30 June 2011

Preşedintele Traian Băsescu greşeşte la aritmetica parlamentară


Am plecat de la următoarea ştire...

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat dezamăgit de "lovitura în piept" primită de la UDMR prin opoziţia faţă de reorganizarea administrativ-teritorală. Şeful statului spune însă că o minoritate nu are dreptul să blocheze evoluţia unei majorităţi doar pe chestiuni etnice.

Traian Băsescu a afirmat în această seară la emisiunea "Naşul' dela 10 TV că a luat "În piept lovitura de la UDMR" dar are "toată vara la dispoziţie pentru soluţie".
Preşedintele a spus că poziţia Uniunii nu a fost corectă.
"Nu este corect ca un partener care reprezintă o minoritate să blocheze evoluţia pozitivă a majorităţii din considerente etnice. Este o chestie de moralitate politică, pentru că şi minoritatea maghiară este o parte a acestei ţări. Am luat în piept lovitura deciziei UDMR", a spus Traian Băsescu.
(http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-am-luat-in-piept-lovitura-udmr-privind-reorganizarea-936007.html)


Unde anume greşeşte domnul preşedinte? Păi dacă UDMR, ca reprezentant al unei minorităţi, se împotriveşte, unde anume este evoluţia pozitivă a majorităţii, pentru că ceea ce rămâne din coaliţia la guvernare fără UDMR nu mai reprezintă o majoritate, ci exact o minoritate. Aş spune deci că situaţia stă tocmai pe dos, PDL-ul este minoritatea care se opune majorităţii.

Este un caz simplu de aritmetică parlamentară.

4 comments:

ADRIAN said...

Foarta corecta remarca de nuanta!
Pe de alta parte eu cred ca presedintele a vrut sa zica de fapt ca a primit lovitura in fata de la UDMR. Caci el spunea odata ca jura ca "n-a lovit copilul cu pumnul in plex" iar din imaginile vazute rezulta ca plexul e undeva pe obraz :)

Bibliotecaru said...

Da, dar pixelul era violet... :D

Bibliotecaru said...

De fapt viole(n)t... :D

Vasile, said...

Lasand de o parte exercitiul democratic o mica chestie mare pe care Traian B ,nu avea cum sa o aprofundeze in sporgintea fiefului cazon comunist care si-a pus amprenta inca din frageda copilarie pentru tot restul vietii, Traian B. iese in afara logicii simple, lucru care inseamna ca nu este precum este laudat!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.