03 June 2011

Cel mai tare banc din toate timpurile


Eu unul cred că la mijloc este o poantă, că prea nu semnează nimeni...

PDL: Antonescu să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică



"Crin Antonescu a adus cea mai mare jignire românilor prin faptul că nu recunoaşte votul dat de cetăţeni în cadrul referendumului din anul 2009 referitor la modificarea Constituţiei, potrivit propriei declaraţii făcute astăzi, 2 iunie a.c.. Preşedinte al PNL, copreşedinte al Uniunii Socialiste, parlamentar de 20 de ani, Crin Antonescu a jurat pe Constituţie că va respecta drepturile fundamentale ale românilor. Minciună! Astăzi, Antonescu şi-a arătat adevărata faţă: desconsiderare fundamentală faţă de oameni"

Antonescu "vrea să strivească, prin dispreţul său socialist, pe cei 9.320.240 de alegători care s-au prezentat la urne la referendumul privind modificarea Constituţiei din noiembrie 2009 şi, totodată, pe cei 6.740.213 de alegători care au răspuns «Da» propunerii privind trecerea la un Parlament unicameral."

"Respectiv, Antonescu vrea să arunce la coş 72,3% dintre alegătorii români.Totodată, acest personaj politic i-a umilit şi pe cei 7.765.573 de oameni care s-au pronunţat pentru reducerea numărului de parlamentari. Este vorba despre 83,3% dintre românii care s-au pronunţat pentru revizuirea legii fundamentale. Îi reamintim socialistului Antonescu că referendumul din noiembrie 2009, pe care îl desconsideră total, a fost validat de Curtea Constituţională. Crin Antonescu confundă cetăţenii români cu slugile din PNL care înţeleg să se aşeze în genunchi în faţa dictatorului de carton şi care scandează «Să trăiţi!» de câte ori şeful lor binevoieşte să revină în spaţiul public după lungile şi desele concedii. Partidul Democrat Liberal cere demisia de urgenţă a lui Crin Antonescu din Parlamentul României şi ieşirea lui din viaţa publică"
(sursa: http://www.mediafax.ro/politic/pdl-antonescu-sa-demisioneze-urgent-din-parlament-si-sa-dispara-din-viata-publica-8309015/)

De ce această reacţie? Pentru că preşedintele PNL, domnul Crin Antonescu...

"Noi respingem foarte clar diversiunea lui Traian Basescu, incercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru ca sunt intrebari si probleme presante la care nu are raspuns si solutii", a declarat joi presedintele PNL, Crin Antonescu, comentand decizia de miercuri a sefului statului de a trimite Consiliului Legislativ proiectul legii de revizuire a Constitutiei, in vederea avizarii acestuia. "O modificare de Constitutie trebuie sa fie un lucru care sa se intample rar si in niciun caz conjuctural", a afirmat liderul liberal.

Iata cele mai importante declaratii facute de Crin Antonescu pe aceasta tema:

* Partidul National Liberal are propriile sale optiuni si propriile sale proiecte pe care le va pune in discutie atunci cand va fi cazul si in formale care sunt firesti pentru modificarea Constitutiei
* PNL nu accepta sa participe la o asa-zisa discutie, dezbatere si actiune in vederea modificarii Constitutiei pe picior, cand si cum are chef domnul Basescu
* o modificare de Constitutie trebuie sa fie un lucru care sa se intample rar si in niciun caz conjuctural
* o modificare de Constitutie, chiar daca nu avea un caracter foarte spectaculos, s-a facut in 2003, dupa o dezbatere inceputa inca din 2002, cu un Forum Constitutional, cu o dezbatere cu societatea etc.
* o modificare de Constitutie se pregateste pe indelete si se face ca sa dureze
* noi respingem foarte clar diversiunea lui Traian Basescu, incercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru ca sunt intrebari si probleme presante la care nu are raspuns si solutii
* discutia pentru modificarea Constitutiei nu poate fi facuta decat in viitorul Parlament si atunci cand va exista un climat propice dialogului politic intre toate fortele politice reprezentative
* daca e vreo urgenta, de pilda in privinta scaderii numarului de parlamentari, nu exista niciun fel de problema, PNL este de acord, putem sa modificam Legea electorala, nu e nevoie de modificarea Constitutiei, si sa facem 300 de parlamentari
* nu recunoastem legitimitatea profunda a unui astfel de referendum, care trebuie facut in conformitate cu practicile internationale

(sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8760319-crin-antonescu-pnl-respingem-diversiunea-lui-basescu-constitutia.htm)

Deci cam ce spune gluma aceasta? Spune că cine nu participă la proiectul domnului Boc... să plece acasă de oriunde se află, din parlament, de la partid... GO HOME!

Eu nu o pot lua decât ca o glumă, pentru că altfel ştiu eu că...

ARTICOLUL 150 - Initiativa revizuirii
(1) Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot.


În concluzie, de ce ar putea stabili cineva din PDL că USL-ul nu ar putea să facă o iniţiativă a lor de revizuire a Constituţiei? Trebuie să fie o glumă, pentru că dacă ar fi serioşi, prea ar fi de desene animate. Cineva a jucat o farsă MEDIAFAX şi toţi au înghiţit-o. Dar chiar dacă USL nu ar participa la revizuire şi ar sta în banca lor, de unde ideea că trebuie să demisioneze?


Deduc că oricine se împotriveşte proiectelor domnului Băsescu va ajunge cam aşa:

http://www.maxginsburg.com/max07-08/images/big/beggar_bg.jpg
(sursa: http://www.maxginsburg.com/max07-08/img08_21.htm MAX GINSBURG - "The Beggar")

Chiar dacă am mai pierdut "antrenamentul", chiar dacă mai sare, din când în când, discul... acest cânt rămâne mereu actual.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.