23 June 2011

"Comportamentul marca România Mare" sau "baba şi mitraliera"


Ce titlu idiot am dat? Gestul dl. Duţu nu seamănă cu un comportament marca România Mare, doamna Turcan nu e deloc babă şi nici jucăria aceea nu este mitralieră... Sunt din ce în ce mai neinspirat. Asta poate pentru că sunt surescitat pentru că am extras "o mare concluzie/revelaţie" din această întâmplare.

O sesizare depusă la comisiile de cultură ale Camerei şi Senatului cerea să se analizeze o eventuală incompatibilitate a lui Duţu, care ar fi avut condamnări penale în România şi Italia.

"În acord cu preşedintele de la Senat, Sergiu Nicolaescu, am agreat ca miercuri să avem o discuţie ca să vedem dacă este de datoria noastră să analizăm o astfel de sesizare. Despre domnul Duţu existau nişte informaţii privind o condamnare penală în Italia pentru o culpă destul de severă. Vom aştepta să vedem dacă aceste informaţii sunt adevărate", a declarat Raluca Turcan, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor.

Aceasta a adăugat că gestul lui Constantin Duţu a fost unul deplasat, care "se încadrează în comportamentul marca România Mare". "Gestul lui Duţu a fost deplasat, un gest care caracterizează partidul care l-a propus. Acesta provine din PRM, şeful partidului ne "binecuvântează" în fiecare zi pe micile ecrane, deci se încadrează în comportamentul marca România Mare. Dincolo de calitatea lui de om de cultură, domnul Duţu are şi un comportament deplasat, iar reacţia mea a fost de respingere totală, pentru că Parlamentul României nu este loc de mascaradă, de circ, în care cineva să vină fie cu arme de jucărie, fie cu arme adevărate", a declarat Raluca Turcan.

Oficialul consideră că gestul lui Constantin Duţu nu trebui să rămână nesancţionat şi se va adresa preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, pentru a lua în discuţie ieşirea peremistului, care este şi membru al CNA
(sursa: http://www.realitatea.net/raluca-turcan-gestul-lui-c-tin-dutu-se-incadreaza-in-comportamentul-marca-romania-mare_846596.html)

(http://webtv.realitatea.net/actual/glume-in-parlament-politicienii-bagati-in-sperieti-de-un-pistol-de-jucarie)

Concluzia mea?
Doamna Turcan a început să poarte cu sine grija că cetăţenii români o pot ataca pentru a o elimina fizic. De aici deduc că politicienii înnobilaţi de băsescianism nu sunt chiar atât de calmi precum par la TV, ei au coşmarul poporului care năvăleşte spre ei pentru că nu-i mai suportă. Reacţia doamnei Turcan cred că se poate citi în acest registru "epic". Poate greşesc...

E drept că şi domnul Duţu...

6 comments:

Vasile, said...

Biblio,

"Raspunsul" domnului Dutu, nu a fost raspunsul normal, iar mascaraua creata a estompat sau mai bine spus a disimulat mizeria Tzurcanei!
Interpretarile alimentate si de exagerarile din mas medie au fost cireasa de pe tort.
Un om cu ceva judecata ar fi cerut permisiunea comisiei pentru a produce "dovada" nevinovatiei!

Anonymous said...

Eu m-am amuzat ... ce fata disperata avea madam Turcan :D

Bibliotecaru said...

Practic nu putem ştii ce s-a întâmplat atunci pentru că, desigur, aceste şedinţe nu se înregistrează. Şi cât m-am chinuit eu să obţin înregistrarea tuturor şedinţelor de comisii.

Virtualkid said...

Domnul Dutu s-a lasat cu pantalonii in vine, indiferent care i-au fost motivatiile. Acum sa nu se planga pentru ca doare!

Bibliotecaru said...

Deci doamna Turcan s-a speriat de cea văzut când domnul Duţu a lăsat pantalonii în vine? :D
Tare domn' Duţu dacă a reuşit să o sperie pe doamna Turcan! :D

nimrod said...

:-)))))))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.