12 December 2012

De ce nu ies voturile


Mulţi membri ai PDL se miră în faţa constatării pierderilor masive de voturilor în favoarea domniilor lor.

Liderul PDL Sulfina Barbu, care nu a mai prins un loc în viitorul Parlament pentru că a nu a obţinut îndeajuns de multe voturi, a declarat, miercuri, că PDL a fost trădat din interior.
Mai exact, Sulfina Barbu i-a acuzat pe primarii care au trecut la USL şi care au suţinut la alegerile parlamentare din 9 decembrie candidaţii Uniunii Social Liberale.
"Scorul înregistrat de PDL la alegerile parlamentare este mic. Se impune o analiză serioasă în fiecare judeţ în parte. De la alegerile locale din vară şi până la alegerile parlamentare, PDL a pierdut peste un million de voturi", a explicat fostul ministru.
Întrebată daca PDL a fost trădat din interior, Sulfina Barbu a dat vina pe primarii democrat-liberali care au trecut la USL: "Da, primarii PDL care au trecut la USL au susţinut candidaţii USL la alegerile parlamentare".
Sulfina Barbu a făcut aceste declaraţii miercuri, după şedinţa Grupului parlamentar al PDL de la Palatul Parlamentului.
(http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/sulfina-barbu-pdl-tradat-din-interior-287166.html)

Este adevărat că această cădere liberă a popularităţii PDL (ARD) este spectaculoasă... dar foarte explicabilă.

PDL cade liber din 2008 când, după trecerea momentului alegerilor şi desemnării domnului Boc ca premier, cei mai importanţi membri ai PDL nu s-au putut desprinde de Traian Băsescu. Mai mult, nişte lideri prefabricaţi precum domnii Mihail Neamţu şi Mihai Răzvan Ungureanu, în loc să fie lăsaţi să crească cu o aură de independenţă credibilă care să provoace inducerea unui concept de alternativă la PDL-Băsescu (adică o prosteală în faţă), ei au fost anulaţi imediat în perioada campaniei pentru demiterea preşedintelui.

Cei din USL, care se felicită acum, cuprinşi de fericire, de parcă ar fi descoperit piatra filosofală... şi se îngroaşă în guşă pentru scorul mamut şi talentul lor de politicieni, nu a trebuit decât să adune liniştiţi, fără să se implice cu nimic, votul negativ al cetăţenilor coalizaţi împotriva proiectului politic Traian Băsescu, un proiect care pare a deveni nemuritor precum Lenin în sarcofagul său sovietic. USL a refuzat cu obstinaţie să prezinte concret şi cel mai mărunt proiect politic, nu mai vorbesc despre o dezbatere reală în campanie pe teama revizuirii constituţionale. Deşi s-a constituit un ditamai polul politic, românul însă nu este deloc mai bine reprezentat. Una este un guvern de uniune naţională sau, cum spunea cineva odată, de largă respiraţie naţională, alta este un pol politic mamut menit să sufoce orice fel de împotrivire parlamentară la actul de guvernare. Poporul a fost atât de înverşunat pe Traian Băsescu încât iată că acum a atribuit o putere în dimensiuni samavolnice adversarului politic. Personal cred că mai benefic pentru cetăţenii României ar fi ca toate alianţele şi uniunile să se desfacă şi, împreună toate partidele, să tragă în acelaşi sens, renunţând la discuţia de tip "Gică Contra". Altfel, proiectul de constituţie va fi făcut de doi sau trei oameni şi restul "aleşilor" vor fi o simplă maşină de vot, altfel legile nu vor mai mulţumi decât pe cei câţiva de la vârf.

Sunt tare speriat. Sunt speriat pentru că am senzaţia că România este un avion dat pe mâna unui copil de 5 ani care îşi impune voinţa fără să-şi de seama de consecinţele reale ale unei manevre greşite.

Atenţie! România este o dronă cu milioane de români la bord.

Şi toate astea pentru că domnul Băsescu a refuzat să facă ce trebuie şi să plece acasă.

13 comments:

Vasile, said...

Si pentru androizii lui Basescu , fie ei vaisamar chiar si europeni,votul de azi confirma de fapt legalitatea referendumului si ilegalitatea pozitiei de presedinte ocupata de Traian Ba!

vaisamar said...

vasile ce anume s a votat azi , in afara de cioara din latrina la conducerea CFR ?=)))

ZeV said...

@Vasile
Stimate coleg, buna seara.
Nu stiu cine este distinsa doamna Mavrositu de la Constanta, dar stiu ca liderii PD, dintre care, unii arata MULT mai bine priviti din spate, au intrat in Parlament pe geamurile de la baie.
Proiectantii de la Casa Poporului au gresit grav, neamplasand vasele WC imediat sub ele (geamurile n.r.).
:D
Parca printr-o stranie coincidenta, am introdus, pentru acest comment, parola gends-cur 530;)

ZeV said...

PS
..Si inca ceva domnule Vasile...din postura de majoritari, avem obligatia sa tratam cu condescendență și respect minoritățile, femeile și persoanele ci dizabilități.
Prin urmare, te rog să nu te atingi nici măcar de un fir de păr al prietenei mele vaisamar.
Părul, ori se tunde, ori se dă la o parte.
:))

ZeV said...

pps-Vasile
Te corectez:
Traian Pa !
;)

Vasile, said...

Zev.

Nu-i neagra Mavro.... ci satena PDLista trup si suflet ,desi fizic vorbind este o prezenta(machidoanca) placuta!Eu sunt amic si cu tac-su dar am fost bun prieten cu socru-su , dumnezeu sa-l ohihneasca , "stavrositu" om de mare caracter plecat subit si prea devreme!

I-am pus o intrebare, cu raspuns rapid tata-l Mariei.."Mai C...cine a trimiso pe Maria la PP DD ,omul,
om serios dar luat pe nepregatite a fost sincer , "Voinescu mai Vasile"

Anonymous said...

Mi se pare nepotrivita alaturarea cuvantului "lider" unor personaje precum neamtu sau ungureanu.
Astia nu sunt lideri, sunt niste petarde oportuniste, n-au demonstrat nimic ca sa-si merite titulatura de lideri.

Nu e un repros, e o observatie de ordin semantic, o situatie de fapt care a ajuns sa ma deranjeze.
Una-doua, peste tot, toate nulitatile sunt...lideri. Poate ar trebui sa fim mai responsabili cand utilizam anumite cuvinte.

Doar o idee. Poate o propagati si prin alte parti daca sunteti de acord.

Bibliotecaru said...

Păi sunt lideri ai două formaţiuni de buzunar, Forţa Civică şi Noua Republică.

Anonymous said...

Pai formatiunile alea sunt doar niste vehicule juridice care indeplinesc cerintele legii electorale.

Doar ca paranoicilor alora le intra-n tartacuta ideea gresita ca sunt niste...lideri.

Bibliotecaru said...

Da, dar nu sunt lideri ai României, ci lideri ai acelor vehicule juridice.

Vasile, said...

Biblio,

Un domn ajuns capo ..., partinic este totusi lider al Romaniei! Conform "curului" tarii ,si unei constitutii mereu interpretabila, el este reprezentantul tarii si nu parlamentul,sau guvernul!

PS
Pentru cei care nu conosc termenul din ghilimele vedeti ce spune capul de limba romana!

Bibliotecaru said...

Lideri ca domnii Ungureanu şi Neamţu putem fi şi noi săptămâna viitoare... trebuie doar să păcălim câteva mii de oameni cum că le vrem binele... :D

Domniile lor sunt lideri autointitulaţi, nu i-au ales nimeni acolo, nu au avut nici măcar alegeri "de partid".

Vasile said...

Ungureanu sau celalalt sunt totusi doar niste niste scule pentru o anume operatiune , cum ar fi "cuiul lui Beselea" sau "Acul si Barosso", folosirea lor intrun "atelaj eterogen" a dat cam aceleasi rezultate pe care incerca sa le explice cu doua secole in urma in fabula cu acelasi nume G.Alexandrescu.
Problema noastra a romanilor nu este insa aceea de a gasi/fabrica mereu scule ci si a naste scule universale care se transforma in monstrii , asa o mare parte a poporului a lins Iliescu, Vadim. Basescu si mai recent D Diaconescu,coada de topor in din fabula Toporul si Padurea:"Ca în fiece tara
Cele mai multe rele nu vin de pe afara,
Nu le aduc strainii, ci ni le face toate
Un pamântean de-ai nostri, o ruda sau un frate. "

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.