repet, aceste institutii nu ar trebui sa se subordoneze, ca toate celelalte, poporului suveran, prezumat demn, cinstit si liber ?
De ce, procurorul general, presedintele ICCJ si seful CSM, nu ar fi alesi prin vot direct, de catre cetatenii Romaniei ? Daca si aceste institutii ar accepta o asemenea modificare constitutionala, ar demonstra ca sunt, REALMENTE, atasate principiul universal in democratie si anume PREZUMTIA DE NEVINOVATIE. Altfel, ar insemna ca toti suntem infractori, fraudatori si puscariabili potentiali.
Ma intreb, in final: ce este si de unde a venit, in prime time-ul romanesc, acest personaj malefic, SPONSORIZAT DE GEORGE SOROS, cu numele aparent domestic, de Monica Macovei Gherghescu si ce vor sa faca din Romania, cei care o sustin ?
Poate ca veti decide ca, din cand in cand, sa intrati in dialog cu cei care incearca sa comunice cu domnia voastra si nu sa o imitati pe doamna pe care am nominalizat-o mai sus. In nici un caz, la un premiu Nobel. ;)
Altfel, vorbim la bec, iar efervescenta celor care doresc schimbare REALA/FUNDAMENTALA si RESPONSABILITATE se va disipa treptat. Nu uitati ca, pentru prima data, Traian Basescu are dreptate: nu veti avea nici o scuza."

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Poate că e nevoie de o centură de castitate cu sârmă ghimpată... ar fi cheltuiala mai mică şi domnia sa şi-ar asigura şi faţa şi spatele... :D

Bibliotecaru said...

Şi acum să ne punem pe aşteptat răspunsul domnul Ponta. Sper că aţi făcut un link cu numărul comentariului, ca să aveţi şi dovada.

ZeV said...

Link:
Blogul lui Ponta
ZeV
December 23, 2012 at 2:59 pm#
..............................
Your comment is awaiting moderation.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

:D
E bine şi aşa, dar eu mă refeream la link-ul din adresă care se încheie cu numărul de ordine al comentariului, de exemplu:

comment-184435

sau cum e la domnul Ponta.

Acela este un mijloc de identificare unic care nu poate fi realocat, deci este valabil şi dacă comentariul este şters... Un fel de număr de registratură.

ZeV said...

Privesc, pe o pagina paralela, blogul lui Ponta. Nu stiu ce numere de ordine vedeti dvs, sau eu sunt chior.
;)
Chiar si la comentariile iesite din moderare, vad doar numele si data, iar la final, REPLY.
Daca vedeti altceva, spuneti-mi unde trebuie sa ma uit.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

De exemplu...

anonim December 23, 2012 at 9:38 am

De ce nu dublati numarul de parlamentari? Dublati locurile de munca.

Are numărul de comentariu:
http://blogponta.wordpress.com/2012/12/11/editorial-catavencii-apel-catre-lichelul/#comment-23781

Linkul este în dreptul semnului # aflat imediat după oră, respectiv 9:38 am.

Dar chiar şi dacă nu apare comentariul (mie, de exemplu, nu-mi apar), numărul comentariului ar trebui să apară sus, în zona de adresă a browserului.

Când intraţi pe fir adresa este

http://blogponta.wordpress.com/2012/12/11/editorial-catavencii-apel-catre-lichelul/

După ce comentaţi, adresa va avea acea completare cu numărul comentariului... în exemplu de mai sus /#comment-23781

Iată, am postat şi eu un comentariu care nu a apărut ca fiind în moderare şi am obţinut, în zona de adresă a browserului...

http://blogponta.wordpress.com/2012/12/11/editorial-catavencii-apel-catre-lichelul/#comment-23791

Asta înseamnă că de la ultimul comentariu vizibil s-au scurs încă 10 comentarii. Probabil unul este al domniei voastre.

Având acest link eu pot demonstra că am postat un comentariu acolo. Desigur, în wordpress se pot modifica comentariile, asta este o problemă.

Mai mult, dacă constitui un link cu o astfel de adresă, pagina se va posta direct pe comentariu, ceea ce este un avantaj.

ZeV said...

Gata, m-am prins...am apasat cu butonul drept al mouse-ului pe simbolul # si a aparut fereastra Properties. Din ea am extras
http://blogponta.wordpress.com/2012/12/11/editorial-catavencii-apel-catre-lichelul/#comment-23783.
..Am mai adaugat o continuare la REPLY, cu adresa: http://blogponta.wordpress.com/2012/12/11/editorial-catavencii-apel-catre-lichelul/#comment-23790.
;)
Adica (vezi in textul de mai jos):

ZeV said...

….Si inca ceva , domnule Ponta…sa nu-mi frecati neuronii cu tot felul de ,,programe de guvernare”, masuri, procente, bla bla bla, luandu-va dupa mascaricii de jurnalisti din privata. Pe ei, oricum, nu-i intereseaza de soarta romanilor ci doar de ratingul lor (al jurnalistilor).
Faceti cinci lucruri, si, veti avea votul meu pentru o …eternitate (;)):
1. Mentineti cursul euro/leu sub control;
2. NU duceti Romania in zona Euro;
3. Treceti in carantina prioritatilor tratatul Schengen( din care, MAREA BRITANIE NU FACE PARTE);
NOTA: Romania TREBUIA sa intre in Schengen in martie 2011, deoarece, autoritatile statului roman (Presedinte+Guvern+Parlament) si-au facut lectiile si au indeplinit TOATE criteriile convenite in/prin TRATATE OFICIALE.
Se aude, Monica Macovei Gherghescu, tradatoare sorosista a neamului romanesc ?
Cine garanteaza ca, si in cazul arestarii preventive a TUTUROR celor 588 de parlamentari, vom intra in Schengen ? Ma astept ca Olanda sa….ne ceara ca toti sa devenim blonzi cu ochi albastri. Brunetii, oricum, nu au nevoie de aceasta ,,fata morgana” inconsistenta si inutila numita Schengen. ;)
Cineva, doar ne santajeaza, pentru a ne tine in corzi, oferindu-ne un ambalaj poleit, gol pe dinauntru !
4. Finalizati si promovati prin referendum, proiectul Noii Constitutii, in 2013;
5. Initiati negocieri pentru reconciliere nationala, cu sau fara Basescu, pentru a intari pozitia Romaniei la Bruxelles;
In rest, domnule Ponta, ma descurc singur, fiind un om cu convingeri de dreapta.
Unii, mirati, ar putea sa ma intrebe: de ce n-ai votat, domnule, ARD ?
Le raspund: ARD NU este o entitate de dreapta, ci, doar o adunatura conjucturala , antinationala si obedianta fata de Tatuci autohtoni si multinationali cu apucaturi totalitariste, iar eu sunt, oricum, mai mult roman, decat de dreapta.
;)

Bibliotecaru said...

Şi acum să aşteptăm răspunsuri... :D

Vasile, said...

Printre multi multi oameni de bine, transfugi,trimisi,preoti si domnul Tismaneanu si-a servit tara ,interesul,ca pseudo-transfug bineinteles!
Urmariti persoanele care-l glorifica sau il insotesc pe Traian, Pleasu, Liiceanu,Cristoiu,Macovei,sau cirtite precum Melescanu,Blaga,Videanu,Boc , toti din aceiasi mama, mama securitatea!

Problema este ca in numar aproape egal raspandacii sunt raspinditi peste tot, exemplu Mr.Maior & Son Co Ltd.!

vaisamar said...

putinistilor mars la colindat sa va laudati si voi anu asta ca ati muncit in loc sa stati la cozi pentru ajutoare si tarat la lins icoane pentru blidul cu mancare expirata =)))
animalul meu e pregatit deja pentru capsat , toata ziua a urlat pe la geamuri si a tras de usa de la intrare =)))

ZeV said...

Se ne b.....p.....vaisamar.
Mars, potaie proasta in cotetul reformei interne. Poate ca peste 4 ani aplic o stampi/u/la de vot si pe bucii tai, daca mai bagi un silicon...pe unicul neuron. Daca nu, o stanga-n....c... si alta la interval.
;)
Totusi, Craciun Fericit, si tie, animaluto de casa (Modrogan n.r.)
;)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.