13 December 2012

Elena Udrea: Ultima soluţie, refacerea alegerilor până ies cum trebuie


Eu cel puţin aşa înţeleg din ceea ce spune doamna Udrea (în doi timpi).

Primul timp mi-a prilejuit un răspuns, al doilea nu are nevoie de răspuns.

Timpul 1:

Taxe si impozite mai mari cu 16% – scadea sau nu USL sub 50% daca anunta aceasta masura inainte de 9 decembrie?

Astazi, guvernul USL a anuntat un val de masuri negative care au stat la sertar pana dupa alegeri: impozitele si taxele vor creste cu 16%, angajarile in sistemul bugetar vor fi inghetate si in 2013, tichetele de masa, tichetele cadou si tichetele de vacanta nu se acorda nici in 2013, iar cresterea bugetului Educatiei, pana la 6%, se amana pana in 2014.
Aceste masuri arata clar un lucru: USL a dus o campanie de pacalire a romanilor. Le-au promis salarii si pensii majorate si nici nu s-a uscat tusul pe stampila de vot, ca au si trecut la primele masuri de strangere a surubului si golire a portofelelor oamenilor in vistieria statului. Ma intreb insa: daca USL ar fi anuntat inainte de 9 decembrie aceste masuri – pentru ca stiau ca le vor lua – ar mai fi trecut de 50%?
Ma tem ca acest val de vesti negative este doar inceputul, pentru ca economia intra din nou in recesiune cu USL la carma Romaniei. Timp de 7 luni, tot ce a facut USL este sa iroseasca stabilitatea si inceputul de crestere economica pe care am reusit-o in doi ani de lupta contra crizei. De la crestere economica de aproape 2% prognozata la instalarea guvernului Ponta, s-a ajuns in 7 luni la reintrarea in recesiune. Ce a dat USL cu o mana, a luat inzecit cu alta: prin inflatie pana acum si prin cresterea taxelor din 2013. In mod real, romanii vor fi mai saraci in primavara lui 2013, decat in primavara lui 2012.
Si mai rau, USL se pregateste sa faca un nou guvern, de data asta al baronilor pesedisti si penelisti; un guvern de politruci care nu au nici o viziune si nici un plan economic pentru Romania. Singurul ministru apolitic – care a fost si singurul care a incercat sa miste ceva in economie – va parasi Guvernul USL si nu va mai exista nimeni din interior sa puna frana la stratagemele baronilor locali ce se pregatesc de instalare la guvern. Rezultatul este ca Romania risca sa intre intr-o noua criza economica, in timp ce Europa va incepe, cu greu sa iasa pe plus.
Intrebarea pe care mi-o pun este: cum a reusit USL sa ascunda aceste lucruri in ultimele luni? De cresterea taxelor si impozitelor se stia inca din octombrie, desi masura a fost repede trecuta la sertar. De ce o stiam doar noi, dar opinia publica nu a aflat decat acum? Revin la modul in care nu am stiut, ca partid, sa fim mult mai vocali in campanie impotriva USL si a unei guvernarii  zero. Am pierdut cateva sute de mii de voturi de la locale la parlamentare, fiind in opozitie. Cred ca suntem printre putinele partide din istorie care au reusit o astfel de contra-performanta. De ce? Pentru ca oamenii care asteptau de la PDL sa ii apere in fata guvernarii USL au fost dezamagiti cand au vazut partidul ascuns sub un nume de care nimeni nu stia. Sunt convinsa ca nu este prea tarziu sa recastigam electoratul pierdut. Dar asta inseamna ca macar acum, la inceputul unui nou ciclu electoral, sa intelegem ca nu trebuie sa ne mai fie rusine cu lucrurile bune pe care le-am facut si cu identitatea noastra de partid de dreapta si ca trebuie sa iesim la lupta impotriva unui guvern impostor.
(http://blog.elenaudrea.ro/taxe-si-impozite-mai-mari-cu-16-scadea-sau-nu-usl-sub-50-daca-anunta-aceasta-masura-inainte-de-9-decembrie.html)

Şi răspunsul meu:




@ Elena Udrea
Doamnă Udrea,
Mai fac un efort în a vă face să înţelegeţi că ceea ce faceţi în acest moment nu este ceva menit să vă redreseze ca om politic.
Votul masiv pro USL nu a avut nimic de-a face cu ce a spus sau nu a spus USL în campania electorală. Din păcate (şi aş vrea să subliniez acest “din păcate”) electoratul României nu citeşte nimic din ce conţin “documentele programatice ale partidului”. Eu am constatat că minimum 70% (iniţial am vrut să spun 90%, dar am zis să fiu sigur acoperit de realitate) dintre candidaţi nu citesc “planurile minunate” ale partidului pentru campania electorală. Paradoxal, PPDD a fost singurul partid care a avut un plan legislativ (evident, “plan” e mult spus, pentru că nici un proiect nu a fost gândit măcar minimal, nu mai vorbesc despre posibilitatea de a-l aplica). Şi mai mult, în această campanie ce tocmai a trecut nici măcar nu s-a vorbit despre ceva concret, nici măcar obişnuitul “program de guvernare” cu care partidele mai bat câmpiile graţiilor în astfel de momente… NIMIC. Minimele discuţii au fost legate de “susţinerea primarilor” în planurile lor minunate, dar şi aceasta la modul general de intenţie. Nu s-a discutat nici măcar ce doreşte fiecare partid să schimbe în Constituţie, deşi o asemenea schimbare este anunţată de toţi în perioada următoare.
Nu conta deci ce spune sau ce ascunde USL, votul pro-USL şi anti-PDL a fost strict legat de faptul că românii nu mai vor să meargă mai departe cu Traian Băsescu. Ei au fost jigniţi peste măsură de dl. Băsescu şi de PDL (PDL-ul pentru că a luat apărarea domnului Băsescu) şi nu au mai vrut să meargă mai departe cu domnia sa şi nici domniile voastre. Poate jumătate din voturile USL au fost date exclusiv pe criteriul “cine nu e cu Băsescu e cu mine” şi o mare parte din cealaltă jumătate pentru că nu s-a nimerit altcineva mai bun în colegiu. În măsura în care PDL era alături de USL în demiterea preşedintelui, scorul USL era acum moderat pentru că USL nu-şi mai avea principalul laitmotiv al campaniei. Puteţi să faceţi mii de analize, dincolo de acest adevăr, evident din spaţiul cosmic, nu se poate trece.
Repet cea mai evidentă din realităţi, Traian Băsescu a îngropat PDL-ul. Pentru că probabil PDL nu va mai avea prilejul să fie, la nivel de partid, împotriva preşedintelui Traian Băsescu, este foarte probabil ca PDL să devină un partid mort pentru istorie. Cei câţiva oportunişti îşi vor lua şi ei tălpăşiţa pentru că nu mai este rost de un os de ros.
Doamnă Udrea,
Traian Băsescu a scos din istorie PDL-ul, Traian Băsescu a adus la putere un colos politic multi-doctrinar (de tipul partidului unic, că numai partidul unic este bun pentru toţi cetăţenii ţării). Dacă USL va avea liderii cu capul pierdut după această victorie, dacă aceşti lideri vor trece spre aroganţă şi cultul personalităţii, România va fi o victimă definitivă a lui Traian Băsescu. Dacă preşedintele Băsescu “nu mai vroia o dată” în 2009, dacă măcar şi-ar fi dat demisia după referendum… nu mai vorbesc dacă nu s-ar fi visat un preşedinte dictator care să poruncească tuturor supuşilor, nu se ajungea aici. România riscă să fie măcelărită de interesele străine numai şi numai pentru că domnul Băsescu s-a încăpăţânat să-şi ducă la sfârşit mandatul până în 2014 în modul de preşedinte jucător.
Eu înţeleg că este un subiect dureros, eu înţeleg că vorbesc despre un om cu care aveţi relaţii personale diferite de mine, ca simplu cetăţean, dar să nu ne minţim căutând vinovaţi în faptul că USL nu a anunţat nu ştiu ce scumpire sau mărire.
PS.
Aş mai adăuga la vinovaţi şi propagandiştii PDL de o calitate foarte slabă, de la Frank Zapa şi ion adrian, până la “eminenţele” Papahagi, Ungureanu, Mihai Neamţu, Monica Macovei… dar şi până la “ziariştii” deontologi. Aceste personaje, sinistre din punct de vedere intelectual (altfel poate persoane oneste, nu ştiu ce să zic) au arătat o faţă hâdă a unui sistem de propagandă menit să fie precum agitatorii securisto-comunişti. Acelaşi tip de personaje se regăsesc şi în camera USL, dar parcă acolo sunt mai mulţi cu ceva logică, nu glăsuiesc la fel.
Iată, titlul pe care l-aţi pus articolului îl aud pentru a cincea oară cel puţin. Cinci personaje PDL au spus astăzi în media exact acelaşi lucru. Nu este normal, este evident primit pe SMS…
Doamnă Udrea,
Dacă veţi continua să daţi vina pe USL pentru acest eşec răsunător, USL-ului nu-i veţi face nici un rău, dar nici PDL-ul nu mai are nici o şansă.
Mergeţi exact în sensul invers al unui viitor politic. Soluţia este cu totul alta.

Timpul 2:
Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu ar fi rău ca noul Parlament să fie dizolvat, din moment ce actualul Legislativ este uriaș și format din “mulți penali”.

(http://www.dcnews.ro/2012/12/udrea-poate-n-ar-fi-rau-sa-se-dizolve-parlamentul/)

24 comments:

ZeV said...

Biblio
Repet, daca doamna Macovei a creat un prejudiciu de imagine intregii natiuni romane, marele handicap al PDL este triada Basescu-Udrea-Anastase.
Am sperat ca Elena Udrea are ceva in capatana si, in fine, se va maturiza, aratand electoratului si altceva decat arogante si miscari de cur. Pur si simplu aceasta femeie atata poate.
Dupa disparitia politica a lui Traian Basescu, din pacate, va ramane un mare vid in zona dreptei.
Totusi, cine stie ? ...privesc cu atentie catre domnul Paleologu.

Bibliotecaru said...

Ultimul an mi-a dovedit că politicienii sunt departe de ce ar trebui să fie. Mulţi dintre ei sunt departe chiar şi faţă de ce am crezut eu că sunt. Nu aş fi atât de aspru cu doamna Udrea, cu siguranţă însă că m-a dezamăgit foarte mult ca om.

ZeV said...

Biblio
Eu sunt aspru cu doamna Udrea pentru ca a avut o sansa...aceea a penitentei, umilintei si scuzelor adresate electoratului pentru excesele stridente din perioada ministeriatului de trista amintire.
Nici vorba de asa ceva....pur si simplu aceasta femeie se crede buricul pamantului. Din pacate, este un specific al PD-ului basescian. Acesti oameni sunt pur si simplu masochisti si par ca vor sa se automutileze politic, fara nici un ...,,merit" al domnului Ponta. ;)
Stau si ma intreb daca Aleodor Manolea nu a exagerat cu amplitudinea flacarii violet , generand efecte colaterale dupa principiul ,,unde dai si unde de crapa". Crapa inclusiv fusta pe celulita.
;)

john said...

da, biblio, mai asteapta tu putin pana o sa inteleaga madam udrea ceva... ce mi-e turcu ( base) si pistolu (eu)...
nu vezi la presedinte: intotdeauna altii sunt vinovati... cam asa si la lenuta: daca era dupa cum zicea si voia ea...
dar necazu mie imi pare altul: nu imi place de loc cum merg treburile la usl...
cu tot creditul pe care il mai acord lui ponta, nu vad ca lucrurile merg in directia buna.
ps. dar sa nu spui la nimeni: la vot, cand sa pun stampila impotriva lui base, fac prostia sa citesc ce e scris in casuta uslului... ce crezi? ei bine, candida marele om politic ooooprea gabriel...iertare voua, doamne si biblio, a trebuit sa anulez votul... n-am putut, doamne, n-am putut altfel...

Anonymous said...

@Biblio
Scrieti incredibil de multe cuvinte in zadar (ma refer la mesajul catre Udrea). Sunt doar niste penali care lupta pentru asuprire sau supravietuire.

In rest, apreciez ca scoateti la suprafata ideea ca daca PDL-ul il abandona pe basescu, azi era mai sus.
Bine ca nu s-a facut caz pe asta pana la referendum si au mers de manuta cu basescu...la pierzanie.

Dar sa nu ne bucuram pentru ca PSD-ul a inceput sa-si faca de cap si cand privesti lucrurile mai de sus, constati destul de clar veridicitatea USL=PDL=aceeasi mizerie.

PS: codul captcha de la blogspot ii alunga pe cei care intentioneaza sa posteze.

ZeV said...

Biblio
Spre stiinta: john si epolitikon
Este corecta asertiunea ca acordati prea multe cuvinte si interes asociat, unor personaje politice toxice. Aceste caricaturi/personaje nu va vor lua niciodata in serios, dimpotriva, vor crede ca sunt mai importante decat sunt in realitate.
Pe de alta parte, nu inteleg nerabdarea colegilor care asteapta de la USL minuni, desi, inca nu exista un guvern legitimat de votul din 09.12.2012 si un program de guvernare aprobat de (noul) parlament.
Cat despre domnul Gabriel Oprea, nu mi se pare o varianta mai putin acceptabila decat Igas, Oltean, Udrea, Anastase, sau MRU.
Eu personal, nu astept miracole, imi doresc, pe termen mediu, ca era bsesciana sa ia sfarsit. Dupa aceea, sper ca se vor crea premisele reconcilierii nationale.
Nu cred ca NOI INSINE suntem mai buni, mai consecventi, mai competenti, mai moralism decat alesii nostri. Nimic nu se poate schimba peste noapte, daca vrem asta, nu facem decat sa-i ajutam pe boci, buci, macovisti si basesti, indivizi care si-au batut joc de cetateni, de votul lor si de interesul national, ducand dispretul institutionalizat si conflictul romano-roman pe culmi de-a dreptul apoteotice.
Nici macar acum nu stim ce are in cap Traian Basescu, inteleg ca umbla , in continuare, cu prostii si-si lasa mucii si biletelele prin cancelariile de la Bruxelles.
Haideti sa intram in normalitate, dupa care, il putem strange pe Ponta & Co de toate bilutele din dotare. Deocamdata, s-a comportat decent, calm, a facut ce trebuie negociind cu UDMR, eliminand una dintre caile de atac neconstitutional avute in vedere de chiorul de la Cotroceni.

vaisamar said...

in 20 decembrie vine sfarsitul imunilor =))

ZeV said...

re vaisamar..inteleg ca voi, ceata de portocale tele-mecano-comandate, ati renuntat sa mai anuntati inceputuri. Din 2005 incoace, o tot tineti din inceput in inceput, de nu va mai crede nici naiba.
;)
Vad acum ca pe 09.12.2012 ati inceput cu propriul vostru sfarsit. Teoretic si practic. Altfel spus, aveti timp berechet sa macaniti la gura semineului si sa mergeti cu uratul de sarbatori. Am pregatit niste gauri de covrigi pentru voi.
;)

ZeV said...

..puteti merge si cu uritul, in fata, pe post de sperietoare imblanita.
PS
Am reinstalat sistemul de operare si nu pot folosi, momentan, caractere autohtone. Azi sunt evropean.
;))

vaisamar said...

vezi sa nu te mance cainii cand stragi covrigii =))))))

ZeV said...

..De unde naiba covrigi ??
I-ati dat pe..proiecte evropene ramase la stadiul de hartoage , pe patinoare fara gheata, bazine fara apa, stadioane fara jucatori, sau , la cetateanul acela cu Blue Air per person fizic care este.
;)
Stai linistita, ii/va inhatam pe toti si toate.
:=>(

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Şi eu am spus doamnei Udrea să profite de această şansă... nu a dorit.

Bibliotecaru said...

@ john

Nu mi-am anulat votul, dar nici nu am votat pe cineva pe care l-aş fi vrut... A fost o şansă democratică irosită pentru că iar nu am avut ce anume să votez.

Bibliotecaru said...

@ epolitikon

Alungă codul pe cei ce vor să voteze, dar îi oboseşte pe cei câţiva care nu intră aici decât să mă înjure plus câteva zeci de mesaje "promoţionale" pe zi.

Îmi pare rău că suferă şi oamenii cu bun simţ, ca domnia voastră, dar dacă scot acel cod, va ploua cu insulte şi ar trebui să opresc blogul iarăşi... Şi aşa am un alt proiect, nu aş vrea să fiu tentat... :D

ZeV said...

Biblio
Va astept , cu interes, un punct de vedere referitor la motivul pentru care actuala lege electorala nu a inclus si o prevedere limitativa privind numarul maxim de parlamentari.
In care tara din lume, numarul de parlamentari variaza atat de lasc, de la o legislatura la alta ?
Mie personal, mi se pare de neconceput. Ca la noi la nimenenea. Cum adica ? impunem cvorum la referendum, dar nu se poate jugula hemoragia de butonaci de laptopuri si tablete ?
Ma mir ca nu ati abordat , inca, aceasta tema.

vaisamar said...

Legea facuta de PNL + PSD in 2008 ca le era frica ca nu prind locuri prevede ca numarul de mandate poate ajunge la 964 daca toate colegile se inchid cu 50%+1

Vasile, said...

All about alde vaisamar@co.,


Singura solutie tactica romana, decimarea , numarati din unu-n altul,(ca toti sunteti la fel ,mai luati ceva si din PSD,PNL,PC, si toti PPDD) incepind cu capo si ..faceti o natie din nou fericita!

PS.

Ca sa fim siguri de reusita incepeti cu ARDeul!

ZeV said...

..Apropo de frica...spune-mi stimata colega (vaisamar n.r.) cine a contestat la CC contestarea legii cu pricina ...eu ?
;)
Iti reamintesc, de asemeni, ca pana si Traian Basescu a sustinut, in utima instanta, legea in varianta PSD.
Dar stii ce este foarte amuzant, vaisamar ? Iata un extras din motivarea CC de respingere a legii uninominalului intr-un tur de scrutin:
,,Legea sustinuta de Ponta si Antonescu prevedea majorarea numarului de parlamentari cu aproximativ 10, iar Curtea a argumentat ca acest lucru este contrar vointei exprimate de popor la referendumul din 2009, cand majoritatea a votat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300."
Sa mori de ras, vaisamar, nu altceva. CC respinge o lege pentru ca prevede o crestere anumarului cu 10%, dar nu permite nici micsorarea baremului in actuala lege de tip struto-camila. Ca la spitalul de dementa, draga vaisamar, n'asa ?
Stii ceva ? Ca tot vine Craciunul, mai bine aducem cate un camion de artificii la fiecare sediu de partid, si...sa vezi atunci spectacol de sunet (auleu !) si lumini (stele verzi, rosii, galbene si portocalii).
:))))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Logica aceste legi este următoarea. Avem un vot uninominal în care se poate vota cineva cu peste 50% din voturi, avem redistribuţie pe ponderea votului cu restul.

Să presupunem că USL ar fi obţinut 100% din colegii cu scorul de 60%. Să presupunem că PDL ar fi obţinut 20% şi PPDD cu UDMR câte 10%.

Dacă nu s-ar fi suplimentat mandatele, USL ar fi avut toate mandatele parlamentare, dat fiind că a obţinut peste tot peste 50%. Asta înseamnă că celelalte 50% din voturi s-ar fi "irosit", adică nu ar fi avut nici o semnificaţie.

Şi atunci ce spun ei?

După ce se ocupă nişte locuri cu 50% plus unu, se dau mandate până ce se respectă ponderea din alegeri.

Cu alte cuvinte, mergând la cazul de mai sus, avem 100% din mandate ocupate de USL, după care trebuie să se restabilească ponderea de 60%-20%-10%-10% cu mandate suplimentate.

Respectiv, mandatele în plus apar din faptul că s-au obţinut prea multe mandate cu un procent de peste 50%+1.

Şmecheria este evidentă, întotdeauna cel ce are cele mai multe procente va câştiga şi mai mult.

Soluţia este eliminarea struţo-cămilei, sau se merge pe varianta proporţională şi atunci se recurge la votul pe liste, sau se merge pe uninominal şi atunci se merge pe vot uninominal în două tururi de scrutin. Numai aşa putem avea un număr fix de parlamentari.

Varianta uninominalului majoritar într-un singur tur de scrutin, părerea mea, este o petardă din punct de vedere principial. Chiar şi varianta cu alianţe este nesimţită, pentru că astfel poţi scoate din joc pe ceilalţi care nu sunt în alianţă. Respectiv faci alianţe până se trece de 50% şi atunci ai eliminat pe toţi ceilalţi.

Până la urmă revenirea la votul pe liste este singura metodă fără dureri de cap. Spun asta şi prin prisma faptului că politicienii nu vor să candideze uninominal, respectiv să vină cu proiecte în campania electorală.

vaisamar said...

etnobotanicule nu dispera ca dupa regionalizare o sa avem 20000 de parlamentari regionali =)))

ZeV said...

Corect, Biblio, solutia este revenirea votului pe liste, deoarece nu avem suficienti..nemti printre alesi.
;)
PS
vaisamar...du-te la scoala si ia-ti bacul.
;)

vaisamar said...

o astept pe xeroxica sa aprobe bacul 2nd hand si sa scoata camerele =))))

ZeV said...

Da'de ce ? Esti blonda ? Ti-e...rusine ?
Hmm..nu te inteleg. In mod normal, rusinea si blonda se intersecteaza la infinit.
;)

Vasile, said...

Apropo de Poanta si vaisamar, tusea si junghiul, vorbind de un invatamant reformat de 9 ani de dictatura basista.

Poate intre timp in pauza dintre alegeri isi ia bacalaureatul si ministrul consilier a lui Base, ala cu acte false de Bac,"Funestul Fun e riu"!!

Sincer nici mie nu-nu place doamna care a eliminat din scoli prin proiect de guvern , educatia fizica din scoli , o chestie mai tamita nu am gasito nici la funestul fun e riu!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.