23 June 2011

Vladimir Tismăneanu ne îndeamnă să nu mai luăm în seamă ce spune Traian Băsescu prin emisiuni


Vladimir Tismăneanu: "Pentru mine sunt importante opiniile oficiale ale presedintelui Basescu in fata Parlamentului in decembrie 2006 care, fara indoiala, raman valabile si la acest moment."




Vladimir Tismaneanu la Radio România Actualităţi
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9141005-audio-vladimir-tismaneanu-despre-declaratia-lui-basescu-referitoare-regele-mihai-imi-exprim-rezervele-fata-stilistica-exprimarii.htm)

Cu alte cuvinte domnul Tismăneanu spune că nu trebuie să-l ascultăm pe preşedinte când vorbeşte fără pupitru cu stema României într-o uşoară tentă violetă, că acele declaraţii nu contează. Când e la Parlament sau semnează un decret, este altceva. În restul timpului când domnul preşedinte e pe la emisiuni, domnul Preşedinte este doar Traian Băsescu la o bârfă mică şi nu contează ce spune. Ia te uită, şi toată România se isterizează pe ce spune preşedintele când ar fi trebuit să-l tratăm cu multă indiferenţă!

Iată exemplu de bârfă mică...

"Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere (...) Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averi, iar pe altii ii consideram criminali de razboi - seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele?".
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9128141-acuzatia-tradare-lansata-basescu-impotriva-regelui-mihai-conflict-raportul-tismaneanu-distrugerea-continuitatii-constitutionale-statului-roman-prin-abdicarea-fortata-regelui-mihai-decembrie-1947-raman.htm)

Nu m-ar mira să aud iar scuza... "Probabil eram sub influenta băuturilor alcoolice". Poate venea omul la emisiune de la o cumetrie...

http://thumbs.ziare.com/O-zi-fara-Traian-Basescu--Opinii-/04452b0e96d064a60/240/0/1/70/O-zi-fara-Traian-Basescu--Opinii-.jpg
(sursa foto: http://www.ziare.com/basescu/presedinte/o-zi-fara-traian-basescu-1072779)

Cu prieteni precum domnul Vladimir Tismăneanu, nu are nevoie domnul Băsescu şi de duşmani...

9 comments:

N. Raducanu said...

Ar fi fost bine daca Tismaneanu ar fi indemnat ce spuneti in titlu. Dar pe el nu l-a deranjat afirmatia categorica a presedintelui ca regele a fost un tradator de tara, nici ca el a fost seful statului, cand documentele arata ca seful Romaniei intre 1940 si 1944 a fost Ion Antonescu, si nici ca a relativizat contributia Romaniei la Holocaust etc . Pe el l-a deranjat doar "stilistica" exprimarii presedintelui, ceeace e cu totul altceva. Sper ca scandalul declaratiei basesciene va lua proportiile internationale pe care le merita, opinia lui Tismaneanu devenind ridicola.

Vasile, said...

Dumneavoastra ati vazut dosarul lui Tismaneanu? Dar dosarul lui Basescu, daca nu au dosar inseamna ca ne-am ars de mult!

Bibliotecaru said...

@ N.Răducanu
Dacă acel derapaj filosofi-tâmpiţi nu l-a deranjat pe domnul Liiceanu, pe domnul Tismăneanu nu cred că-l deranjează prea tare. Oricum mie îmi este evident că domnul Tismăneanu are o relaţie interesată cu domnul Băsescu (construită mai mult pe baza faptului că la un moment dat mesajul preşedintelui Băsescu a avut o tentă anti-comunistă) şi nu putem vorbi despre o relaţie preşedinte-specialist.

Şi pentru că mi-am adus aminte, m-am enervat foarte tare că o chestiune atât de benefică cum a fost ideea înfiinţări acelor comisii patronate de preşedinţia României, idee ce putea duce spre o dimensiune socială importantă, a eşuat pentru că totul s-a dovedit până la urmă un mărunt demers politic şi nu unul important social.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Eu nu am văzut decât dosarul Monei Muscă, asta pentru că şi l-a publicat pe internet, dosar din care nu am reuşit să trag concluzia poliţiei politice. Restul au fost părerile altora, eu nu am văzut nimic. Asta nu înseamnă că nu am convingerea că de fapt nu au apărut decât "dosarele care trebuie" şi, dacă aţi observat, nici unul dintre dosare nu conţine ceva cu adevărat important. Cel mai "tare" dosar pare a fi al senatorului Voiculescu şi chiar şi acesta parcă generează râsul. Dacă asta conţineau dosarele Securităţii, atunci poate că trebuie să ajungem la concluzia că Securitatea era o glumă. Este evident că dosarele grele sunt în altă parte, la păstrare.

Vasile, said...

Biblio,

Poate sunt tendentios, mie nu mi-a placut nici o data Musca!
Chestia cu angajamentu ar fi o chestie desi ,vecinul de scara dadea mai mult chiar si fara un angajament.
Problema romanilor , generata de PDSR de dl. Iliescu & Co. ramane insa problema morala a marcarii noastre mioritice, compromisul.
Filele din dosarul Money i-au blocat cariera politica , filele insa fara coperti ale lui Traian l-au propulsat acolo unde doar romanii erau capabili de asemenea fapta mareata.
De fapt as fi putut fi mai succint spunind ca la altii pentru ocuparea unui post public sau politic conteaza chiar o suspiciune ce sa mai vorbesc de compromis!

Vasile, said...

a am uitat sa-ti spun , ca am lucrat pe un anume palier cu Cresentul, cu subalternii dl. Voiculescu.
Ca partener , coleg daca vreti era un tip ok, in birourile sale cind eram invitati eram atentionati chiar de anfitrion "sa ne tinem gura"!Problemele dansului de turnator au aparut pe o relatie "neamicala" cu o ruda de care trebuia sa se departajeze conform regulei daca ai o ruda in strainatate ,zbori din post!
Dar in acea perioada 50% din lucratorii din transporturi navale si terestre si 100% din cei din comertul exterior, aveau si alte "obligatii de servicii"!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Trebuie să recunosc că pe mine nu mă mai interesează cine şi ce a făcut înainte de revoluţie "ca nume", doar ca acţiune, ca şi când ar fi personaje istorice. În ochii mei toată acea perioadă a trecut de termenul de prescriere. Chiar şi torţionarii nu mai contează dacă astăzi sunt sau nu pedepsiţi. Mă interesează ce se întâmplă acum. Cei de astăzi îmi afectează viitorul, cei din trecut nu mă mai afectează astăzi cu nimic.

Anonymous said...

REEDUCAREA MOGULULUI TALHAR !

CA URMARE A INTERZICERII LUI ROBERT HORVATH CINEAST SUA PE BLOGUL D.V.
IN CURAND IN VANITY FAIR SERIALUL "" BANII LUI CEAUSESCU "
- URMARITI ZILNIC FRAGMENTE IN NEW YORK MAGAZIN SI COTIDIANUL
ADEVARUL DESPRE CRIMELE VOICULESCU VA FI INMINAT GUVERNULUI
ROMANIEI.
LUNI AM CERUT O AUDIENTA LA INTERPOL SERVICIUL..... ONU .
SPAMAREA ADEVARULUI VA INCEPE DE AZI PE INTREGUL BLOG ROMANESC.



BOMBA BOMBELOR
MOGULUL VOICULESCU A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSESCU!
ACESTA A TRIMIS A BANII LUI ARAFAT SI PENTRU ALTE ORGANIZATII PRIN FIRMA CRESCENT.
DAN VOICULESCU A FINANTAT ACTIUNILE TERORISTE INCLUSIV ATACURULE DE LA EUROPA LIBERA,
A INMANAT PERSONAL UN CEC TERORISTULUI CARLOS.

NOTA
CIA
privind firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD

Firma a fost creata de Directia Securitatii Statului (DSS) la ordin pentru desfasurarea de aport valutar special (AVS). Firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD a fost infiintata in Noiembrie 1980 in orasul Pireu (Grecia). La infiintare, ca proprietar figura NADIA FOUAD SANBAR, cu cetatenie greaca. Pe tot parcursul functionarii firmei proprietara a fost reprezentata prin procura de sotul ei MICHAEL FOUAD SANBAR, cetatean grec de origine libaneza, dovedit a fi agent al Organizatiei Pentru Eliberarea Palestinei (OEP) condusa de Yaser Arafat.



Dan Voiculescu avea legaturi personale cu majoritatea organizatiilor teroriste.
A avut intalniri cu Arafat si alti conducatori palestinieni. Cunostea pe conducatorii
centrelor de antrenament al teroristilor din Romania care erau lista de salarii secrete ale firmei.
Din banii firmei crescent era platit postul de radio Pirinei. El a cumparat de la comunistilor spanioli 500 de pasapoarte false. Ele au fost furate de simpatizanti comunisti de la sectiile de politie. Unul din ele a fost intrebuintat de Vladimir Tismaneanu in intrarea frauduloasa in sua.
Comform informatilor Dan Voiculescu este un agent dublu al Serviciului Exrern Roman.
Constantin Rotaru, omul numărul doi din Serviciul de Informaţii Externe al României a condus vreme de patru ani imperiul mediatic Voiculescu.

Vasile, said...

Bombe de sapun marca Traian anonimule.
Dupa CIA ,Saddam Husseim era posesorul bombei atomice, parca o bommba mai mare decit vrajelile zvonacilor lui Traian B.
Dar poate cine stie ,exportul s-a realizat prin Anvers sau Istanbul unde tronau amicii /gen. Macri si de aici si stirea bomba care ar putea fi adevarata ca d'aia avea Ceausescu, reprezentante si intreprinderi specializate de comert exterior ,cu mult mai securiste decit un Crescent , vezi Tera,Dunarea,Romtehnica,ultima specializata in vanzarea munitiilor si armamentului ambelor tabere beligerante, Irak si Iran in acelasi timp fara nici un scrupul sau amestec al micutului pe atunci Voiculescu!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.