31 December 2012

De brumar Brumaru


Voi ce ştiţi toate dedesubturile...

Horatiu Malaele - De dragoste vestimentara (Emil Brumaru)

6 comments:

Robert Horvath said...

Zev
Romania adevarata este in afara. Tara sta pe
banii trinisi de " apartizi " si economia la negru.
Despre ce reconciliere vorbesti ? Aproape 5 milioane de romani muncesc in afara granitelor. Eliminand pe acestia vrei o reconciliere intre pensionari si bugetarii
lenesi ?

Robert Horvath said...

TOATE VALORILE ROMANESTI APARTIN DIASPOREI
Eliade, Cioran, Ionesco, Brâncuşi, Enescu etc.
SPATIUL MIORITIC................. O ABSOLUT .

Robert Horvath said...

Majoritatea românilor din România trăiesc cu impresia că emigranţii sunt un fel de dezertori aflaţi într-o goană nebună după avuţie. Că nu le mai pasă de locul unde s-au născut şi că s-au înstrăinat complet de patria mamă. Se uită că, de fapt, cei mai importanţi oameni de cultură români au trăit afară, au murit afară, au promovat cu dragoste şi dăruire ceea ce avem mai bun ca naţie. Imaginea României se datorează în mare parte unor personalităţi precum Cioran, Eliade, Brâncuşi, Enescu şi multor altora.

ZeV said...

Daca va simtiti romani, foarte bine, incepeti a promova interesele si imaginea Romaniei in lume...nu-i lasati, sa faca asta, pe Barroso, Reding si Merkel. Ca sa nu mai vorbesc de Steini. Si ei fac promovare..dar in sens invers.
;)
Oamenii de cultura, exemplificati, au facut cinste tarii din care au provenit si si-au lasat radacinile in tara natala.
Asa inocenti cum suntem noi, cei care calatorim doar in scop turistic, putem, totusi, deosebi valorile de gunoaie si rebuturi cu chip vag umanoid.
;))

Robert Horvath said...


Interesul Romaniei este Europa civilizata si valorile ei. Interesul noului FSN este reintrarea in spatiul rusesc.
Herta Muller a apus-o raspicat. Basescu cu toate relele este pro american.....iar pucistii anti americani.
Reciteste cu atentie propaganda depe acest blog.....Cel
mai anti occidental blog romanesc.

ZeV said...

Europa civilizata nu exista si nu poate in afara statelor si natiunilor care o compun.
Alternativa la disolutia valorilor romanesti, intr-un spatiu european amorf, nu este apartenenta la alte zone geografice. Romania trebuie sa ramana, pur si simplu, la locul ei, nu trebuie sa mearga catre alte puncte cardinale.
Doar prin reconciliere si unitate nationala, romanii vor evolua catre stadiul suprem si necesar al respectului de sine, ca natie. Doar respectandu-ne, noi pe noi insine si valorile noastre, vom fi, la randul nostru, respectati de altii. Si...de ce nu ?...chiar temuti. Altfel, toti aventurierii, gordonii si steinii , anonimi si ignorati in tarile lor, isi vor baga nasurile in problemele interne ale unei Romanii dezbinate de ura si orgolii efemere, promovand interese straine de poporul roman. Intamplator (sau poate nu) interesele exterioare au o stransa legatura cu resursele Romaniei...atatea cate au mai ramas.
Mesajul meu, nu poate fi , in acest context, decat unul singur:
UNITATE, romani !

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.