Eu cel puţin aşa înţeleg din ceea ce spune doamna Udrea (în doi timpi).
Primul timp mi-a prilejuit un răspuns, al doilea nu are nevoie de răspuns.
Timpul 1:
Taxe si impozite mai mari cu 16% – scadea sau nu USL sub 50% daca anunta aceasta masura inainte de 9 decembrie?
Astazi, guvernul USL a anuntat un val de masuri negative care au stat la sertar pana dupa alegeri: impozitele si taxele vor creste cu 16%, angajarile in sistemul bugetar vor fi inghetate si in 2013, tichetele de masa, tichetele cadou si tichetele de vacanta nu se acorda nici in 2013, iar cresterea bugetului Educatiei, pana la 6%, se amana pana in 2014.
Aceste masuri arata clar un lucru: USL a dus o campanie de pacalire a romanilor. Le-au promis salarii si pensii majorate si nici nu s-a uscat tusul pe stampila de vot, ca au si trecut la primele masuri de strangere a surubului si golire a portofelelor oamenilor in vistieria statului. Ma intreb insa: daca USL ar fi anuntat inainte de 9 decembrie aceste masuri – pentru ca stiau ca le vor lua – ar mai fi trecut de 50%?
Ma tem ca acest val de vesti negative este doar inceputul, pentru ca economia intra din nou in recesiune cu USL la carma Romaniei. Timp de 7 luni, tot ce a facut USL este sa iroseasca stabilitatea si inceputul de crestere economica pe care am reusit-o in doi ani de lupta contra crizei. De la crestere economica de aproape 2% prognozata la instalarea guvernului Ponta, s-a ajuns in 7 luni la reintrarea in recesiune. Ce a dat USL cu o mana, a luat inzecit cu alta: prin inflatie pana acum si prin cresterea taxelor din 2013. In mod real, romanii vor fi mai saraci in primavara lui 2013, decat in primavara lui 2012.
Si mai rau, USL se pregateste sa faca un nou guvern, de data asta al baronilor pesedisti si penelisti; un guvern de politruci care nu au nici o viziune si nici un plan economic pentru Romania. Singurul ministru apolitic – care a fost si singurul care a incercat sa miste ceva in economie – va parasi Guvernul USL si nu va mai exista nimeni din interior sa puna frana la stratagemele baronilor locali ce se pregatesc de instalare la guvern. Rezultatul este ca Romania risca sa intre intr-o noua criza economica, in timp ce Europa va incepe, cu greu sa iasa pe plus.
Intrebarea pe care mi-o pun este: cum a reusit USL sa ascunda aceste lucruri in ultimele luni? De cresterea taxelor si impozitelor se stia inca din octombrie, desi masura a fost repede trecuta la sertar. De ce o stiam doar noi, dar opinia publica nu a aflat decat acum? Revin la modul in care nu am stiut, ca partid, sa fim mult mai vocali in campanie impotriva USL si a unei guvernarii zero. Am pierdut cateva sute de mii de voturi de la locale la parlamentare, fiind in opozitie. Cred ca suntem printre putinele partide din istorie care au reusit o astfel de contra-performanta. De ce? Pentru ca oamenii care asteptau de la PDL sa ii apere in fata guvernarii USL au fost dezamagiti cand au vazut partidul ascuns sub un nume de care nimeni nu stia. Sunt convinsa ca nu este prea tarziu sa recastigam electoratul pierdut. Dar asta inseamna ca macar acum, la inceputul unui nou ciclu electoral, sa intelegem ca nu trebuie sa ne mai fie rusine cu lucrurile bune pe care le-am facut si cu identitatea noastra de partid de dreapta si ca trebuie sa iesim la lupta impotriva unui guvern impostor.
(http://blog.elenaudrea.ro/taxe-si-impozite-mai-mari-cu-16-scadea-sau-nu-usl-sub-50-daca-anunta-aceasta-masura-inainte-de-9-decembrie.html)
Şi răspunsul meu:
Timpul 2:
Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu ar fi rău ca noul Parlament să fie dizolvat, din moment ce actualul Legislativ este uriaș și format din “mulți penali”.
Doamnă Udrea,
Mai fac un efort în a vă face să înţelegeţi că ceea ce faceţi în acest moment nu este ceva menit să vă redreseze ca om politic.
Votul masiv pro USL nu a avut nimic de-a face cu ce a spus sau nu a spus USL în campania electorală. Din păcate (şi aş vrea să subliniez acest “din păcate”) electoratul României nu citeşte nimic din ce conţin “documentele programatice ale partidului”. Eu am constatat că minimum 70% (iniţial am vrut să spun 90%, dar am zis să fiu sigur acoperit de realitate) dintre candidaţi nu citesc “planurile minunate” ale partidului pentru campania electorală. Paradoxal, PPDD a fost singurul partid care a avut un plan legislativ (evident, “plan” e mult spus, pentru că nici un proiect nu a fost gândit măcar minimal, nu mai vorbesc despre posibilitatea de a-l aplica). Şi mai mult, în această campanie ce tocmai a trecut nici măcar nu s-a vorbit despre ceva concret, nici măcar obişnuitul “program de guvernare” cu care partidele mai bat câmpiile graţiilor în astfel de momente… NIMIC. Minimele discuţii au fost legate de “susţinerea primarilor” în planurile lor minunate, dar şi aceasta la modul general de intenţie. Nu s-a discutat nici măcar ce doreşte fiecare partid să schimbe în Constituţie, deşi o asemenea schimbare este anunţată de toţi în perioada următoare.
Nu conta deci ce spune sau ce ascunde USL, votul pro-USL şi anti-PDL a fost strict legat de faptul că românii nu mai vor să meargă mai departe cu Traian Băsescu. Ei au fost jigniţi peste măsură de dl. Băsescu şi de PDL (PDL-ul pentru că a luat apărarea domnului Băsescu) şi nu au mai vrut să meargă mai departe cu domnia sa şi nici domniile voastre. Poate jumătate din voturile USL au fost date exclusiv pe criteriul “cine nu e cu Băsescu e cu mine” şi o mare parte din cealaltă jumătate pentru că nu s-a nimerit altcineva mai bun în colegiu. În măsura în care PDL era alături de USL în demiterea preşedintelui, scorul USL era acum moderat pentru că USL nu-şi mai avea principalul laitmotiv al campaniei. Puteţi să faceţi mii de analize, dincolo de acest adevăr, evident din spaţiul cosmic, nu se poate trece.
Repet cea mai evidentă din realităţi, Traian Băsescu a îngropat PDL-ul. Pentru că probabil PDL nu va mai avea prilejul să fie, la nivel de partid, împotriva preşedintelui Traian Băsescu, este foarte probabil ca PDL să devină un partid mort pentru istorie. Cei câţiva oportunişti îşi vor lua şi ei tălpăşiţa pentru că nu mai este rost de un os de ros.
Doamnă Udrea,
Traian Băsescu a scos din istorie PDL-ul, Traian Băsescu a adus la putere un colos politic multi-doctrinar (de tipul partidului unic, că numai partidul unic este bun pentru toţi cetăţenii ţării). Dacă USL va avea liderii cu capul pierdut după această victorie, dacă aceşti lideri vor trece spre aroganţă şi cultul personalităţii, România va fi o victimă definitivă a lui Traian Băsescu. Dacă preşedintele Băsescu “nu mai vroia o dată” în 2009, dacă măcar şi-ar fi dat demisia după referendum… nu mai vorbesc dacă nu s-ar fi visat un preşedinte dictator care să poruncească tuturor supuşilor, nu se ajungea aici. România riscă să fie măcelărită de interesele străine numai şi numai pentru că domnul Băsescu s-a încăpăţânat să-şi ducă la sfârşit mandatul până în 2014 în modul de preşedinte jucător.
Eu înţeleg că este un subiect dureros, eu înţeleg că vorbesc despre un om cu care aveţi relaţii personale diferite de mine, ca simplu cetăţean, dar să nu ne minţim căutând vinovaţi în faptul că USL nu a anunţat nu ştiu ce scumpire sau mărire.
PS.
Aş mai adăuga la vinovaţi şi propagandiştii PDL de o calitate foarte slabă, de la Frank Zapa şi ion adrian, până la “eminenţele” Papahagi, Ungureanu, Mihai Neamţu, Monica Macovei… dar şi până la “ziariştii” deontologi. Aceste personaje, sinistre din punct de vedere intelectual (altfel poate persoane oneste, nu ştiu ce să zic) au arătat o faţă hâdă a unui sistem de propagandă menit să fie precum agitatorii securisto-comunişti. Acelaşi tip de personaje se regăsesc şi în camera USL, dar parcă acolo sunt mai mulţi cu ceva logică, nu glăsuiesc la fel.
Iată, titlul pe care l-aţi pus articolului îl aud pentru a cincea oară cel puţin. Cinci personaje PDL au spus astăzi în media exact acelaşi lucru. Nu este normal, este evident primit pe SMS…
Doamnă Udrea,
Dacă veţi continua să daţi vina pe USL pentru acest eşec răsunător, USL-ului nu-i veţi face nici un rău, dar nici PDL-ul nu mai are nici o şansă.
Mergeţi exact în sensul invers al unui viitor politic. Soluţia este cu totul alta.